OS X 10.6 Snow Leopard-installatiehandleidingen

Inhoudsopgave:

OS X 10.6 Snow Leopard-installatiehandleidingen
OS X 10.6 Snow Leopard-installatiehandleidingen
Anonim

Snow Leopard, de laatste versie van OS X die je op dvd kunt kopen, is nog steeds verkrijgbaar in de online winkel en winkels van Apple voor $ 19,99, een zeer redelijke prijs.

Waarom blijft Apple een versie van OS X verkopen die voor het eerst werd uitgebracht in de zomer van 2009? De belangrijkste reden is dat Snow Leopard de minimumvereiste is voor het gebruik van de Mac App Store, en dat de Mac App Store de enige manier is om latere versies van OS X te kopen en te downloaden, zoals Lion, Mountain Lion, Mavericks en Yosemite.

Op een gegeven moment zal Apple stoppen met de verkoop van Snow Leopard, maar hoewel het nog steeds beschikbaar is, raad ik je ten zeerste aan om het te kopen en bij de hand te houden. De belangrijkste reden is dat als je Mac een catastrofale schijfstoring krijgt, waardoor je de schijf moet vervangen, je Snow Leopard wellicht moet installeren voordat je een actuele versie van OS X kunt downloaden van de Mac App Store.

Natuurlijk kun je die hoofdpijn voorkomen door een goed back-upsysteem te hebben, maar $ 19,99 is in mijn boek een kleine prijs om te betalen voor een verzekering. En er is een extra bonus. Je kunt een Snow Leopard-partitie op je Mac maken om oude games of apps uit te voeren die niet compatibel zijn met nieuwere versies van OS X.

Snow Leopard-installatieopties

De rest van deze handleiding leidt je door de verschillende methoden om Snow Leopard te installeren. Elke methode gaat ervan uit dat je een OS X 10.6 installatie-dvd hebt die je bij Apple hebt gekocht. Het gaat er ook vanuit dat je Mac een ingebouwde optische drive heeft.

Als je geen optisch station hebt, kun je een extern apparaat gebruiken of verbinding maken met een andere Mac met een dvd-station via de doelschijfmodus. Je kunt ook een opstartbare USB-flashdrive maken van de Snow Leopard-installatieschijf, maar je hebt nog steeds toegang nodig tot een Mac met een optische drive.

Snow Leopard is mogelijk niet compatibel met nieuwere Macs die zijn verkocht na de release van OS X Lion op 1 juli 2011. Als je een van de nieuwere Macs hebt, kun je de OS X Recovery Disk Assistant gebruiken om een herstelschijf te maken op een USB-flashstation of externe schijf.

Minimumvereisten Snow Leopard

Image
Image

Snow Leopard ondersteunt een breed scala aan Macs, bijna teruggaand naar de eerste Intel-gebaseerde Mac. Maar alleen omdat je Mac een Intel-processor gebruikt, wil nog niet zeggen dat hij 100% compatibel is.

Voldoen aan de minimumvereisten voor Snow Leopard is meer dan het controleren van de modelnaam van je Mac en het vergelijken met een lijst. De compatibiliteitsvereisten omvatten het type processor en grafische kaart dat is geïnstalleerd.

Als je een Mac Pro hebt, is het misschien mogelijk om componenten bij te werken om aan de minimumvereisten te voldoen, hoewel je misschien zult merken dat de kosten van dergelijke upgrades je overhalen om in plaats daarvan een nieuwe Mac te kopen. Hoe dan ook, deze handleiding helpt je te bepalen of je Mac OS X 10.6 kan draaien.

Een schone installatie van Snow Leopard OS X 10.6 uitvoeren

Image
Image

Die Snow Leopard-dvd van $ 19,99 die Apple verkoopt, is eigenlijk een upgradeversie, althans dat zei Apple in 2009 toen het de dvd uitbracht. Gelukkig is dit niet echt het geval; naast het gebruik van de dvd om een upgrade-installatie uit te voeren, kunt u deze ook gebruiken om een schone installatie uit te voeren op een Mac waarop geen systeem is geïnstalleerd.

Je gebruikt waarschijnlijk de schone installatiemethode als je Snow Leopard installeert omdat je je schijf hebt vervangen. De kans is groot dat de nieuwe schijf leeg is en wacht op een besturingssysteem. U kunt ook de schone installatiemethode gebruiken als u Snow Leopard aan een schijfpartitie wilt toevoegen, zodat u oudere games en apps kunt uitvoeren.

Deze stapsgewijze handleiding leidt u door het schone installatieproces van Snow Leopard.

Basis upgrade-installatie van Snow Leopard

Image
Image

Als je een upgrade-installatie van Snow Leopard wilt uitvoeren, moet OS X 10.5 (Leopard) al op je Mac draaien. Deze upgrademethode zal waarschijnlijk niet erg praktisch zijn voor degenen onder jullie die Snow Leopard hebben gekocht als een beetje verzekering voor het geval de harde schijf van je Mac uitv alt en je geen bruikbare back-up hebt.

Maar velen van jullie hebben nog nooit de overstap naar Snow Leopard gemaakt, en misschien wil je dat nu wel doen. Dit geldt vooral als je een verouderde Mac hebt en je het laatste beetje prestatie en de langst mogelijke levensduur eruit wilt persen. Als je Mac compatibel is, is Snow Leopard een redelijk goede upgrade.

Maak een OS X-opstartapparaat met een USB-flashstation

Image
Image

Als je Mac geen optisch station heeft en je geen extern USB-dvd-station wilt kopen, kun je de Snow Leopard-dvd gebruiken om een opstartbaar USB-flashstation te maken.

Natuurlijk heb je nog steeds toegang nodig tot een Mac met een optische drive, maar we gaan ervan uit dat je een vriend of familielid kunt overhalen om te helpen, of misschien toegang tot een Mac op het werk die heeft een dvd-station.

Als je toegang hebt tot een Mac met een optisch station, kun je deze handleiding gebruiken om een opstartbare flashdrive te maken die je kunt gebruiken met elke Mac die USB 2.0 of hoger ondersteunt.

Aanbevolen: