Samsung Galaxy S9 Review: de prijs is goed

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy S9 Review: de prijs is goed
Samsung Galaxy S9 Review: de prijs is goed
Anonim

Bottom Line

Een jaar later is de Samsung Galaxy S9 nog steeds een uitstekende smartphone die nu voor minder geld verkrijgbaar is.

Samsung Galaxy S9

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy S9 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Samsung heeft in de loop der jaren veel aanwijzingen van Apple overgenomen, waaronder het recente 'tick-tock'-ontwikkelingsmodel voor de Galaxy S-lijn: een jaar (de 'tick') onthult Samsung een ingrijpende ontwerprevisie en stelt een frisse toon voor de lijn, terwijl het volgende jaar (de "tock") doorgaans bescheiden verfijning en verbetering introduceert.

Toen het in het voorjaar van 2017 werd uitgebracht, vertegenwoordigde de Galaxy S8 die nieuwe frisse toon met zijn extra hoge scherm en kleinere rand. De Galaxy S9, uitgebracht in 2018, lijkt visueel erg op elkaar. En dat is geen slechte zaak: de toptelefoon van Samsung is nog steeds een van de meest indrukwekkende handsets die je vandaag kunt kopen. Het zit boordevol geweldige voordelen die je weg kunnen duwen van zijn talloze rivalen.

We hebben meer dan een week besteed aan het testen van de Galaxy S9, inclusief het schitterende scherm en de aanzienlijke verwerkingskracht, terwijl we hem vergeleken met andere toonaangevende smartphones van vandaag.

Ontwerp: Strak, maar een beetje gedateerd

Zoals eerder vermeld, mist de Galaxy S9 de innovatieve flitser van zijn directe voorganger en heeft hij op het eerste gezicht geen duidelijke ontwerpwijzigingen. In werkelijkheid is de Galaxy S9 een klein beetje korter en zwaarder dan de S8, maar verder lijken ze identiek.

De Galaxy S9 is een ongelooflijk verfijnde smartphone. Elk onderdeel van het ontwerp is tot in de puntjes gepolijst, met een subtiel gebogen scherm dat er bijna van rand tot rand uitziet, een aluminium frame dat aan de zijkanten taps toeloopt om het glas te ontmoeten en wat onderscheidende flair toe te voegen, en ongerept achterglas in een drie kleurenopties: Coral Blue, Lilac Purple, Sunrise Gold en Midnight Black.

Dat gezegd hebbende, er is enorm veel vooruitgang geboekt in het ontwerp op de smartphonemarkt sinds de Galaxy S8 debuteerde, van de iPhone X-inkeping tot de traanvormige inkeping tot de groeiende golf van pinhole camera-uitsparingen. Hoewel hij er nog steeds erg premium uitziet, voelt de Galaxy S9 onvermijdelijk minder geavanceerd aan dan toen hij voor het eerst werd uitgebracht. (En als je niet van inkepingen en uitsnijdingen houdt, dan is deze teruggooi van het ontwerp eigenlijk een extraatje.)

Image
Image

De Galaxy S9 heeft echter één functioneel fysiek voordeel ten opzichte van de S8: de achterste vingerafdruksensor bevindt zich onder de cameramodule, in plaats van er rechts van. Het is nog steeds geen perfecte plaatsing (je kunt nog steeds hier en daar vlekken op het cameraglas krijgen), maar het bevindt zich in een veel betere positie dan voorheen.

Een IP68 stof- en waterbestendigheidsclassificatie helpt de Galaxy S9 te beschermen tegen de elementen - hij kan zelfs een onderdompeling in maximaal 1,5 meter water gedurende maximaal 30 minuten overleven.

De Samsung Galaxy S9 is geconfigureerd met 64 GB, 128 GB of 256 GB aan opslagruimte en u kunt deze ook uitbreiden met een microSD-kaart tot 400 GB. Het is een meer kosteneffectieve manier om veel meer ruimte toe te voegen voor video's, muziek, games en meer.

Instelproces: eenvoudig

Het installatieproces van de Samsung Galaxy S9 is vrij pijnloos. Nadat je verbinding hebt gemaakt met wifi of je mobiele verbinding hebt behouden, controleer je op updates, log je in op je Google-account en kies je of je een opgeslagen gegevensback-up wilt herstellen.

Vanaf daar kun je een beveiligingsoptie selecteren - Samsung stelt de Intelligent Scan-functie voor, die overeenkomt met zowel je gezicht als iris voordat je je telefoon opent. Je kunt ook slechts één van die functies kiezen, de vingerafdruksensor gebruiken, een pincode selecteren of een wachtwoord instellen. Het instellen van gezichts- en irisbeveiliging duurt slechts even, net als de andere beveiligingsopties. Als dat is gebeurd, tik je nog een paar Google-gerelateerde instellingen door en ben je aan de slag op het startscherm.

Prestaties: Veel kracht

Voor de Noord-Amerikaanse modellen gebruikt Samsung een Qualcomm Snapdragon 845-processor in de Galaxy S9. Het is een top-of-the-line Android-vlaggenschip-chip uit 2018 en een van de snelste chips die er zijn, geschikt voor vloeiende multitasking en uitstekende spelprestaties. De 4 GB RAM zorgt ervoor dat de telefoon ook niet vastloopt.

Hoewel hij er nog steeds erg premium uitziet, voelt de Galaxy S9 onvermijdelijk minder geavanceerd aan dan toen hij voor het eerst werd uitgebracht.

Nieuwe 2019-smartphones beginnen uit te rollen met de snellere Snapdragon 855, die zowel single-core als multi-core verbeteringen maakt om grote en kleine taken aan te kunnen, maar voor zover 2018-handsets gaan, gaat de Galaxy S9 over net zo capabel als elke Android-telefoon die in de regio beschikbaar is.

Bottom Line

Door gebruik te maken van het 4G LTE-netwerk van Verizon, ongeveer 10 mijl ten noorden van Chicago, hebben we downloadsnelheden waargenomen van gemiddeld ongeveer 37-40 Mbps, met uploadsnelheden in het bereik van 5-9 Mbps. De resultaten waren binnen ongeveer net zo sterk als buiten. We hebben ook sterke wifi-prestaties ervaren, waarbij de Galaxy S9 zowel 2,4 Ghz- als 5 Ghz-signalen oppikt.

Weergavekwaliteit: een van de beste

Samsung heeft vaak de mooiste smartphoneschermen op de markt, en dat is weer waar met de Galaxy S9. Dit Quad HD+ resolutie (2960x1440) 5,8-inch Infinity Display is haarscherp, verpakt in 570 pixels per inch om ongelooflijk duidelijke tekst en afbeeldingen te garanderen. Het scherm wordt ook erg helder en blijft goed zichtbaar in direct zonlicht.

Omdat het een Super AMOLED-scherm is, bereikt het paneel diepe zwartwaarden en heeft het uitstekende contrasten en kleuren. Het ziet er iets levendiger uit dan sommige andere smartphones uit de doos, maar je kunt overschakelen naar een meer natuurlijke omgeving als je niet van de toegevoegde kracht houdt. De Galaxy S9 heeft ook een always-on display-optie die de tijd, datum en levensduur van de batterij weergeeft op het verder zwarte vergrendelscherm, zodat je die informatie in één oogopslag kunt zien zonder de telefoon te wekken.

Image
Image

Dat ongerepte scherm is ook ideaal voor gebruik met de Gear VR-headset van Samsung, zodat je je telefoon kunt vastmaken om hem te gebruiken als het brein van een mobiele virtual reality-ervaring. Het is een van de beste voordelen van Samsung's Galaxy-telefoons, en er zijn tal van boeiende VR-apps en -games beschikbaar om te downloaden.

Geluidskwaliteit: de Atmos-boost

De Galaxy S9 levert een indrukwekkend geluid uit de opstelling met twee luidsprekers, een aan de onderkant van de telefoon en de andere aan de bovenkant bij de oortelefoon. Het resultaat is luide, heldere en heldere audio met hoorbare stereoscheiding. Je hoeft het niet op het maximale volume te zetten om een beetje muziek thuis of op kantoor af te spelen.

Samsung heeft ook Dolby Atmos virtual surround-ondersteuning gebundeld, met individuele instellingen voor films, muziek en versterkende stem, evenals een automatische instelling die je audio-inhoud detecteert en dienovereenkomstig aanpast. Bij het luisteren naar muziek met de automatische instelling ingeschakeld, was het afspelen zeker luider via de luidsprekers van de Galaxy S9, maar ook een beetje voller. Uw ervaring kan variëren met verschillende soorten muziek en inhoud, maar het leverde een solide voordeel op in onze tests.

De gesprekskwaliteit was ook sterk in onze tests - we hoorden anderen duidelijk door de hoorn en degenen aan de andere kant van de lijn meldden hetzelfde.

Camera-/videokwaliteit: één is genoeg

Samsung weerstond de drang om de trend met meerdere camera's te volgen met de standaard Galaxy S9, met slechts één camera aan de achterkant. In plaats daarvan heeft het bedrijf die ene camera uitgebreid met een unieke opstelling met twee diafragma's die in een oogwenk kan worden aangepast tussen f/1.5 en f/2.4 instellingen.

Samsung heeft vaak de mooiste smartphoneschermen op de markt, en dat is weer waar met de Galaxy S9.

Wat betekent dat? In wezen geldt: hoe kleiner het getal, hoe groter het diafragma, waardoor er meer licht binnenkomt bij het maken van foto's. De f/1.5-instelling is standaard ingeschakeld, maar als u zich in een scenario met veel licht bevindt, schakelt deze automatisch over naar f/2.4, wat doorgaans scherpere, gedetailleerdere opnamen oplevert. De Galaxy S9 past zich direct aan de beschikbare verlichting aan en levert zo de best mogelijke foto in elk scenario.

In uitvoering is het moeilijk om een groot verschil te zien bij fotograferen overdag als je veel licht hebt. Door handmatig tussen de instellingen te schakelen in de Pro-modus, zagen de afbeeldingen er bijna identiek uit voor ons oog. Net als bij eerdere Galaxy-telefoons, zijn de foto's iets krachtiger dan foto's die zijn gemaakt met concurrerende telefoons - ze zijn een beetje levendiger en helder zonder dat ze er overbewerkt uitzien.

Image
Image
Image
Image
Genomen met een Samsung Galaxy S9.

Lifewire / Andrew Hayward

Image
Image

De voordelen van dubbel diafragma zijn duidelijker in scenario's met weinig licht, waar het extra licht op de f/1 viel.5-instelling produceert meer helderheid en detail dan we doorgaans zien van smartphonecamera's. Toch is het niet helemaal van het kwaliteitsniveau van de Night Sight-functie die te zien is op de Pixel-telefoons van Google.

De Galaxy S9 maakt ook uitzonderlijke video's met een resolutie tot 4K en 60 frames per seconde. De kleuren zijn rijk en details zijn duidelijk. Het doet zelfs een leuke truc met Super Slow-mo met 960 frames per seconde, wat voor wat extra vloeiendheid zorgt tijdens het afspelen. Deze opnamemodus is echter beperkt tot een resolutie van 720p. Je krijgt wat meer detail in 1080p, maar met die optie kun je alleen Slow-Mo opnemen met 240 fps.

Batterij: solide uptime

Het batterijpakket van 3000 mAh is ongeveer gemiddeld voor een high-end smartphone van dit formaat en is geschikt voor 14 uur wifi-internetgebruik en 17 uur videoweergave. Bij gemengd gebruik presteerde de Galaxy S9 redelijk goed in onze tests. Tijdens dagelijks gebruik eindigden we een gemiddelde dag met een batterijlevensduur van ongeveer 20-30 procent na een volledige lading. Het spelen van een heleboel glanzende games of het streamen van media zou je tot het uiterste kunnen drijven, maar op een normale dag kwamen we niet laag genoeg om ons zorgen te maken over een opwaardering.

De Galaxy S9 ondersteunt snel draadloos opladen, dus je kunt hem op een Qi-compatibel oplaadpad plaatsen om gemakkelijk wat meer energie toe te voegen, samen met nog sneller bekabeld opladen met de meegeleverde voedingsadapter.

Software: Meestal goed

De Galaxy S9 gebruikt momenteel Android Oreo met Samsung's eigen visuele bloeit erbovenop, en het is een aantrekkelijke aanpassing aan een zeer functioneel en vloeiend besturingssysteem zonder de ervaring te verzanden of te ingewikkeld te maken. Het is gemakkelijk om overal te geraken en toegang te krijgen tot apps en instellingen, en Android is een zeer aanpasbaar besturingssysteem. Je kunt zelfs een ander opstartprogramma gebruiken als je het uiterlijk van de ingebouwde niet prettig vindt.

Google's Play Store biedt een schat aan apps en games om te downloaden en te installeren, en hoewel Apple's iOS Apple Store het soms overtreft op het gebied van exclusieve software en eerdere releases, biedt de Android Store nog steeds de overgrote meerderheid van de grote mobiele apps.

Als je op zoek bent naar een high-end Android-telefoon die comfortabel in één hand past, is de Samsung Galaxy S9 absoluut een van de beste die je vandaag kunt kopen.

Standaard gebruikt de Galaxy S9 de Bixby-spraakassistent van Samsung en er is zelfs een speciale startknop aan de linkerkant van de telefoon onder de volumeregelaars. Bixby is een solide alternatief voor de Google Assistent, en zeker capabeler dan de veelbesproken originele versie die debuteerde op de Galaxy S8, maar je kunt desgewenst ook overschakelen naar de Google Assistent via de officiële Google-app.

De grootste misfire in de software van de Galaxy S9 is de AR Emoji-functie. Het is het antwoord van Samsung op Apple's Animoji en Memoji, maar deze cartoonavatars hebben een griezelige, onaangename uitstraling en doen niet erg goed hun best om je gelijkenis te repliceren. Dit is zeker niet een functie die we van plan zijn veel te gebruiken.

Prijs: Zeer aantrekkelijk

De Samsung Galaxy S9 werd oorspronkelijk gelanceerd voor $ 720, wat een aanzienlijk bedrag is voor een smartphone, maar nog steeds veel minder dan de rivaliserende Apple iPhone X voor $ 999. Maar nu de Galaxy S10 uit is, heeft Samsung de prijs voor de ontgrendelde Galaxy S9 verlaagd naar $ 599, en het is mogelijk om hem voor nog minder te vinden als je bereid bent om rond te shoppen.

Image
Image

De Galaxy S10 is nieuwer en veel slanker, maar de Galaxy S9 van vorig jaar is nog steeds een zeer krachtige en capabele handset. Als je het niet erg vindt dat iets niet op het scherpst van de snede is, is de Galaxy S9 een geweldige deal voor $ 599 of minder.

Samsung Galaxy S9 versus Google Pixel 3

De Galaxy S9 en Google's Pixel 3 zijn twee van de meest vooraanstaande Android-telefoons van vandaag, en beide bieden een eersteklas, high-end ervaring met een passend prijskaartje. Beide hebben een krachtige Snapdragon 845-chip en indrukwekkende achteropstellingen met één camera, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen beide.

Samsung's telefoon heeft een aantal opmerkelijke hardwarevoordelen, waaronder een scherm met een hogere resolutie en microSD-ondersteuning voor uitbreidbare opslag. De Pixel 3 heeft daarentegen de nieuwste Android-versie met een mooie, schone interface. Gezien het prijskaartje van $ 799 voor de Pixel 3 en de mogelijkheid om de Galaxy S9 te vinden voor veel minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van $ 720, denken we dat Samsung hier een duidelijk voordeel heeft.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze lijst met de beste smartphones die vandaag beschikbaar zijn.

Een hoogwaardige Android-telefoon die comfortabel in één hand past. Het zit boordevol geavanceerde technologie, waaronder een ongelooflijk scherm, een super- snelle processor en draadloos opladen, samen met leuke extraatjes zoals Gear VR-ondersteuning. Zelfs als het ontwerp een beetje gedateerd is, is dit een enorm gepolijste en krachtige telefoon die je misschien veel meer voordelen en functionaliteit biedt dan een nieuwere, goedkopere optie.

Specs

  • Productnaam Galaxy S9
  • Product Merk Samsung
  • MPN SMG960U1ZKAX
  • Prijs $599.00
  • Releasedatum maart 2018
  • Gewicht 5.6 oz.
  • Productafmetingen 5,18 x 2,7 x 0,33 inch.
  • Kleur Zwart, Koraalblauw, Lila Paars
  • Platform Android
  • processor Qualcomm Snapdragon 845
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB/128GB/256GB
  • Camera 12MP (f/1.5-f/2.4)
  • Batterijcapaciteit 3, 000mAh
  • Poorten USB-C
  • Waterdichte IP68 water-/stofbestendigheid
  • Garantie Ja, een jaar

Aanbevolen: