Netgear Nighthawk C7000 Review: een fantastische draadloze modem

Inhoudsopgave:

Netgear Nighthawk C7000 Review: een fantastische draadloze modem
Netgear Nighthawk C7000 Review: een fantastische draadloze modem
Anonim

Bottom Line

De Netgear Nighthawk C7000 heeft misschien een hoge initiële prijs, maar deze modem zal zichzelf na verloop van tijd terugbetalen. Combineer dat met de uitstekende prestaties en moderne stijl, en het is moeilijk om een reden te vinden om niet van de Netgear Nighthawk C7000 te houden.

Netgear Nighthawk C7000 DOCSIS 3.0 AC1900 Wi-Fi-kabelmodemrouter

Image
Image

We hebben de Netgear Nighthawk C7000 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Tegenwoordig, wanneer ISP's allerlei exorbitante kosten in rekening brengen voor het huren van hardware, zijn draadloze modems zoals de Netgear Nighthawk C7000 van cruciaal belang. Een modem kan een dure eerste aankoop zijn, maar door het geld dat u bespaart, kan het zichzelf na verloop van tijd terugbetalen.

Als je overweegt om je eigen modem aan te schaffen, heb je misschien wat vragen. Hoeveel, zo ja, moet u opgeven om uw eigen modem te bezitten? Haal je dezelfde snelheden? Zullen de draadloze prestaties in orde zijn? En hoe zal het er bij jou thuis uitzien?

We hebben onlangs de Netgear Nighthawk C7000 binnen gekregen om te testen, zodat we al deze vragen en meer kunnen beantwoorden. Laten we eens kijken of deze modem de toegangsprijs waard is.

Ontwerp: lichtgewicht en onopvallend

Voor zo'n high-end modem is de Netgear Nighthawk C7000 verrassend dun en licht. Vergeleken met de Xfinity-modem die we hebben liggen, is het een enorme verbetering.

De Nighthawk C7000 is een apparaat van zwart plastic met een aantrekkelijke moderne esthetiek. Er is een reeks LED-lampjes aan de voorkant van de modem die u informeren over de prestaties. Aan de achterkant vind je een USB 2.0-poort, vier Gigabit Ethernet-poorten, een coaxkabelpoort en de poort voor het netsnoer.

Hoewel deze modem draadloze mogelijkheden heeft, bevinden de antennes zich in het apparaat, wat zorgt voor een meer gestroomlijnd uiterlijk.

Image
Image

Setup: Makkelijk voor een modem

Het is belangrijk op te merken dat modems niet zo eenvoudig in te stellen zijn als uw gemiddelde router. We moesten al onze ISP-gegevens - accountnummer, gebruikersnaam, enz. - verzamelen voordat we aan de slag konden. Daarna hebben we de Netgear Nighthawk aangesloten op stroom en een coaxkabel (als je dit thuis zou doen, zou je eerst je oude modem moeten loskoppelen).

Om het in te stellen, hebben we een van onze computers via Ethernet op de modem aangesloten, een webbrowser gestart, ingelogd op de backend van de modem en deze geactiveerd via onze Xfinity-service. De Nighthawk C7000 wordt geleverd met instructies voor het voltooien van deze installatie.

Voor zo'n high-end modem is de Netgear Nighthawk C7000 verrassend dun en licht.

Software: de klus klaren

Hoewel de Netgear Nighthawk C7000 niet over de meest uitgebreide software beschikt, volstaat het om uw netwerk effectief te beheren met weinig tot geen gedoe.

Nadat je bent ingelogd en de installatie uit de weg hebt geruimd, word je begroet door zes tegels op de startpagina. Hier kunt u doorklikken om uw kabelverbinding en aangesloten apparaten te beheren, ouderlijk toezicht in te stellen en uw draadloze instellingen aan te passen. Netgear maakt dit gemakkelijk te navigeren en te begrijpen - zelfs minder technisch onderlegde gebruikers zouden alles moeten kunnen afhandelen, van installatie tot beveiliging zonder al te verdwaald te raken.

Als je meer een krachtige gebruiker bent en graag nauwkeurige controle over je netwerk hebt, is er ook een tabblad 'Geavanceerd' waar je diepgaande informatie over je verbinding kunt vinden of dynamische DNS-instellingen kunt instellen. Deze functies zijn waarschijnlijk niet relevant voor de meeste mensen die de Nighthawk C7000 gebruiken, maar de opties zijn er als je ze nodig hebt of wilt.

Connectiviteit: alles wat je nodig hebt

Wat fysieke poorten betreft, krijg je vier Gigabit Ethernet-poorten en een USB 2.0-poort. Dit is niet de rijkste reeks poorten die we ooit hebben gezien, maar voor de meeste mensen zou het goed moeten zijn - we konden een paar verschillende gameconsoles en een desktop aansluiten.

De Netgear Nighthawk C7000 heeft ook drie ingebouwde antennes. Dit betekent dat het dual-band connectiviteit heeft en een nominale snelheid van AC1900, die respectievelijk tot 600 Mbps en 1. 3000 Mbps op de 2,4 GHz- en 5,0 GHz-banden kan leveren. Dus zelfs met onze extreme internetverbinding van 250 Mbps kon de modem het zelfs in de drukste tijden aan.

Image
Image

Dit is te danken aan de 24x8 DOCSIS 3.0 channel bonding. Dit betekent dat er 24 kanalen beschikbaar zijn voor downstream-gegevens en acht voor upstream-gegevens. Dat klinkt misschien als veel jargon, maar het betekent dat deze modem overkill zal zijn voor de internetbehoeften van de gemiddelde gebruiker. Netgear beweert dat deze modem een verbinding tot 960 Mbps aankan, en dat geloven we. Maar als je niet zoveel bandbreedte nodig hebt, kun je de 16x8 of 8x4 DOCSIS 3.0-modem pakken en wat geld besparen.

Zelfs minder technisch onderlegde gebruikers zouden alles moeten kunnen afhandelen, van installatie tot beveiliging zonder al te verdwaald te raken.

Prestaties: Geweldig voor een alles-in-één

Omdat deze modem een ingebouwde router heeft, hadden we verwacht dat de draadloze prestaties eronder zouden lijden. Alles-in-één apparaten presteren over het algemeen slechter dan gespecialiseerde apparatuur. Dat geldt zeker voor de Netgear Nighthawk C7000, maar we waren aangenaam verrast door hoe goed hij presteerde, aangezien het een alles-in-één is.

We hebben deze modem getest in een huis van 2.500 vierkante meter en we kregen betrouwbare prestaties in elke hoek, alleen aan de verste kant van het huis ondervonden we vertragingen. Zelfs toen daalden de netwerkprestaties van ongeveer 230 Mbps naar 130 Mbps. Dat is niet supersnel, maar het is nog steeds bruikbaar.

De bekabelde prestaties waren daarentegen niet zo goed. We konden in de meeste scenario's een consistente 210 Mbps halen - wat meer dan genoeg is voor ons normale gebruik - maar zelfs met een Cat7 Ethernet-kabel konden we onze nominale snelheden niet halen.

We moeten ook opmerken dat de Netgear Nighthawk C7000 geen MU-MIMO- of QoS-mogelijkheden ondersteunt, wat een teleurstellende omissie is in een apparaat dat zo duur is. We hebben echter 6 verschillende apparaten in onze woonkamer opgesteld, die allemaal HD-video streamen op YouTube. Vervolgens hebben we een snelheidstest uitgevoerd om te zien hoe dit het netwerk beïnvloedde. We halen nog steeds ongeveer 152 Mbps, zelfs onder al die stress. Je krijgt niet op volle snelheid als iedereen hard op het netwerk drukt, maar het zal nog steeds bruikbaar zijn.

Bottom Line

De Netgear Nighthawk C7000 kost $ 209, wat misschien veel klinkt als je al een modem hebt ingesteld. Maar kijk eens naar uw kabel- en internetrekening en kijk hoeveel u elke maand beta alt om een modem te huren bij uw ISP. Met de Nighthawk C7000 hoeft u dat niet meer te betalen. Na verloop van tijd kan dit apparaat zichzelf terugbetalen.

Netgear Nighthawk C7000 vs. Motorola MT7711

De Netgear Nighthawk C7000 heeft veel concurrentie, met name de Motorola MT7711, die te koop is voor $ 199. Dit Motorola-modem heeft niet alleen vergelijkbare specificaties (24x8 DOCSIS 3.0-kanalen en AC1900 draadloze mogelijkheden), het bevat ook twee telefoonpoorten. Deze poorten zijn compatibel met de telefoondienst van Xfinity, dus als je een vaste lijn hebt, kun je deze modem daar ook voor gebruiken. Het is een beetje goedkoper dan de modem van Netgear, en het ziet er ook een beetje goedkoper uit.

Aanbevolen voor iedereen met een snelle breedbandverbinding. Het feit dat deze modem zichzelf op tijd kan terugbetalen, is echt de grootste aantrekkingskracht. Maar met fantastische prestaties en een mooi uiterlijk is de Nighthawk C7000 een no-brainer.

Specs

  • Productnaam Nighthawk C7000 DOCSIS 3.0 AC1900 Wi-Fi-kabelmodemrouter
  • Product Merk Netgear
  • Prijs $209.99
  • Releasedatum juni 2015
  • Gewicht 1,6 lbs.
  • Productafmetingen 9,66 x 8,31 x 1,7 inch.
  • Snelheid AC1900, 24x8 DOCSIS 3.0
  • Garantie 1 jaar
  • Firewall Ja
  • Aantal antennes 3
  • Aantal banden 2
  • Aantal bedrade poorten 4
  • IPv6-compatibel Nee
  • MU-MIMO Nee
  • Ouderlijk toezicht Ja
  • Chipset Broadcom BCM3384

Aanbevolen: