Nokia 7.1 Review: geweldig scherm en camera, betaalbare prijs

Inhoudsopgave:

Nokia 7.1 Review: geweldig scherm en camera, betaalbare prijs
Nokia 7.1 Review: geweldig scherm en camera, betaalbare prijs
Anonim

Bottom Line

De Nokia 7.1 is een betaalbare Android One-telefoon met een prachtig HDR-scherm, een geweldige kleine camera en behoorlijke algemene prestaties, hoewel het een beetje worstelt met de levensduur van de batterij.

Nokia 7.1

Image
Image

We hebben de Nokia 7.1 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Nokia is een van de oudste en bekendste namen op het gebied van mobiele telefoons, maar het merk is vrij nieuw in de Android-wereld. Sinds de wedergeboorte van het merk door HMD Global is het bekend geworden om telefoons die een aantal verrassende functies bevatten tegen een redelijk betaalbare prijs.

De Nokia 7.1 is een voorbeeld van die trend, met een aantrekkelijk stevig ontwerp, een geweldig scherm en een schone, standaardversie van Android dankzij het Android One-programma - en dat allemaal voor een prijs die concurrerend is met andere mid-range handsets.

De Android-markt voor het middensegment is een drukbezocht veld, dus we hebben de Nokia 7.1 op kantoor en thuis getest om te zien hoe hij standhoudt in het dagelijks gebruik.

Ontwerp: een telefoon uit het middensegment met hoogwaardige gevoeligheden

De Nokia 7.1 is een toestel uit het middensegment dat kan doorgaan voor een duurder toestel als je je ogen dichtknijpt. Het heeft hetzelfde algemene ontwerp - een glazen voor- en achterkant gescheiden door een aluminium behuizing - dat we al zo vaak eerder hebben gezien, maar het heeft een paar ontwerpaanpassingen waardoor het opv alt. De matte aluminium behuizing heeft afgeschuinde randen die een beetje visuele flair toevoegen, vooral wanneer ze het licht opvangen.

Image
Image

De knoppen bevinden zich allemaal aan de rechterkant van het apparaat en hebben dezelfde afgeschuinde vorm als het hoofdgedeelte van de telefoon. Door de plaatsing van de knoppen kun je ze gemakkelijk raken met je wijsvinger als je het apparaat in je linkerhand houdt, of met je duim als je het in je rechterhand houdt.

Wanneer je het scherm aanzet, is het eerste wat je opv alt een dikke inkeping aan de bovenkant. Deze inkeping is de reden dat de telefoon kan bogen op een 5,8-inch display, maar het lijkt een vreemde keuze in combinatie met de dikke "kin" aan de onderkant van het scherm. Dit ruimtegebruik ziet er zeker mid-range uit.

Image
Image

Configuratieproces: Vereist out-of-the-box updates

Het instellen van de Nokia 7.1 is een fluitje van een cent als je een Google-account bij de hand hebt. Omdat het stock-Android gebruikt en deel uitmaakt van het Android One-programma, zijn er geen extra hoepels om doorheen te springen. De enige hapering die we ondervonden was de stroom van vereiste updates direct uit de doos - zorg ervoor dat je wat extra tijd neemt om alles te downloaden en te installeren.

Image
Image

Prestaties: Geweldig voor een mid-range handset

De Nokia 7.1 is geen krachtpatser, maar biedt geweldige prestaties in vergelijking met veel andere mid-range handsets. Het beschikt over de Snapdragon 636-processor, Adreno 509 GPU en 4 GB RAM, wat best goed is voor een mid-range apparaat als dit.

We hebben de Work 2.0-benchmark van PCMark uitgevoerd, die test hoe goed een telefoon in staat is om elementaire productiviteitstaken zoals surfen op het web, tekstverwerking en zelfs het bewerken van foto's en video's aan te kunnen. Het kreeg een respectabele score van 6, 113. Dat blijft achter bij duurdere apparaten, maar steekt zeer gunstig af bij handsets in deze prijsklasse.

De Nokia 7.1 toonde grote kracht in het bewerken van foto's met een enorme score van 11.093, maar bleef achter bij gegevensmanipulatie met een score van 4.792.

De Nokia 7.1 is qua prijs een mid-range handset, maar hij heeft veel functies die je zou verwachten van een veel duurdere telefoon.

We hebben ook twee GFXBench-tests uitgevoerd om te zien hoe de Nokia 7.1 standhoudt. Het presteerde slecht in de Car Chase-benchmark, met slechts 5,8 fps, maar het deed het veel beter in de T-Rex-test, met een veel acceptabelere 33 fps.

In de echte wereld is de Nokia 7.1 pittig genoeg om je niet te laten struikelen tijdens normale dagelijkse taken zoals surfen op het web, e-mailen en video streamen. Het is ook krachtig genoeg om sommige games te spelen, maar je moet wegblijven van de hoogste grafische instellingen.

Het is belangrijk op te merken dat toen de Nokia 7.1 werd gelanceerd, deze werd geplaagd door klachten over trage werking, vertraging en een niet-reagerend touchscreen. Dit lijken softwaregerelateerde problemen te zijn die sindsdien zijn opgelost, aangezien we dergelijke problemen niet hebben ondervonden tijdens onze praktische tests.

Connectiviteit: gegevensverbinding is traag

Tijdens onze tests presteerde de Nokia 7.1 buitengewoon goed wanneer hij was verbonden met wifi, maar hij had veel meer problemen met mobiele data in vergelijking met vergelijkbare handsets die we hebben getest. Verbonden met het 4G LTE-netwerk van T-Mobile (binnen), bereikte de Nokia 7.1 4,03 Mbps naar beneden en slechts 0,11 Mbps omhoog via de Ookla Speedtest-app. Tegelijkertijd getest, op dezelfde locatie, registreerde een Google Pixel 3 4,69 Mbps down en 1,33 Mbps up.

De Nokia 7.1 vertoonde vergelijkbare snelheidsproblemen bij tests op andere locaties, ondanks een zeer sterke verbinding. De hoogste snelheden die we konden bereiken, met volledige ontvangstbalken, waren 18,0 Mbps down en 1,42 Mbps up (vergeleken met 37,8 Mbps down en 7,23 Mbps up gemeten op een Pixel 3 op dezelfde locatie op hetzelfde moment).

Ondanks deze verbindingsproblemen konden we nog steeds YouTube-video's en muziek streamen van Google Play via de dataverbinding.

Weergavekwaliteit: HDR-kwaliteit met een stevige inkeping

De Nokia 7.1 heeft een 5,84-inch scherm met een resolutie van 2160 x 1090, ingedeeld als een lang, smal scherm met een beeldverhouding van 19:9. Het heeft een dikke inkeping aan de bovenkant voor de camera aan de voorkant en aangenaam afgeronde randen. De kijkhoeken zijn uitstekend en het scherm is helder genoeg om in direct zonlicht te kunnen zien.

Het scherm maakt gebruik van Nokia's PureDisplay-technologie, wat betekent dat het voldoet aan de HDR10-industriestandaard. In praktische termen betekent dit dat je een scherm van HDR-kwaliteit krijgt op een telefoon uit het middensegment, wat best fantastisch is. Het is ook in staat om inhoud met een standaard dynamisch bereik om te zetten naar HDR, waardoor alles er gewoon mooier uitziet.

Image
Image

Het enige probleem met het scherm van de Nokia 7.1 is dat de kleurtemperatuur extreem koel is. Als je hem naast een vergelijkbare telefoon houdt, zie je een ietwat blauwachtige tint. De telefoon bevat wel een "nachtmodus" -functie die het scherm in steeds sterkere tinten amber kleurt nadat de zon ondergaat, wat kan helpen bij vermoeide ogen 's nachts. Maar als je gevoelig bent voor blauw licht, heb je mogelijk problemen met dit scherm.

Geluidskwaliteit: Luid, geen vervorming, maar een gebrek aan basrespons

Aan de onderkant van de aluminium behuizing van de Nokia 7.1 vind je de microfoon, een USB-C-poort en twee kleine rechthoekige uitsparingen. Daar komt het geluid vandaan, en ondanks dat er twee uitsparingen zijn, wordt het allemaal geleverd door een enkele driver.

De Nokia 7.1 is geen krachtpatser, maar biedt geweldige prestaties in vergelijking met veel andere mid-range handsets.

De luidspreker is bruikbaar en we hebben niet te veel vervorming opgemerkt bij het streamen van muziek op hoog volume. Er is echter heel weinig basrespons, zelfs in vergelijking met andere mid-range handsets. De luidspreker is er als je hem nodig hebt, maar je wilt waar mogelijk een koptelefoon aansluiten of een externe luidspreker gebruiken. De Nokia 7.1 heeft een koptelefoonaansluiting, die zich aan de bovenrand van het apparaat bevindt, en wordt geleverd met een paar oordopjes in de doos.

Camera/Videokwaliteit: Verrassend competente camera

De Nokia 7.1 heeft twee camera's aan de achterzijde, respectievelijk 12 MP en 5 MP. De 5 MP wordt gebruikt voor dieptewaarneming om uw onderwerpen scherp te houden. De lenzen zijn gehuisvest in een bultuitsteeksel, omlijnd door hetzelfde glanzende metaal dat te zien is aan de randen van de telefoon.

De camera presteert goed in verschillende lichtsituaties en de camera-app van Nokia biedt je een professionele modus waarmee je aspecten zoals witbalans en ISO handmatig kunt regelen.

Een probleem om in gedachten te houden is dat wanneer je een foto maakt met de Nokia 7.1 en deze op de handset bekijkt, je kijkt naar een HDR-verbeterd scherm dat gewone foto's en video opwaardeert met een HDR-look.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Dit betekent dat een foto die er fantastisch uitziet op de telefoon, er vervaagd of minder duidelijk uit kan zien wanneer deze op een ander apparaat wordt bekeken. De camera kan geweldige foto's maken, maar het is belangrijk om dat in gedachten te houden. Als je wilt dat je foto's er op je computer net zo schitterend uitzien als op je telefoon, moet je achteraf nog wat beeldaanpassingen maken.

De handset ondersteunt ook de "bothie"-functie die Nokia heeft gepusht. Met deze functie kunt u tegelijkertijd foto's of video's maken met de camera's aan de voorkant en de camera aan de achterkant (als u ooit de behoefte voelde om te doen). Het heeft ook een zeer competente Bokeh-functie die je onderwerp scherp in beeld houdt terwijl de achtergrond wazig wordt.

De hardware is er gewoon niet om de beste telefooncamera's uit te dagen die te vinden zijn in vlaggenschipapparaten van Samsung, Apple of Google, maar de Nokia 7.1 heeft ook geen vlaggenschipprijskaartje.

Batterij: genoeg om de hele werkdag mee door te gaan

Tijdens onze tests vonden we dat de levensduur van de batterij enigszins tekortschiet. We hebben de Nokia 7.1 onderworpen aan PCMark's Work 2.0-batterijtest, die is ontworpen om constant surfen op het web en andere taken te simuleren, en de batterij was na ongeveer zeven uur leeg.

Bij regelmatig gebruik ontdekten we dat de batterij bestand was tegen een hele dag telefoontjes, e-mails en wat licht surfen op het web, videostreaming en het afspelen van muziek.

Image
Image

Als je een zwaardere gebruiker bent, moet je misschien op een bepaald moment van de dag een oplader vinden, maar zelfs lichtere gebruikers zouden er goed aan doen om 's nachts aan te sluiten. Het is onwaarschijnlijk dat u meerdere dagen achter elkaar kunt opladen, tenzij u het apparaat nauwelijks gebruikt.

Opladen gaat via USB-C en het ondersteunt snel opladen als je de meegeleverde oplader en kabel gebruikt. Ondanks de glazen achterkant wordt draadloos opladen niet ondersteund.

Software: Android One betekent gegarandeerde updates

De Nokia 7.1 wordt geleverd met het Android Pie-besturingssysteem. Het is ook een Android One-telefoon, wat betekent dat je stock-Android krijgt en niet heel veel anders. In feite is de aangepaste camera-app van Nokia de enige niet-standaard software die je op het apparaat zult vinden wanneer je het voor het eerst inschakelt.

Aangezien dit toestel deel uitmaakt van het Android One-programma, kun je updates verwachten gedurende ten minste 24 maanden vanaf de releasedatum. Android One-telefoons zouden ook nieuwe updates van het besturingssysteem en toegang tot nieuwe functies moeten ontvangen voordat andere telefoons.

Nu Google zijn eigen middenklasse telefoons beëindigt met de Nexus 5X en 6P, zijn Android One-apparaten zoals de Nokia 7.1 nu de beste manier om de nieuwste Android-functies bij te houden zonder een premie te betalen.

Bottom Line

De Nokia 7.1 is qua prijs een mid-range handset, maar hij heeft veel functies die je zou verwachten van een veel duurdere telefoon. Het verkoopt voor $ 349, wat, in de wereld van de steeds groter wordende prijskaartjes voor handsets, bijna grenst aan de budgetcategorie. Voor wat je krijgt in termen van stijl, specificaties en functies, is dat een behoorlijk goede deal.

Competitie: doet het goed ten opzichte van de concurrentie

De Nokia 7.1 heeft specificaties en prestaties die min of meer in lijn zijn met vlaggenschiptelefoons uit het recente verleden en steekt zeer gunstig af tegen moderne middenklasse telefoons. De Motorola One kost bijvoorbeeld $ 399 en heeft een scherm met een lagere resolutie, een minder competente camera en een oudere, langzamere processor.

Die processor, de Snapdragon 625, is zelfs ouder en langzamer dan de Snapdragon 630 in de goedkope Nokia 6.1. Het is ook ongeveer 40 procent langzamer dan de eigen Snapdragon 636 van de Nokia 7.1.

Het scherm en de camera van de Nokia 7.1 zijn ook aanzienlijk beter dan die van andere handsets in deze prijsklasse.

De Nokia 7.1 is niet zo gunstig in vergelijking met duurdere telefoons zoals de $ 549 OnePlus 6T, die hem uit het water blaast in zowel benchmark- als praktijktests. Maar de Nokia 7.1 komt ook niet met dat premium prijskaartje.

Premium functies en geweldige looks, allemaal met een beperkt budget

De Nokia 7.1 is geen high-end apparaat, maar het brengt veel premium kwaliteit en functies naar de tafel. Als je op zoek bent naar een solide mid-range handset, zul je niet veel beter doen dan dit.

Specs

  • Productnaam 7.1
  • Product Merk Nokia
  • Prijs $349.00
  • Releasedatum oktober 2018
  • Productafmetingen 5,9 x 2,8 x 0,4 inch.
  • Kleur 6291898
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android Pie
  • processor Qualcomm Snapdragon 636
  • GPU Adreno 509
  • RAM 3 GB
  • Opslag 32 GB of 64 GB
  • Weergave 5,84 inch
  • Camera 12 MP achterzijde, 5 MP voorzijde
  • Batterijcapaciteit 3.060 mAh
  • Poorten USB-C-poort, 3,5 mm koptelefoonaansluiting
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: