Pansonite VR-headset Review: een solide start van uw VR-reis

Inhoudsopgave:

Pansonite VR-headset Review: een solide start van uw VR-reis
Pansonite VR-headset Review: een solide start van uw VR-reis
Anonim

Bottom Line

De Pansonite 3D Virtual Reality Mobile Headset is een doordacht accessoire voor telefoongebaseerde VR-ervaringen, maar zal niet tippen aan de kwaliteit van duurdere stand-alone headsets.

Pansonite VR-headset

Image
Image

We hebben de Pansonite VR-headset gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Of je nu voor het eerst met VR aan de slag wilt of een fervent consument bent van mobiele VR-ervaringen, het is belangrijk om een headset te vinden die zowel bij je hoofd als bij je ogen past. De Pansonite VR-headset biedt een groot aantal essentiële headsetfuncties, zoals aanpassing van de pupilafstand en ingebouwde on-ear hoofdtelefoons, waarmee u kunt genieten van mobiele VR zoals het bedoeld was.

Image
Image

Ontwerp: gemakkelijk te dragen, moeilijk in te drukken

Deze Pansonite-headset is gemakkelijk de hele dag te dragen, weegt slechts 1,33 pond en is 9,2 inch breed, 8,4 inch lang en 4,3 inch dik (HWD). Er zijn lichtere headsets op de markt, zoals de Destek V4 VR-headset, maar het rechtvaardigt zijn gewicht door een ingebouwde on-ear-koptelefoon en veel manieren om de headset perfect te laten passen. Het beschikt over aanpassing van de interpupillaire afstand (IPD), individuele aanpassing van het uitsteeksel van de lens, klittenband om de headset vast te zetten en draaipunten voor de hoofdtelefoon.

U kunt de hoofdtelefoon gebruiken door uw telefoon aan te sluiten op de 3,5 mm audio-aansluiting die in het telefooncompartiment is verborgen en die toegankelijk is door de voorklep eraf te halen. Het telefoonvak heeft ook een rubberen grip en een klein plastic plankje om je telefoon op zijn plaats te houden. Als je op je telefoon wilt navigeren terwijl je de headset gebruikt, heeft Pansonite een afspeel-/pauzeknop, snel vooruit- en terugspoelknoppen, een selectie-/startknop en volumeknoppen gebouwd. Helaas zijn de knoppen moeilijk in te drukken, waardoor het niet altijd de juiste opdracht op je telefoon activeert.

De Pansonite mobiele VR-headset is comfortabel om te dragen en heeft geïntegreerde audio waardoor je helemaal opgaat in de ervaring.

Helaas voelt de headset nogal goedkoop aan. De behuizing is gemaakt van een licht, flexibel plastic dat gemakkelijk zou kunnen barsten. Hoewel ze comfortabel zijn, zijn de gezichtsvulling en oorkussens gemaakt van een dunne kunstleerstof en haastig vastgemaakt. De meegeleverde controller, de Shinecon Bluetooth Controller, voelt hol aan van binnen en de behuizing heeft schaafsel op de naden. Mocht u een werkende controller krijgen (meer daarover hieronder), dan werkt deze met een enkele AAA-batterij die niet is inbegrepen.

Configuratieproces: Minimale instructies

Er zit een kleine handleiding in de doos die beschrijft hoe je alle knoppen moet bedienen, maar het is vrij kort. Het enige dat u hoeft te doen, is de voorklep van de headset verwijderen, uw smartphone in de sleuf plaatsen met de hoofdtelefoonaansluiting gericht op de 3,5 mm-aansluiting, de aansluiting op de telefoon aansluiten en de headset sluiten. Slecht nieuws voor mensen zonder een 3,5 mm-aansluiting. Om de meegeleverde controller aan je telefoon te koppelen, moet je hem aanzetten en vervolgens de knop ongeveer twee seconden ingedrukt houden totdat deze rood knippert. Het zou in het Bluetooth-menu van je telefoon moeten staan als VSC-40.

Helaas weigerde onze telefoon te koppelen met de controller onder het voorwendsel dat de controller niet klaar was om te koppelen, dus hebben we onze Xbox One-controller op onze telefoon aangesloten (de nieuwere controllers hebben Bluetooth).

Image
Image

Comfort: Redelijke pasvorm

Hoewel Pansonite beknibbelde op materiaalkwaliteit, kozen ze wel voor zachte, zachte stoffen en een praktisch plastic. Het zit comfortabel op het hoofd en blijft uitgelijnd met drie klittenbandriemen. Na verloop van tijd kan de headset doorhangen door het gewicht van de telefoon, omdat er geen contragewicht op de achterkant zit. Het gezicht en de oorkussens zijn superzacht en ademend, waardoor problemen met zweet en mist worden verminderd.

De lenzen waren op twee manieren verstelbaar: de IPD en de brandpuntsafstand. Het ondersteunt een breed scala aan IPD's (van 60 tot 70 mm) en brandpuntsafstanden (37,5 tot 46,5 mm) om het risico op vermoeide ogen te minimaliseren. Nadat we de headset een paar uur hadden gebruikt, hadden we weinig last van nek- of oogvermoeidheid.

Bottom Line

Zoals bij veel VR-headsets, is de resolutie afhankelijk van je telefoon. De Pansonite-headset heeft een asferische, "HD" -lens die beweert te zijn ontworpen om duizeligheid na langdurig gebruik te voorkomen. De lenzen zijn redelijk goed voor de prijs, ze laten een gezichtsveld van 120 graden toe en hebben een kleurgetrouwe tint. Ze zijn echter een beetje wazig en sommige gebruikers beweren dubbelzien te hebben ervaren in sommige VR-ervaringen.

Prestaties: Beperkt vermogen

Hoewel de headset zelf prima presteert voor de prijs, is er niet veel te doen in mobiele VR. Omdat telefoons geen speciale GPU's of geavanceerde grafische prestaties in het algemeen hebben, kunnen mobiele ervaringen technisch niet al te veeleisend zijn. Je zult Beat Saber of Skyrim VR niet snel op je telefoon spelen.

Dit heeft VR-ontwikkelaars er echter niet van weerhouden creatief te zijn en het beste uit de beperkingen van mobiele VR te halen. Veel mobiele ervaringen zijn afhankelijk van hoofdbewegingen om te communiceren met de omgeving, wat een verrassend leuke en intuïtieve manier is om met je virtuele omgeving om te gaan.

Met name filmmakers en journalisten zijn massaal overgestapt op mobiele VR als een manier om belangrijke verhalen op een interessante en nieuwe manier te vertellen. The New York Times en The Guardian hebben elk toegewijde VR-documentaireteams die adembenemende ervaringen hebben geleverd, zoals het simuleren van het leven op Mars en het zien van uitgestorven dieren in het wild.

Sommige minder veeleisende games hebben ook hun weg gevonden naar mobiel, zoals Keep Talking en Nobody Explodes, een multiplayer-game waarin je een bom onschadelijk maakt, en Land's End, van de ontwikkelaars die ons Monument Valley hebben gegeven. Voor degenen die meer van casual games houden, zijn er Hidden Temple en Minos Starfighter.

Image
Image

Audio: solide geluid

De geluidskwaliteit in de Pansonite VR-headset is redelijk voor zijn prijs. Het ondersteunt 360-graden geluid, zelfs als het niet het gevoel heeft dat het de kamer vult. Het is een beetje blikkerig en mist middentonen en bas, maar het is niets beschamends in vergelijking met vergelijkbare geprijsde headsets of zelfs goedkope oordopjes.

Voor de prijs betaal je voor een probleemloze headset die urenlang comfortabel zit en een redelijk geluid heeft

Bottom Line

De Shinecon-controller is geen opvallend kenmerk van deze Pansonite-headset. Het is klein, voelt goedkoop aan, heeft luide knoppen en heeft moeite om verbinding te maken met telefoons. We hadden problemen om het werkend te krijgen en veel mensen hebben gemeld dat ze een defecte controller op forums hebben ontvangen. Misschien gebruik je liever een andere Bluetooth-controller voor een soepelere, uitgebreidere ervaring.

Software: wisselvallig

Welke games je kunt spelen, hangt af van de telefoon die je gebruikt. Als je een vlaggenschip van Samsung bezit dat minstens zo recent is als de Galaxy S8, heb je toegang tot Google Daydream-compatibele ervaringen. Deze zijn krachtiger en geavanceerder dan die beschikbaar zijn voor Google Cardboard (de app) of in de algemene Google Play Store.

Simpel gezegd, je mobiele VR-ervaring is een beetje toekomstbestendiger. Heb je een oudere, minder krachtige telefoon of een iOS-telefoon, dan zijn je ervaringen iets beperkter. Veel mobiele VR-ontwikkelaars ontwerpen met goedkope telefoons in het achterhoofd, dus hoewel je geen toegang hebt tot visueel of rekenkundig spectaculaire stukken, kun je nog steeds met veel leuke en boeiende werken spelen.

Als je een iOS-apparaat hebt, zijn er niet veel App Store-exclusives dankzij de samenwerking van Google met Samsung om mobiele VR-headsets te maken en het gebrek aan partnerschappen met VR-thema door Apple.

Prijs: Relatief betaalbaar

Voor ongeveer $ 70 MSRP krijg je een goede mobiele VR-ervaring. Het is weliswaar een beetje prijzig voor zijn bouwkwaliteit, maar het presteert net zo goed als vergelijkbare geprijsde modellen. Voor de prijs betaal je voor een probleemloze headset die urenlang comfortabel zit en een redelijk geluid heeft.

Als je een luxere ervaring wilt, moet je betalen voor zoiets als Google Daydream of Samsung Gear VR (elk ongeveer $ 100). Aan de andere kant, als je een beetje aarzelt om zoveel geld op een mobiel accessoire te laten vallen, zijn er goedkopere opties. Je kunt een Google Cardboard-headset krijgen voor ongeveer $ 10 als je mobiele VR wilt uitproberen voordat je erin investeert. Houd er echter rekening mee dat de Pansonite-headset veel, veel comfortabeler is dan kartonnen dozen.

Concurrentie: een paar rivalen

Er is niets opmerkelijks aan de Pansonite-headset in vergelijking met andere beschikbare mobiele VR-headsets. De Aogerbe VR-bril is ongeveer $ 20 minder en heeft veel van de functies die aanwezig zijn in de Pansonite, waaronder geïntegreerde audio, IPD, aanpassingen van de brandpuntsafstand en een meegeleverde afstandsbediening. Van meer gevestigde merken kunt u investeren in een Google Daydream-headset voor ongeveer $ 100, of u kunt volledig afstappen van het Google-ecosysteem en een Samsung Gear VR-headset proberen, die uitstekend werkt op het Oculus Go-platform.

Een goede optie om VR binnen te gaan

Als je van mobiele VR houdt, is deze headset geen slechte koop. De Pansonite Mobile VR-headset is comfortabel om te dragen en heeft geïntegreerde audio waarmee je helemaal opgaat in de ervaring. Dat gezegd hebbende, het heeft wat kwaliteitscontrole en duurzaamheid, dus het is misschien niet de beste keuze als je op zoek bent naar een headset om mee te demonstreren.

Specs

  • Productnaam VR-headset
  • Product Merk Pansonite
  • UPC 4351563542
  • Prijs $69.95
  • Releasedatum oktober 2018
  • Gewicht 1,35 lbs.
  • Productafmetingen 9,2 x 8,3 x 4,2 inch.
  • Type Mobiele VR
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Bluetooth Ja (controller)
  • Bediening/aanpassingen volume, IPD, brandpuntsafstand, afspelen/pauzeren, overslaan
  • Ingangen 3,5 mm audio-aansluiting
  • Compatibiliteit Elke smartphone die geschikt is voor VR met een scherm van 4,7” tot 6,0”
  • Accessoires Shinecon Bluetooth-controller

Aanbevolen: