Netgear C3000 kabelmodemrouter Review: gedateerde technologie

Inhoudsopgave:

Netgear C3000 kabelmodemrouter Review: gedateerde technologie
Netgear C3000 kabelmodemrouter Review: gedateerde technologie
Anonim

Bottom Line

De Netgear C3000 zou vijf jaar geleden een goed product zijn geweest. Maar tegenwoordig maken de zwakke draadloze prestaties en de hoge prijs het moeilijk om aan te bevelen.

Netgear C3000 kabelmodemrouter

Image
Image

We hebben de Netgear C3000 kabelmodem- en routercombinatie gekocht, zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De meeste mensen hebben al een kabelmodem in huis, waarschijnlijk gehuurd via een ISP. Maar als u uw eigen modem koopt, kunt u wat geld besparen op die vervelende huurkosten voor hardware. Natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat u waar voor uw geld krijgt als u gaat beleggen.

We hebben besloten om de Netgear C3000 kabelmodem en routercombinatie uit te testen om te zien of dit apparaat een waardige vervanging zou kunnen zijn. En hoewel het zeker lang niet de krachtigste modem op de markt is, is het misschien wel de beste keuze voor het juiste soort gebruiker. Maar we zeggen het van tevoren: mensen die betalen voor snel internet zullen waarschijnlijk ergens anders moeten zoeken.

Ontwerp: Compact

De Netgear C3000 is een kabelmodem met een 8x4 DOCSIS 3.0-classificatie en een trage N300 draadloze snelheid - er is hier niet veel hardware om in te pakken. Het is dus een vrij klein apparaat, niet veel groter dan een paar op elkaar gestapelde Blu-Ray-hoesjes. Het meet iets minder dan acht centimeter lang en weegt 0,78 pond. Gecombineerd met de zwarte plastic constructie, is het een modem die niet al te veel aandacht zal trekken, en dat is waar we naar op zoek zijn. Je wilt niet dat je je aangemoedigd voelt om iets te verbergen.

Aan de achterkant vind je de poorten, waar we later op in zullen gaan, en aan de voorkant vind je alle statuslampjes. Ze zijn niet al te fel, maar je zou toch in één oogopslag de status van je netwerk moeten kunnen controleren.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Bottom Line

Het opzetten van een kabelmodem kan een ingewikkeld en tijdrovend proces zijn. Niet zo met de Netgear C3000 - toen we hem installeerden, was hij bijna plug-and-play. Het kan zijn dat dit modem niet het meest complexe stuk hardware is, maar het was klaar voor activering seconden nadat we het hadden aangesloten. We maakten verbinding via ethernet, lanceerden een browser en binnen enkele minuten activeerden we onze 250 Mbps Xfinity-service. We weten niet zeker of onze ervaring een toevalstreffer was, maar we waren aangenaam verrast.

Connectiviteit: Vrij beperkt

Aan de achterkant van de Netgear C3000 vind je twee Gigabit Ethernet-poorten, een USB 2.0 en een coaxiale ingang. Voor een modem in deze prijsklasse is dit ongeveer wat we hadden verwacht, maar het zou leuk geweest zijn om meer Gigabit Ethernet-poorten te zien.

Er is ook wifi, maar het is maar een enkele antenne - dat betekent hier geen dual-band wifi. Je bent beperkt tot 2,4 GHz en de snelheid wordt alleen beoordeeld op N300, wat een extreem gedateerde standaard is.

Image
Image

Netwerkprestaties: houd uw verwachtingen laag

Dit apparaat heeft een N300-netwerkclassificatie, wat betekent dat uw snelheden op een enkele band moeten uitkomen op 300 Mbps. Maar uw werkelijke netwerksnelheid zal dat niet bereiken. Bij het testen van de draadloze prestaties van de Netgear C3000, bereikte onze draadloze snelheid een maximum van 54 Mbps op slechts een meter van de modem. We betalen voor een abonnement van 250 Mbps, dus we kregen ongeveer 20% van onze nominale snelheid.

Het bereik was ook een probleem - kortom, dit zal niet voldoende zijn als je in een middelgrote woning of groter woont. Op slechts 100 meter afstand, achter een muur en een trap, daalden onze draadloze snelheden tot 15 Mbps. Dit maakt niet echt uit of je in een studio-appartement woont, maar voor alle anderen raden we aan om deze modem te combineren met een aparte draadloze router.

Er is een zilveren voering: de bekabelde prestaties zijn betrouwbaar. Wanneer we op deze manier verbonden waren, behaalden we consequent onze nominale snelheden van 250 Mbps met weinig tot geen drops. We hebben wat tijd doorgebracht met het spelen van The Division 2 terwijl we waren aangesloten op de Netgear C3000 en we hebben geen vertraging ondervonden. Dat is verrassend, aangezien een 8x4 DOCSIS 3.0-modem slechts 343 Mbps downloadsnelheden kan halen. Maar Netgear leverde waar het echt telt: modemprestaties.

Software: Vrij standaard en gemakkelijk te gebruiken

De Netgear C3000 gebruikt dezelfde Genie-backend die veel van zijn netwerkproducten gebruiken. Het is een eenvoudige backend die gemakkelijk te begrijpen is, ingedeeld als een reeks van zes tegels die u in één oogopslag de status van uw netwerk laten zien. Verbonden apparaten, online status en zelfs uw netwerk-SSID worden allemaal prominent weergegeven. U kunt op elk van deze tegels klikken om de bijbehorende instellingen te wijzigen.

Er is ook een geavanceerd tabblad dat ervaren gebruikers kunnen gebruiken, hoewel we denken dat niet veel mensen ooit door die instellingen hoeven te graven.

Er is ook een Netgear Genie mobiele app op zowel Google Play als de App Store. De app geeft je dezelfde bedieningselementen als de beheerportal, maar met een veel gebruiksvriendelijkere interface. Dit is wat we de meeste mensen aanraden om hun netwerk te beheren.

Prijs: Duur voor wat het is

De Netgear C3000-kabelmodem kost maar liefst $ 94,99 in de detailhandel. Aangezien je een 8x4 DOCSIS 3.0-kabelmodem kunt krijgen voor ongeveer $ 50 en een N300 draadloze router voor minder dan $ 20, is dit niet bepaald de beste deal die er is.

Als je het opgeknapt kunt vinden - en je voelt je comfortabel bij het kopen van een opgeknapt modem - dan kan het goedkoper zijn. Op het moment van schrijven konden we opgeknapte modellen vinden voor ongeveer $ 49, wat het in dezelfde marge plaatst als een vergelijkbare stand-alone modem.

Tenzij je vastbesloten bent om een alles-in-één apparaat te kopen, is het kopen van een aparte modem en router de voordeligste optie.

Netgear C3000 vs. TP-Link TC-W7960S

Qua concurrentie hebben we gekeken naar de TP-LINK TC-W7960S, die qua specificaties qua specificaties bijna identiek is, maar duurder is. Het kost je $ 97 als je het voor de volle prijs koopt. Gelukkig heeft het TP-Link-modem nog twee bekabelde poorten, zodat je meer apparaten vast kunt hebben en je minder afhankelijk hoeft te zijn van draadloos. Hoe dan ook, met zoveel apparaten die tegenwoordig draadloze verbindingen nodig hebben, is het nooit een slecht idee om een speciale draadloze router aan te schaffen.

Koop het alleen als je het in de uitverkoop kunt vinden

De Netgear C3000 kwam meer dan vijf jaar geleden voor het eerst op de markt en toen was het misschien de toegangsprijs waard. Tegenwoordig is het moeilijk om zoveel geld uit te geven aan een gedateerd product. De modem klaart de klus, maar zodra u vertrouwt op de ingebouwde draadloze router, staat u een teleurstelling te wachten.

Specs

  • Productnaam C3000 Kabelmodem Router
  • Product Merk Netgear
  • Prijs $94.99
  • Releasedatum februari 2014
  • Gewicht 0,775 lbs.
  • Productafmetingen 7,6 x 4,45 x 1,63 inch.
  • UPC 606449099096
  • Snelheid 8x4 DOCSIS 3.0; N300
  • Aantal antennes 1
  • Aantal banden 1
  • Aantal bedrade poorten 2
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Nee
  • Chipset Broadcom BCM43227
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: