Optoma ML750ST Review: een krachtige projector

Inhoudsopgave:

Optoma ML750ST Review: een krachtige projector
Optoma ML750ST Review: een krachtige projector
Anonim

Bottom Line

De Optoma ML750ST overtreft zeker de meeste andere mini-projectoren alleen al op het gebied van pure kracht, evenals de veelheid aan mediapoorten en weergave-opties, maar het gebrek aan kant-en-klare draadloze verbindingen en ongeïnspireerd fysiek ontwerp houdt stand het terug van de hoogste eer.

Optoma ML750ST

Image
Image

We hebben de Optoma ML750ST gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Hoewel projectoren in verschillende vormen en maten kunnen komen, zoals elk stukje technologie, is het wat er onder de motorkap zit dat telt. De Optoma ML750ST is niet erg aantrekkelijk, maar het is een absoluut werkpaard verpakt in een relatief klein frame en levert 700 ANSI-lumen met een verbazingwekkende 20.000:1 contrastverhouding. Wanneer je professionele presentaties nodig hebt van een projector die niet veel ruimte in beslag neemt, levert de Optoma ML750ST absoluut een beeld van hoge kwaliteit met minimale poespas.

Image
Image

Ontwerp: Functie boven vorm

De gegoten witte plastic vierkante doos zal geen esthetische prijzen winnen, die lijkt op een kleine doos op handformaat met een cilindrische focuslens die in één kant is geschoven. Het apparaat meet 4,4 x 4,8 x 2,2 inch, goed voor de lens die een stevige inch aan de voorkant uitsteekt, en is verbazingwekkend lichtgewicht met iets minder dan een pond. Er wordt een rubberen lensdop meegeleverd om de blootgestelde lens te beschermen wanneer deze niet in gebruik is, en deze wordt met een snoer aan het apparaat bevestigd.

De bovenkant van het apparaat heeft verschillende verhoogde plastic knoppen, waaronder de aan / uit-knop, vier richtingsknoppen, een Enter-knop, een Menu-knop en een Media Source-knop. De knoppen maken een hard klikkend geluid wanneer ze worden ingedrukt, waardoor het apparaat er goedkoper en ouder uitziet en aanvoelt dan het is.

Als short-throw projector (0,8:1) blinkt de Optoma uit in het produceren van een groot beeld zonder de projector te ver weg te hoeven trekken.

Elke kant van de projector is voorzien van ventilatieopeningen en ventilatoren. De achterkant bevat de kleine luidspreker en alle belangrijke poorten: USB, HDMI/MHL, micro SD, 3,5 mm audio-aansluiting, DC-voedingsaansluiting en Optoma's unieke universele I/O, die met de meegeleverde kabel op VGA wordt aangesloten. De onderkant is voorzien van een standaard schroefdraadgat voor montage op een statief (apart verkrijgbaar) en drie rubberen voetjes. De voorste voet kan worden losgeschroefd om de voorkant van de projector iets omhoog te brengen zonder dat een statief nodig is.

Image
Image

Configuratieproces: gemakkelijk mee te nemen

Als je de kartonnen doos opent, zie je de nylon draagtas met ritssluiting van de Optoma, die goed is weggestopt in een milieuvriendelijke opblaasbare verpakkingsairbag. Alle componenten van de Optoma zijn netjes gerangschikt in de juiste compartimenten in de behuizing, inclusief een kleine IR-afstandsbediening, de voedingskabel en een Optoma Universal naar VGA-kabel. De projector neemt ongeveer tweederde van de draagtas in beslag. Elk stuk past netjes in de koffer dankzij de nylon stukken met klittenband die subsecties creëren. Helaas heeft de koffer geen harde schaal, wat betekent dat er niets is om te voorkomen dat hij wordt verpletterd door andere items in een koffer of schade krijgt door een grote val.

De enige fysieke documentatie is een visuele gids die de verschillende verbindingen laat zien. De volledige PDF-gebruikershandleiding van 50 pagina's bevindt zich in de interne opslag van het apparaat via de Office-viewer. Het lezen van een digitale handleiding door er op de projector zelf doorheen te scrollen is een onnodige rompslomp.

Het apparaat instellen is net zo eenvoudig als het aansluiten van de stroomkabel, gevolgd door de videobron op de juiste poort. De projector zal automatisch de juiste bron detecteren en laden, of u kunt handmatig schakelen tussen HDMI, VGA en mediaopslag. De enige meegeleverde videokabel is een unieke kabel die is ontworpen voor Optoma-projectoren en die gebruikmaakt van de 24-pins universele I/O-poort. Het andere uiteinde is een VGA-connector die in elke laptop of pc past. U kunt ook een standaard USB-kabel of HDMI-kabel gebruiken, apart verkrijgbaar.

Draadloze en smartphone-connectiviteit is echter veel meer een gedoe. Hoewel de projector Optoma's geïntegreerde HDCast Pro heeft voor draadloze connectiviteit, heb je de Optoma draadloze dongle nodig om je telefoon of tablet aan te sluiten, of gebruik je een HDMI-converter van een derde partij, die we niet konden testen. We hadden liever een eenvoudigere, ongecompliceerde Bluetooth-verbinding gehad, vooral voor deze prijs.

Image
Image

Beeldkwaliteit: de beste beeldkwaliteit voor zijn formaat

Met 700 ANSI-lumen en een contrastverhouding van 20.000:1 waren we zeer tevreden over het levendige beeld en de levendige kleuren, zelfs in slecht verlichte kamers. DLP-beeldtechnologie zorgt voor een lage latentie tussen de bron en het geprojecteerde beeld - handig voor het gebruik van de Optoma ML750ST voor gaming na een geweldige presentatie.

De Optoma heeft een native resolutie van 1280x800 en 16:10 breedbeeld, maar ondersteunt tot 1680x1050 (VGA) en 1920x1080 (HDMI), samen met 16:9 breedbeeld en 4:3 standaard. Er kan snel tussen verschillende beeldmodi worden geschakeld via het menu of de beeldknop op zowel de afstandsbediening als het apparaat zelf: PC, Cinema, Bright, Eco en Photo. Bright en Eco bepalen de extreme uiteinden van de belichting, waarbij de laatste veel minder stroom verbruikt en het ventilatorgeluid bijna volledig vermindert, en Photo biedt een rijke kleurverzadiging die goed samengaat met animatiefilms. De Optoma ML750ST ondersteunt ook 3D-films, hoewel we deze niet hebben kunnen testen.

Hoewel de beeldkwaliteit indrukwekkend is en vol opties zit, was de geluidskwaliteit duidelijk een bijzaak.

Als short-throw projector (0.8:1) blinkt de Optoma uit in het produceren van een groot beeld zonder de projector te ver weg te hoeven trekken - handig in krappe kantoren of kleine kamers. Op slechts drie voet (36 inch) van de muur kregen we een beeld van 54 inch, terwijl we op zes voet (72 inch) genoten van een luxe, helder schermformaat van 100 inch. De Optoma ML750ST ondersteunt officieel schermformaten tot 135 inch. Zoals de meeste moderne projectoren, bevat de Optoma ook een automatische keystone-correctie om het geprojecteerde beeld in de juiste kijkhoek te houden.

Bottom Line

Hoewel de beeldkwaliteit indrukwekkend is en vol opties zit, was de geluidskwaliteit duidelijk een bijzaak. Een enkele luidspreker van 1,5 watt bevindt zich aan de achterkant van de projector. Het geluid is zo blikkerig en klein als je zou verwachten. Gelukkig is er een 3,5 mm audio-aansluiting om externe luidsprekers aan te sluiten met een standaard luidsprekerkabel. Door een externe Bose-luidspreker aan te sluiten, konden we de geluidskwaliteit aanzienlijk verhogen om de uitstekende beeldkwaliteit te evenaren. Voor het bekijken van films op de Optoma ML750ST is het gebruik van een externe luidspreker allesbehalve een vereiste.

Software: goed genoeg voor kantoorpresentaties

Voor USB, HDMI en VGA accepteert en laadt de projector onmiddellijk elke poort die in gebruik is, ondersteunt hij een resolutie tot 1080p en geeft hij gameconsoles, laptops en Blu-ray-spelers weer, hoewel je moet voorzien uw eigen kabels. U kunt meerdere apparaten aansluiten en ertussen schakelen met de mediabronknop op de afstandsbediening of via het menu.

De Optoma heeft geen besturingssysteem, maar bevat wel een interne mediaspeler voor het afspelen van media die rechtstreeks in het apparaat zijn geplaatst, inclusief een USB-flashstation en een micro SD-kaart. Toegang tot de bestanden was snel en eenvoudig en er zijn aparte lijsten voor foto's, video's, muziek en documenten. De meest gebruikte bestandstypen worden ondersteund, hoewel we verrast waren dat-p.webp

Prijs: Premium prijs voor stroom

Hoewel hij geen interne batterij heeft, is de Optoma ML750ST ontworpen en op de markt gebracht als een zeer draagbare miniprojector vanwege zijn compacte formaat. Optoma is een belangrijk wereldwijd merk voor zowel professionele als high-end consumentenprojectoren en audioapparatuur. Het steile prijskaartje van $ 550 plaatst hem in de buurt van de bovenkant van miniprojectoren, en het is teleurstellend dat Optoma niet op zijn minst een HDMI-kabel heeft.

De Optoma ML750ST is een solide compromis tussen de kracht van een volledige projector en de draagbaarheid en grootte van een miniprojector.

Competitie: De grootste van de mini's

Optoma's miniprojector plaatst hem op een unieke plek tussen draagbare projectoren, die meestal variëren van $ 100- $ 400, en volledige projectoren die duizenden beginnen te kosten. De naaste concurrenten zijn de AAXA P300 Pico-projector voor $ 359 en de Anker Nebula Mars II voor $ 499, beide met oplaadbare batterijen voor minder lumen. Kijk voor nog meer vermogen en een oplaadbare batterij naar de AAXA M6 LED-projector met 1200 lumen en een adviesprijs van $639.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze selectie van de beste miniprojectoren.

Een draagbare en krachtige projector die ideaal is voor op kantoor

De Optoma ML750ST is duidelijk ontworpen met het oog op professionele kantoorpresentaties, en zijn kleine vorm en reiskoffer maken hem de perfecte keuze voor zakenreizen. Iedereen kan echter profiteren van een krachtige projector die niet veel ruimte in beslag neemt, hoewel cinefielen en tv-vervangers zullen willen investeren in externe luidsprekers.

Specs

  • Productnaam ML750ST
  • Product Merk Optoma
  • Prijs $550.00
  • Releasedatum januari 2016
  • Gewicht 14,1 oz.
  • Productafmetingen 4,4 x 4,8 x 2,2 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Schermweergave, mediaspeler
  • Schermgrootte 16” - 135”
  • Schermresolutie 1280x800 (ondersteunt tot 1920x1080)
  • Poorten HDMI, USB, Micro SD, Universele I/O, Audio-uitgang
  • Luidsprekers 1,5 watt
  • Aansluitmogelijkheden HDMI, VGA, USB, Micro SD, Draadloos (afzonderlijke adapter vereist)

Aanbevolen: