Nikon SB-700 AF Speedlight Flash Review: eersteklas draagbare prestaties, tegen een prijs

Inhoudsopgave:

Nikon SB-700 AF Speedlight Flash Review: eersteklas draagbare prestaties, tegen een prijs
Nikon SB-700 AF Speedlight Flash Review: eersteklas draagbare prestaties, tegen een prijs
Anonim

Bottom Line

De SB-700 AF Speedlight-flitser is een indrukwekkende middelgrote flitser voor nieuwere Nikon-camera's, maar het kost je een aardige cent

Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser

Image
Image

We hebben de Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser is een geweldige middelgrote flitser die is ontworpen voor nieuwere camera's binnen het ecosysteem van Nikon. Hoewel het zeker niet de goedkoopste oplossing op de markt is, staat het op de bovenste drempel van functionaliteit en bestrijkt het zowat elk gebied dat voor de meeste fotografen belangrijk zal zijn. Een iets lager richtgetal beperkt de veelzijdigheid van deze flitser in sommige situaties enigszins, maar deze beperking wordt snel overwonnen door een hele reeks andere toeters en bellen. Over het algemeen biedt Nikon genoeg op de SB-700 om zowel amateurs als professionals tevreden te houden.

Image
Image

Ontwerp: Premium van boven naar beneden

De Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser wordt direct uit de doos geleverd met een zachte hoes (die de meeste inhoud bevat), een diffusiekoepel, gloeilampen en tl-filters, een flitserstandaard, garantiekaart, gebruikershandleiding, en natuurlijk het apparaat zelf. We waardeerden zeker de zachte hoes en hoe gemakkelijk alles kan worden opgevouwen tot een gemakkelijk draagbaar pakket. Dit is geen budgetflits, dus het is leuk om hier en daar wat extra's te zien.

Als we verder gaan met het apparaat zelf, bevat de flitskop de verwachte ingebouwde bounce-kaart en een breed paneel, hoewel het brede paneel zeker een beetje dikker en robuuster aanvoelt dan we gewend zijn. Net onder de flitskop bevinden zich twee discrete diffusie- en filterdetectoren, die rechtstreeks communiceren met nieuwere camera's zodat ze de juiste witbalans kunnen kiezen zonder tussenkomst van de gebruiker.

Een iets lager richtgetal beperkt de veelzijdigheid van deze flitser in sommige situaties enigszins, maar deze beperking wordt snel overwonnen door een hele reeks andere toeters en bellen.

In veeleisende opnamescenario's zonder veel ruimte voor fouten, hadden we absoluut het gevoel dat kleine dingen als deze ons een beetje een voorsprong gaven. Ten slotte vindt u aan de zijkant van de flitskop de ontspanknop, waarmee gebruikers de kop kunnen draaien tussen de 97 graden beschikbare verticale kanteling en 360 graden horizontale rotatie (180 graden naar links, 180 graden naar rechts).

Aan de voorkant van de flitser bevindt zich een rode, doorschijnende behuizing met de flitsgereedaanduiding voor gebruik in de externe modus en de AF-hulpverlichting. Aan de zijkant van het apparaat bevinden zich de batterijkamer (die een ontgrendelingsknop bevat om onbedoeld ontgrendelen te voorkomen) en het lichtsensorvenster voor gebruik met een draadloze externe flitser. Aan de onderkant van het apparaat bevinden zich externe AF-hulpverlichtingscontacten en de montagevoetvergrendelingshendel, die verrassend klikbaar en bevredigend is om te bedienen.

En tot slot bevat de achterkant van het apparaat alle bedieningselementen die nodig zijn voor het bedienen van de flitser. Dit onderdeel van de Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser is een allegaartje dat ons op de een of andere manier het gevoel geeft dat er tegelijkertijd te veel en te weinig knoppen zijn. Meer daarover in de volgende sectie.

Image
Image

Controls: Te veel om te tellen

Aan de bovenkant van het bedieningsgebied, aan weerszijden van het LCD-scherm, bevinden zich twee schakelaars die de flitsmodus (aan de linkerkant) en het verlichtingspatroon (aan de rechterkant) regelen. Met de LCD-, ZOOM- en SEL-knoppen hieronder kunnen gebruikers de zoom en het geselecteerde item dat op het scherm wordt gemarkeerd, regelen. Een keuzeschijf in het midden biedt controle voor het wijzigen van een van de functies die toegankelijk zijn via het LCD-scherm. De OK-knop in het midden wordt gebruikt om uw selectie te bevestigen.

Uiteindelijk krijg je waar je voor beta alt, en in dit geval betekent dat een geweldige bouwkwaliteit van een gerenommeerd merk, uitgebreide automatische bediening en een volledige set draadloze functionaliteit.

Aan de linkerzijde van de draaiknop staat een flitsgereed indicator, samen met de Test Firing-knop en de Menu-knop. Aan de rechterkant heb je de aan / uit-schakelaar en de draadloze modusschakelaar. De schakelaar schakelt natuurlijk tussen aan en uit, maar gebruikers moeten op de ontgrendeling in het midden drukken om te kiezen tussen de modi Remote en Master voor draadloos gebruik.

Image
Image

Setup: Meestal intuïtief ontworpen

De Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser heeft in theorie een zeer snelle installatie, waarbij alleen de gebruiker de vier AA-batterijen in het apparaat hoeft te plaatsen en aan te zetten. Voor volledig automatisch gebruik op een CLS-compatibele camera is dit waarschijnlijk alles wat u moet weten. Voor al het andere zullen gebruikers echter een behoorlijke hoeveelheid tijd moeten besteden aan het vertrouwd raken met de bediening en werking van het apparaat. Het is niet het meest gebruiksonvriendelijke ontwerp dat we hebben gezien, maar het is ongelooflijk compact en er v alt veel te bespreken.

Image
Image

Kenmerken en functionaliteit: perfect geoptimaliseerd voor Nikon's eigen portfolio

Een reden voor de hoge prijs van de Nikon SB-700 AF Speedlight Flash is de i-DDL-flitssturing. Zoals elke goede TTL-modus op een flitser, behandelt Nikon's i-DDL alle aspecten van zoom- en belichtingsregeling om de ideale hoeveelheid licht te leveren voor een bepaalde scène zonder tussenkomst van de gebruiker.

Deze functie is over het algemeen veel populairder bij evenementfotografen die werken in scenario's met gevarieerde verlichting die het zich niet kunnen veroorloven om voor elke opname te testen en problemen op te lossen. Handmatige bediening heeft altijd de voorkeur in studio-instellingen waar je herhaalbare resultaten wilt, maar in scenario's waar er geen flexibiliteit is en elke opname een must is, is het moeilijk om te argumenteren met de resultaten die Nikon's oplossing levert.

Gebruikers die op zoek zijn naar een volwaardige middelgrote flitser voor op hun CLS-compatibele Nikon-camera, zullen blij zijn met de Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser en alles wat hij biedt.

Nikon geeft gebruikers de mogelijkheid tussen een uitgebalanceerde invulflits die probeert het onderwerp en de achtergrond tegelijkertijd goed te belichten, en standaard i-DDL, die zich alleen bezighoudt met de juiste belichting van het onderwerp. Als de SB-700 wordt gebruikt in combinatie met een Nikon Creatief Verlichtingssysteem (CLS)-camera en lens, kunnen ISO-gevoeligheid, brandpuntsafstand en diafragma allemaal automatisch worden ingesteld op basis van lens- en camera-informatie over een bepaalde scène.

In de handmatige modus geeft de Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser gebruikers veel informatie op het LCD-paneel om te helpen bij het maken van foto's. Op het scherm zijn het flitssterkteniveau, de effectieve flitssterkteafstand, een pictogramweergave van de oriëntatie van de flitser, de huidige brandpuntsafstand en een indicator om aan te geven of een CLS-compatibele camera is gedetecteerd, zichtbaar. Een klacht die we hadden over de SB-700 is dat ongelooflijk essentiële instellingen, zoals het flitsoutputniveau, begraven liggen in een reeks draaiknoppen van de wielselectie, SEL en OK-drukken. Het zou leuk geweest zijn om snellere controle te hebben over de essentiële functionaliteit zoals deze.

Dat gezegd hebbende, een gebied waar de Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser uitblinkt in zijn oplaadtijd, of de tijd die nodig is voordat de flitser weer gebruiksklaar is na het flitsen. De SB-700 doet dit in slechts 2,5 seconden, waardoor gebruikers veel controle en flexibiliteit hebben.

Prijs: Premium-apparaat, maar niet voor goedkoop

Voor een adviesprijs van $ 329,95 bevindt de Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser zich absoluut in een hogere klasse van speedlights. Het komt niet in de buurt van de torenhoge prijs van de SB-5000 AF van $ 599,95, maar is nog steeds duurder dan een goedkope handmatige optie zoals de Yongnuo YN560 IV van $ 60. Uiteindelijk krijg je waar je voor beta alt, en in dit geval betekent dat een geweldige bouwkwaliteit van een gerenommeerd merk, uitgebreide automatische besturing en een volledige set draadloze functionaliteit.

Image
Image

Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser versus Nikon SB-600

De SB-600 is de voorloper van de SB-700 en er zijn nogal wat verschillen. De SB-700 heeft een licht verbeterd richtgetal, een ingebouwde bounce-kaart, snellere recycling en meegeleverde lichtfilters. Het is echter de verdienste dat de SB-600 een eenvoudiger bedieningsschema heeft waar veel professionals de voorkeur aan geven, in tegenstelling tot het complexere en soms overspannen lay-out- en ontwerpschema van de SB-700.

Premium-optie voor het Nikon-ecosysteem

Gebruikers die op zoek zijn naar een volwaardige middelgrote flitser voor op hun CLS-compatibele Nikon-camera, zullen blij zijn met de Nikon SB-700 AF Speedlight-flitser en alles wat hij biedt. Gebruikers die geld willen besparen, kunnen kiezen voor een goedkopere oplossing, maar kunnen verwachten dat ze afzien van functies, betrouwbaarheid of beide. Als je weet dat je het volledige spectrum aan functionaliteit van de SB-700 nodig hebt, dan is dit zeker de flitser voor jou.

Specs

  • Productnaam SB-700 AF Speedlight-flitser
  • Product Merk Nikon
  • SKU 182080480832
  • Prijs $329.95
  • Releasedatum juli 2010
  • Productafmetingen 2,8 x 5 x 4,1 inch.
  • Stroombron 4 x AA alkaline, lithium, oplaadbare NiMH-batterijen
  • Richtgetal 92’ bij 100 ISO
  • Belichtingsregeling, i-TTL
  • Kantelen -7 tot +90°
  • Draai 360°
  • Recycletijd Ongeveer 2,5 tot 3,5 seconden
  • Mountschoen
  • Garantie 1 jaar beperkte garantie

Aanbevolen: