Vanguard VEO Tripod Review: een stellair reisstatief

Inhoudsopgave:

Vanguard VEO Tripod Review: een stellair reisstatief
Vanguard VEO Tripod Review: een stellair reisstatief
Anonim

Bottom Line

Met een hoogwaardige constructie en veel maatwerk aan dek, is de Vanguard VEO 265AB een van de beste reisstatieven die er zijn.

Vanguard VEO 265AB-statief

Image
Image

We hebben de Vanguard VEO Tripod 265AB gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Vanguard VEO 265AB is het kleine broertje van de full-sized, pro-versie van de 263AB. Het heeft veel van dezelfde ontwerpdetails, bedieningsfuncties en materiaalkeuzes. Omdat het een reisstatief is, geeft het gewicht en draagbaarheid meer prioriteit dan stevigheid en bouwkwaliteit. Als zodanig is het misschien niet de beste keuze voor je belangrijkste studiostatief, ook al is het verrassend duurzaam en substantieel voor zijn formaat. We hebben het gebruikt bij een aantal opnames in onze thuisstad New York en vonden het een van de beste reisstatieven die we hebben getest.

Image
Image

Design: strak en basic met een paar sportieve accenten

In lijn met de rest van Vanguard's productassortiment (waaronder zaken als jachtbenodigdheden, verrekijkers en wandeluitrusting), leunen de Vanguard VEO-statieven erg sportief. Ze zijn meestal gemaakt van zwart aluminium met een paar mooie zilveren accenten en enkele opvallende oranje accenten.

Er zit eigenlijk meer oranje op het statief dan op sommige van de grotere, wat waarschijnlijk opzettelijk is - een actiever kleurenschema past bij de gebruikssituatie waar dit reisstatief meestal op is gericht. Omdat Vanguard al hun producten in dezelfde stijl bouwt, ziet de 265AB eruit als een gekrompen versie van de grotere. Je zult enkele kleinere componenten opmerken, zoals de 1,5-inch loop die de roterende kogelkop vasthoudt, en poten die ongeveer slechts 2,5 cm dik zijn. Het is een slanke, strakke look die zijn doel goed vervult.

Image
Image

Setup en prestaties: indrukwekkend, met slechts een beetje stijfheid uit de doos

Toen we de 265AB voor het eerst uit de doos haalden, waren sommige gewrichten en mechanismen erg stijf, met name de telescopische poten. Zelfs nadat we de knoppen hadden losgemaakt of de gespen helemaal hadden losgemaakt, voelde het alsof we een overmatige hoeveelheid kracht moesten gebruiken om het statief te openen en uit te rekken. Deze hoeveelheid weerstand was verrassend. Hoewel het erop kan wijzen dat het statief stevig en betrouwbaar is, laat het toch enige bezorgdheid achter over het fabricageproces.

Zodra je enkele van de eigenzinnigere mechanismen hebt ontdekt, is dit misschien wel de beste keuze voor je favoriete reisstatief.

Elke poot bevat vier afzonderlijke telescopische secties, wat het dubbele is van wat je op de meeste niet-reisstatieven aantreft. Het is ook een hoger niveau van aanpassing van de hoogte dan je zult vinden op sommige andere populaire reisstatieven van concurrerende merken. Dit was echt een leuke toevoeging en we vonden het gemakkelijk om de perfecte hoogte uit te lijnen. De poten vouwen ook uit en vergrendelen in drie verschillende hoeken, wat vrij gebruikelijk is voor statieven, maar we vonden de veerbelaste drukknopvergrendelingen een beetje kieskeurig. Toen we deze leercurve eenmaal overwonnen hadden, was het vrij eenvoudig om de juiste hoeken vast te leggen.

Ten slotte was het gedeelte voor cameramontage ook een beetje een allegaartje. De volledige 360-graden horizontale loop beweegt heel soepel, wat een mooie vloeiendheid biedt voor video-panning, maar de balbevestiging was zeker goedkoper in vergelijking met sommige grotere modellen. Als je hoopt op het soepelste balhoofd, dan is dit het niet. Verder werkte alles, van de Arca Swiss-stijl QS-60S quick-release montageplaat (voor snelle camerabevestiging) tot aan de rubberen voetjes met doorsteekpen (voor meer stabiliteit buitenshuis) heel goed voor onze opnamen.

Bekijk onze handleiding voor het gebruik van een statief.

Image
Image

Draagbaarheid: buitengewoon licht en indrukwekkend klein

In de categorie reisstatief is een van de belangrijkste parameters uiteraard draagbaarheid, en we zijn blij te kunnen zeggen dat de Vanguard VEO op dit front over de hele linie indruk op ons heeft gemaakt. Met een gewicht van 3,7 pond is het een van de lichtste reisstatieven die we hebben getest, en de gewichtsverdeling zorgt ervoor dat het echt in balans in de hand ligt wanneer het is opgevouwen.

Daarover gesproken, het opgevouwen formaat is een indrukwekkende 15,4 inch, wat betekent dat het goed past in de statiefbevestiging (of zelfs de waterfleshouder) op de meeste technische of handbagagetassen. Nogmaals, dit is waar de gewichtsverdeling van pas komt, omdat het niet heen en weer wiebelde op onze tas. We vermoeden dat dit wordt geholpen door het interessante ontwerp met 4 vergrendelingen op de telescopische poten, en het was echt leuk om te zien op een statief dat zo zwaar werd gefactureerd voor reizen.

Met een gewicht van 3,7 pond is het een van de lichtste reisstatieven die we hebben getest, en door de gewichtsverdeling voelt het echt gebalanceerd in de hand wanneer het is opgevouwen.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: stevig, substantieel en betrouwbaar

De duurzaamheid van de Vanguard VEO is wat de meeste indruk op ons heeft gemaakt. Omdat het zo'n compact formaat is, voelen de dikke aluminium poten en de stevige metalen montagecomponenten des te steviger aan. Het is de zwaarste optie in de VEO-lijn van Vanguard, en dit werkt in zijn voordeel, aangezien Vanguard beweert dat het statief meer dan 17 pond kan dragen.

Het statief is geschikt voor elke DSLR, zelfs die met een stevige grip en in sommige gevallen een enorme lens. Zoals hierboven vermeld, voelen de telescopische poten erg strak aan, en de jury is benieuwd of dit betekent dat ze langer meegaan, of dat het een klein fabricagefoutje is, maar dit feit gaf ons enig vertrouwen dat er nooit een keer zou uitglijden de camera is opgesteld.

Bekijk onze onderhoudstips voor DSLR-camera's.

Naast de draagbaarheid was de duurzaamheid van de Vanguard VEO waarschijnlijk wat de meeste indruk op ons maakte.

Image
Image

Accessoires inbegrepen: het meeste van wat je zou verwachten, maar niets meer

De Vanguard VEO volgt de rest van de Vanguard-lijn en biedt u alleen het absolute minimum aan accessoires. De tas voelt geweldig en stevig aan, hoewel de riem te wensen overlaat. De Zwitserse snelkoppelingsplaat is een van de betere die we hebben getest, hoewel we dit deel van het statief zelf zouden beschouwen, niet per se een accessoire. Er is ook een meegeleverde inbussleutel voor het afstemmen van sommige delen van het apparaat. En dat is het eigenlijk wel.

Bekijk onze selectie van de beste camera-accessoires.

Prijs: Betaalbaar en eerlijk

De prijs is nog een van onze favoriete aspecten van het Vanguard VEO-reisstatief. Hoewel veel van de andere opties voor meer premiummerken veel dichter bij $ 200 komen, kan de Vanguard variëren van $ 99 tot $ 179, afhankelijk van waar je hem koopt. De prijs van minder dan $ 100 is verbluffend als je kijkt naar de bouwkwaliteit en draagbaarheid van de 265AB. Voor die prijs zou je dit misschien willen kopen als je belangrijkste studiostatief, niet alleen als je reisstatief. Je zult een klein beetje draagvermogen missen, maar echt niet veel.

Kijk eens naar enkele van de beste camcorderstatieven die je kunt kopen.

Image
Image

Concurrentie: volgepakte markt, maar vol compromissen

Manfrotto Befree: Het beste wat we kunnen zeggen, is dat de echte reden dat je voor de Manfrotto boven de Vanguard zou gaan, alleen op het merk is. Natuurlijk zijn er een aantal mooie design- en functionaliteitsdetails, maar voor ons geld is de Vanguard een betere waarde.

Vanguard VEO 204AB: Als u meer draagbaarheid en een nog lichtere constructie wilt, is de 204AB met 2,8 pond ongeveer net zo licht als u kunt krijgen, hoewel u wat laadvermogen opoffert.

Mefoto Roadtrip-statief: we hebben dit niet in de hand getest, maar de prijs ziet er redelijk goed uit en de functionaliteit lijkt redelijk. Alle tekenen wijzen echter op een iets goedkopere bouwkwaliteit dan je zou krijgen met de Vanguard VEO-lijn.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze selectie van de beste statieven voor DSLR-camera's.

Een van de beste statieven voor de prijs

De Vanguard VEO 265AB is echt een van de beste statieven die we hebben getest, dollar voor dollar. De draagbaarheid is vrijwel ongeëvenaard (buiten de kleinere opties uit dezelfde VEO-lijn) en de bouwkwaliteit is ondanks dat kleine formaat verrassend substantieel. Als je eenmaal een aantal van de eigenzinnige mechanismen hebt ontdekt, is dit misschien wel de beste keuze voor je reisstatief.

Specs

  • Productnaam VEO 265AB Statief
  • Product Merk Vanguard
  • Prijs $99,99
  • Gewicht 3,7 lbs.
  • Productafmetingen 15,3 x 4,5 x 4,5 inch.
  • Kleur Zwart
  • Min hoogte 15,4 inch
  • Max hoogte 59,1 inch
  • Gevouwen lengte 15,4 inch
  • Maximale gewichtscapaciteit 17,6 lbs
  • Kleuropties Zwart/Oranje

Aanbevolen: