HP VH240a FHD Monitor Review: HD met een klein budget

Inhoudsopgave:

HP VH240a FHD Monitor Review: HD met een klein budget
HP VH240a FHD Monitor Review: HD met een klein budget
Anonim

Bottom Line

De HP VH240a FHD 23,8-inch IPS-monitor is een waardige overweging voor elke werkstationconfiguratie die Full HD-specificaties nodig heeft met een behoorlijk kleurengamma en contrast.

HP VH240a 23,8-inch FHD IPS-monitor

Image
Image

We hebben de HP VH240a-monitor gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De HP VH240a-monitor levert mooie beelden en ziet er ook goed uit op uw bureau. Met een resolutie van 1920 x 1080p bij twee miljoen pixels op een 16:9 breedbeeld LED LCD-scherm, is deze IPS-monitor een goede optie om te overwegen als u op zoek bent naar een Full HD-monitor die niet uw hele salaris opslokt.

De native contrastverhouding van 1000:1 en 72% sRGB zijn industriestandaard voor dit niveau van monitoren. Maar dankzij de geweldige kijkhoeken die de IPS-technologie biedt, ziet deze monitor er bijzonder goed uit voor de prijs.

Potentiële kopers moeten oppassen voor HP's beperkte garantie. Ondanks dat ze in de minderheid zijn, zijn er verschillende online meldingen van eenheden die al na een paar maanden defect raken. Hoewel we geen problemen hebben ondervonden tijdens het testen van de HP VH240a-monitor, is deze deal vrijwel zeker wat extra geld waard voor een beschermingsplan.

Ontwerp: verstelbaar en geschikt voor een opstelling met twee schermen

De HP VH240a-monitor is een slank en minimaal ontworpen paneel dat wordt ondersteund door een verstelbare rechtopstaande arm en vierkante voet. Het heeft ook een welkome hoogteverstelling - je kunt het paneel gemakkelijk omhoog of omlaag schuiven, zodat het op ooghoogte zit terwijl je zit.

Het paneel is bijna 24 inch diagonaal, waardoor het een scherm van voldoende grootte is, maar ook de perfecte maat voor een opstelling met twee schermen. Het paneel heeft de mogelijkheid om 90 graden op zijn standaard in portretmodus te draaien, zodat u een werkstation met meerdere monitoren kunt aanpassen als dat uw stijl is (er zijn coders, let op). Het scherm lijkt gelijk met alle randen van de matte plastic behuizing, waardoor het paneel aanvoelt alsof de HD-graphics een goede hoeveelheid visueel onroerend goed hebben.

Image
Image

Drie van de bezels van de HP VH240a zijn erg dun en zijn slechts ongeveer 1/16 inch breed. De onderste rand is ongeveer 2,5 cm hoog, maar het horizontale gewicht van deze rand zorgt er visueel voor dat de andere randen bijna in het scherm verdwijnen.

De monitorstandaard voelt stevig aan met een enkele maar flinke staander, en het paneel kan 30 graden worden gekanteld om de verticale kijkhoek aan te passen. De staander kan de monitor ook ongeveer vijf centimeter op en neer schuiven. De kantel- en hoogteaanpassingen geven de VH240a behoorlijk wat maatwerk voor elk werkstation, maar de monitor wordt ook standaard geleverd met een VESA-montageoptie, zodat je de monitor aan de muur of een verstelbare arm kunt bevestigen.

De VESA-montageoptie is vooral handig voor de VH240a omdat de basis en standaard een beetje groot aanvoelen voor het verder slanke ontwerp. De vierkante basis is bijna 9 x 9 inch, wat nogal wat bureauruimte in beslag neemt, vooral als je de route met meerdere schermen volgt.

De VH240a heeft enkelvoudige HDMI- en VGA-poorten, plus een 1/8-inch hulpkabel om een audiobron aan te sluiten op de ingebouwde luidsprekers van de monitor. Het voedingstoegangspunt en HDMI- en VGA-poorten bevinden zich aan de achterkant van het paneel en zijn nog steeds gemakkelijk toegankelijk met een VESA-montage.

Image
Image

Zoals bij veel soorten budgethardware, zijn er enkele meldingen geweest dat de VH240a na matig gebruik niet goed meer werkte. Hoewel we geen van de problemen hebben ondervonden die andere recensenten hebben, is het misschien de moeite waard om de levensduur van de VH240a te garanderen om $ 20 tot $ 30 uit te geven aan een meerjarig elektronicabeschermingsplan dat wordt aangeboden door de winkel waar je het koopt.

Configuratieproces: geen gereedschap nodig

De HP VH240a is eenvoudig en ongecompliceerd te installeren en het kostte ons minder dan vijf minuten om het uit te pakken en volledig in elkaar te zetten. De monitor wordt geleverd met een enkel vel papier dat aan de randen van het scherm is geplakt met instructies om u door de installatie van de drie componenten te leiden: de vierkante basis, de staander en het paneel.

Image
Image

De staander wordt met een enkele platte schroef (meegeleverd) aan de vierkante basis bevestigd. De schroef heeft een opvouwbare sluiting, waardoor hij gemakkelijk te installeren en vast te draaien is zonder dat er gereedschap nodig is (snel aandraaien met een platte schroevendraaier maakt hem veel veiliger).

Met de staander bevestigd, is het monitorpaneel klaar om te installeren. De verticale montageplaat schuift in drie inkepingen aan de achterkant van het paneel en klikt in één beweging stevig op zijn plaats. Je kunt het paneel net zo gemakkelijk losmaken van de stand-unit met de kunststof sluiting op de paneelbehuizing.

Beeldkwaliteit: Full HD met goede kijkhoeken

We hebben de VH240a getest als een extern beeldscherm voor een MacBook en gebruikten het om video te bewerken. We vonden dat de combinatie van beeldkwaliteit, native 1080p-resolutie bij 60 frames per seconde en verstelbare standaard goed presteerde voor zijn prijsklasse.

De HP VH240a is een geweldige introductie op prijsniveau in de wereld van full high definition, of FHD. FHD, of 1080p, verwijst eenvoudigweg naar weergavetechnologie die afbeeldingen kan weergeven die 1920 pixels breed en 1080 pixels hoog zijn - deze resolutie is wat we gewend zijn als een standaard voor video's en digitale afbeeldingen van "goede kwaliteit". Terwijl u winkelt voor FHD-monitoren, raakt u eraan gewend dat 1080p wordt gebruikt voor de progressieve scantechnologiefuncties van veel panelen.

Maar niet alle laptopschermen, zelfs niet van topmerken, zijn geschikt voor Full HD-weergave.

Image
Image

Als je een oudere computer hebt (zoals een Macbook zonder Retina-display), heeft deze mogelijk geen native 1080p-display. Maar velen kunnen nog steeds een extern scherm van 1080p ondersteunen, waardoor een monitor zoals de VH240a een goede optie is voor diegenen die misschien willen upgraden naar Full HD die ze niet op hun computerscherm kunnen krijgen.

De HP VH204a is een FHD-scherm en de beeldkwaliteit is scherp met zeer goede kijkhoeken. De VH240a is een IPS-monitor, een type paneeltechnologie die specifiek is voor liquid crystal displays (LCD) en die grotere kijkhoeken mogelijk maakt.

De kantel- en hoogteaanpassingen geven de VH240a behoorlijk wat maatwerk voor elk werkstation

Dit geldt zeker voor de HP VH240a. Het paneel ziet er vanuit meerdere kijkhoeken en -posities erg goed uit, wat een ideale functie is voor elke werkstationmonitor. Zo kun je heel gemakkelijk verwijzen naar de werkplek van een collega of je werk delen met iemand die naast je staat of zit of over je schouder meekijkt. Zelfs wanneer bekeken vanuit een aantal behoorlijk scherpe hoeken, heeft de VH240a nog steeds een goede visuele helderheid en kleurreproductie met nauwelijks kleurverschuiving of uitwassen.

De verversingssnelheid van de VH240a is 60 Hz, wat een standaard verversingssnelheid is voor een native 1920 x 1080-scherm. De verversingssnelheid meet hoe vaak het scherm wordt vernieuwd met nieuwe beeldframes, gemeten in cycli per seconde (Hz). 60Hz is snel genoeg voor het streamen en bewerken van video, hoewel gamers veel snellere verversingssnelheden wenselijk zullen vinden.

De VH240a heeft een 72% sRGB-kleurengamma dat niet super geweldig is, maar zeker de klus klaart. Kleurgamma, of kleurbereik, definieert de waarneembare kleuren binnen een kleurruimte. Er zijn twee meest voorkomende industriestandaarden voor kleurruimte: sRGB en Adobe RGB. De VH240a heeft sRGB-kleuren en kan ongeveer 72% van de totale sRGB-kleurruimte nauwkeurig weergeven.

Deze IPS-monitor is een goede optie om te overwegen als u op zoek bent naar een Full HD-monitor die niet uw hele salaris opslokt.

sRGB is een acceptabele industriestandaard voor de overgrote meerderheid van applicaties en is de meest gebruikte standaardinstelling in internetbrowsers voor alle webgebaseerde afbeeldingen. De 72% sRGB-kleurruimtedekking van de VH240a is goed voor een instapmodel, maar het is niet wat we zouden beschouwen als geweldig voor professioneel gebruik. De kans is groot dat je geen verschil merkt, tenzij je oog getraind is en je ervaring hebt met het werken met sRGB en Adobe RGB.

Sommige mid-tier en de meeste high-tier LCD-monitoren kunnen tot 100% sRGB weergeven, wat alleen maar betekent dat die monitoren een groter kleurenbereik binnen de kleurruimte kunnen reproduceren. Deze overweging is het belangrijkst voor ontwerpers: als het gaat om het streamen, coderen of bewerken van video, zal de VH240a prima presteren.

Audio: je zou in plaats daarvan naar je koptelefoon kunnen grijpen

De VH240a heeft twee kleine ingebouwde luidsprekers van twee watt en een 1/8-inch aux-ingang voor een audiobron. We hebben de speakers getest met verschillende soorten audio en waren niet onder de indruk. De geluidskwaliteit is vrij dun met een prominent hoog middentonenbereik - niet de kwaliteit die we echt zouden willen om naar muziek te luisteren waar we van houden.

We merkten dat we in plaats daarvan in de meeste toepassingen een koptelefoon gebruikten. Het is onduidelijk waarom HP toch de moeite zou nemen om een set behoorlijk zwakke luidsprekers in een budgetmodel op te nemen.

Bottom Line

De VH240a heeft een adviesprijs van $ 139,99, maar is bij de meeste grote retailers vaak te koop voor bijna $ 100. Dit is een redelijk goede deal voor een 1080p IPS-monitor met verstelbare standaard. Men kan zeker waarderen dat HP het kleurengamma en de contrastverhouding van de monitor duidelijk op de markt brengt als standaard instapspecificaties. U krijgt waar u voor beta alt, namelijk een acceptabele Full HD-kwaliteit die in bijna alle toepassingen prima werkt. De enige extra prijs die moet worden overwogen bij een budgetmonitor is een beschermingsplan.

HP VH240a vs. Acer R240HY bidx

Er zijn veel opties om te overwegen bij het kopen van een LCD-monitor, en de concurrentie tussen fabrikanten komt vaak neer op prijs en ontwerp. De kwaliteit van de industriestandaard voor IPS-panelen is in de loop der jaren toegenomen en goedkoop geprijsde maar kwalitatief goede 1080p-beeldschermen zijn er in overvloed.

Een directe prijsconcurrent van de VH240a is de Acer RH240HY bidx, nog een 24-inch IPS-monitor. De Acer heeft een adviesprijs van $ 229,99, maar wordt vaak te koop aangeboden voor ongeveer $ 110. Deze monitor heeft sterkere kleur- en contrastspecificaties dan de VH240a, maar heeft ook een beperkt standaardontwerp dat zeer minimaal is zonder hoogteaanpassingen en zonder VESA-montagemogelijkheid.

Ondanks het iets betere scherm, vinden we dat de Acer niet zo veelzijdig is als een werkstationpaneel als de VH240a. Als het gaat om het kiezen tussen deze twee panelen met vergelijkbare prijzen, zal de verstelbaarheid van de monitorstandaard waarschijnlijk een groter verschil maken dan het kleine verschil in beeldkwaliteit.

Het heeft 1080p-beelden van goede kwaliteit en een verstelbare standaard, maar overweeg om extra bescherming te kopen

De HP 23,8-inch FHD VH240a IPS-monitor is openhartig en eerlijk over wat hij te bieden heeft, en zou moeten dienen als een solide extra scherm voor zowel programmeurs, video-editors als gewone gebruikers. Professionele ontwerpers en gamers zullen echter hoogstwaarschijnlijk willen investeren in iets met een groter kleurengamma of een snellere verversingssnelheid.

Specs

  • Productnaam VH240a 23,8-inch FHD IPS-monitor
  • Product Merk HP
  • Prijs $139.99
  • Releasedatum juli 2017
  • Gewicht 10,3 lbs.
  • Productafmetingen 8,58 x 21,22 x 19,65 inch.
  • Garantie beperkt, dekt alleen defecten van de fabrikant
  • Schermgrootte 23,8 inch
  • Resolutie Full HD (1920 x 1080)
  • Beeldverhouding 16:9
  • Paneeltype IPS
  • Kleurbereik 72% sRGB
  • Pixelafstand 0,275 x 0,275 mm, 92,55 PPI
  • Helderheid 250 nits
  • Contrastverhouding Tot 1000:1
  • Kijkhoek 178/178
  • Processor merk ARM
  • Processortelling 2
  • Computergeheugentype DDR DRAM
  • Harde schijf interface ATA100
  • Poorten HDMI, VGA, 1/8-inch aux
  • Meegeleverde kabels Netsnoer, HDMI-kabel, 1/8-inch aux-kabel

Aanbevolen: