Netgear C3700 Kabel Modem Router Review: Meestal Modem

Inhoudsopgave:

Netgear C3700 Kabel Modem Router Review: Meestal Modem
Netgear C3700 Kabel Modem Router Review: Meestal Modem
Anonim

Bottom Line

De Netgear C3700 is een goedkope router, dus je moet niet verwachten dat dit de snelste op de markt is. Maar als u een betaalbare router nodig heeft voor uw DSL-service, kunt u veel erger doen. Probeer het alleen niet te gebruiken met een internetverbinding van 100 Mbps+.

Netgear C3700 kabelmodemrouter

Image
Image

We hebben de Netgear C3700 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Soms kijken we naar onze rekening voor kabelinternet en moeten we naar adem snakken om die extra $ 10 per maand te betalen om een modem te huren. Daarom zijn apparaten zoals de Netgear C3700 zo belangrijk. Met minder dan $ 100 kan deze modem zichzelf waarschijnlijk in minder dan een jaar terugbetalen, terwijl hij nog steeds de snelheden biedt die we van onze service verwachten (tenminste via een bekabelde verbinding).

We hebben de Netgear C3700 in handen gekregen om te testen en hebben hem door de wringer gehaald om te zien of hij je geld waard is en wat voor soort prestaties je kunt verwachten.

Ontwerp: Klein en onopvallend

Met een apparaat dat zowel een kabelmodem als een draadloze router bevat, zou je verwachten dat de Netgear C3700 een omvangrijk apparaat is, maar dat is niet het geval. Het is eigenlijk vrij klein, meet slechts 7,6 centimeter hoog en weegt slechts 0,77 pond. Dit, in combinatie met de onopvallende zwarte afwerking en het ontbreken van externe antennes, betekent dat hij niet uitsteekt, waar je hem ook neerzet.

Dit werkt zeker in het voordeel van de Netgear C3700. De draadloze prestaties zijn al zwak (waar we later op in zullen gaan), dus het feit dat je het kunt weglaten en onbelemmerd, is een voordeel.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Setup: leuk en eenvoudig

Als je ooit een kabelmodem hebt geïnstalleerd, kun je de configuratie op de C3700 snel doorlopen. We hebben zojuist onze bestaande kabelmodem losgekoppeld, alle kabels op deze nieuwe aangesloten en gewacht tot de lichten aangingen. Daarna hoefden we alleen maar onze ISP te bellen om het te activeren.

Om het nog gemakkelijker te maken, heeft Netgear instructies voor zelfactivering opgenomen voor een aantal grote providers, zodat u het telefoongedeelte kunt overslaan. Via onze Xfinity 250 Mbps-service gingen we gewoon naar de URL, afgedrukt op de instructies, logden we in en waren we online.

Zodra alles is ingesteld, kunt u de online beheerportal doorlopen om de draadloze instellingen te wijzigen. Dit is een optionele stap, aangezien het draadloze netwerk direct uit de doos werkt met behulp van de informatie die op de zijkant van de modem is afgedrukt.

We waren niet onder de indruk van de draadloze prestaties, maar de bekabelde prestaties verrasten ons.

Connectiviteit: alles wat een klein huis nodig heeft

De Netgear C3700 is een modem-routercombinatie, wat hypothetisch betekent dat dit het enige netwerkapparaat is dat veel mensen nodig hebben. Bovenop de twee Gigabit Ethernet-poorten krijg je ook dubbele antennes, waardoor dit een dual-band apparaat is (2,4 GHz en 5,0 GHz). Het is echter niet de snelste draadloze verbinding ter wereld - de Netgear C3700 is geschikt voor N600-snelheden, iets wat we in een paar jaar niet hebben gezien.

Het is een 8x4 DOCSIS 3.0-modem, wat betekent dat het internetsnelheden tot 340 Mbps aankan. Maar die draadloze snelheid van de N600 betekent dat apparaten op wifi niet zo snel zullen zijn. Als je een echt snelle internetverbinding hebt zoals wij, is het misschien het beste om een externe draadloze router te gebruiken.

Er is ook een USB 2.0-poort aan de achterkant waar u een harde schijf of een printer kunt aansluiten voor netwerktoegang.

Netwerkprestaties: geweldig wanneer bedraad, maar draadloze snelheden blijven achter

We hadden niet bepaald hoge verwachtingen van de C3700 en de draadloze beoordeling van de N600. Op het hoogtepunt tijdens het testen bereikten we draadloze snelheden van 130 Mbps, maar dat bleef niet duren - met meerdere aangesloten apparaten en in gebruik, zagen we snelheden tot 40 Mbps op slechts een paar meter afstand van de router.

We waren niet onder de indruk van de draadloze prestaties, maar de bekabelde prestaties verrasten ons. Zelfs nadat we 13 apparaten op ons netwerk hadden aangesloten, konden we onze geadverteerde snelheden van 250 Mbps halen via een bekabelde verbinding, en soms zelfs hoger.

Gelukkig betekent dit dat een aangesloten router het kan bijhouden, wat we zouden aanbevelen. De draadloze prestaties zijn niet geweldig en je zult een veel betere ervaring hebben met een aparte router.

Image
Image

Software: geen franje

We geven de voorkeur aan een netwerk-backend die direct ter zake is, en dat is precies wat we hebben met de Netgear C3700.

Het beheerportaal is ongelooflijk eenvoudig. Bij het inloggen zijn er zes tegels waarop u kunt klikken om instellingen te wijzigen, zoals uw draadloze wachtwoord, aangesloten apparaten en alles dat op de USB-poort is aangesloten. Deze tegels laten u ook in één oogopslag de status van uw netwerk zien: hoeveel apparaten zijn aangesloten, of uw kabelverbinding werkt en zelfs uw netwerkwachtwoord.

We konden doorklikken naar het tabblad 'Geavanceerd' om toegang te krijgen tot robuustere bedieningselementen, maar dit zou voor de meeste gebruikers niet nodig moeten zijn. Krachtige gebruikers zullen de fijne bediening waarschijnlijk waarderen.

Je kunt ook de Netgear Genie-app op je telefoon downloaden, waarmee je je netwerk kunt beheren vanuit een aantrekkelijkere interface. Veel van dezelfde functionaliteit is hier aanwezig, maar het is misschien een meer benaderbare interface voor degenen die niet echt weten waar ze moeten beginnen met hun routerinstellingen.

Prijs: het beta alt zichzelf terug

De Netgear C3700 is te koop voor $ 109,99, maar je zou hem voor minder moeten kunnen vinden (op het moment van schrijven is hij te koop voor ongeveer $ 95). Voor deze prijs heeft de modem een voorsprong om zichzelf terug te betalen.

Voor een 8x4 DOCSIS 3.0-kabelmodem met een lichtgewicht router ingebouwd, is deze prijs ongeveer gelijk aan de koers. Als je de Netgear C3700 kunt vinden voor minder dan $ 100, dan is het misschien de moeite waard om te kopen voor de prestaties van de kabelmodem en deze te koppelen aan een solide draadloze router.

Netgear C3700 vs. Arris Surfboard SBG6700-AC

De Arris Surfboard SBG6700-AC heeft dezelfde 8x4 DOCSIS 3.0-kabelclassificatie, maar verhoogt de draadloze ondersteuning naar AC1600-snelheden. Dit is nog steeds geen draadloze snelheid van topklasse - en het is een beetje duurder voor $ 119 MSRP - maar dat extra geld is de verbeterde netwerkprestaties waard. Het Arris-model heeft echter geen USB 2.0-poort voor netwerkopslag of printers.

Een solide modem, maar de slechte draadloze prestaties ondermijnen zijn aantrekkingskracht als combo-apparaat. De prestaties van de kabelmodem zijn geweldig, maar de draadloze prestaties zijn gewoon niet daar. Als u alleen de goedkoopst mogelijke modem met ingebouwde dual-band wifi wilt, vinkt de Netgear C3700 die vakjes aan. Maar we denken dat je beter meer kunt uitgeven voor betere prestaties of gewoon twee zelfstandige apparaten kunt kopen.

Specs

  • Productnaam C3700 Kabelmodemrouter
  • Product Merk Netgear
  • Prijs $109.99
  • Releasedatum februari 2014
  • Gewicht 0,77 lbs.
  • Productafmetingen 7,6 x 4,45 x 1,63 inch.
  • UPC 606449099089
  • Snelheid N600
  • Garantie 1 jaar
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Nee
  • MU-MIMO Nee
  • Aantal antennes 2
  • Aantal banden 2
  • Aantal bedrade poorten 2
  • Chipset Broadcom BCM3383G
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: