Hoe Image Trace te gebruiken in Adobe Illustrator CC

Inhoudsopgave:

Hoe Image Trace te gebruiken in Adobe Illustrator CC
Hoe Image Trace te gebruiken in Adobe Illustrator CC
Anonim

Het hulpmiddel Afbeelding overtrekken in Adobe Illustrator CC maakt het mogelijk om lijntekeningen en foto's om te zetten in vectorafbeeldingen. Leer hoe u bitmaps naar vectoren en PNG-bestanden converteert naar SVG-bestanden met Illustrator.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Adobe Illustrator CS6 en hoger, inclusief Illustrator CC 2020.

Wat is het Illustrator-hulpmiddel voor het overtrekken van afbeeldingen?

Bij het converteren van een afbeelding naar vectoren, worden de gebieden met aangrenzende kleuren omgezet in vaste vormen. Naarmate u meer vormen en vectorpunten toevoegt, wordt de bestandsgrootte groter en zijn er meer CPU-bronnen nodig om die vormen, punten en kleuren op het scherm in kaart te brengen. Dit proces werkt het beste in afbeeldingen met een onderwerp dat duidelijk afsteekt tegen de achtergrond, zoals de onderstaande afbeelding van een koe die tegen de lucht staat.

Image
Image

Hoe afbeeldingen te traceren in Illustrator

Afbeeldingen overtrekken met het gereedschap Afbeelding overtrekken in Illustrator:

  1. Open een leeg document in Illustrator, selecteer vervolgens Bestand > Plaats en kies de afbeelding die u wilt overtrekken.

    Als je het verprutst, kun je recente wijzigingen ongedaan maken door op Ctrl+ Z of Cmd te drukken +Z . Selecteer File > Revert . om de afbeelding te herstellen naar de laatst opgeslagen staat.

    Image
    Image
  2. Na het plaatsen van de afbeelding, klik erop en ga dan naar het Illustrator Properties paneel. In de Quick Actions sectie, selecteer Image Trace.

    Als het deelvenster Eigenschappen niet zichtbaar is, selecteert u Window > Properties.

    Image
    Image
  3. Selecteer een traceermethode in het vervolgkeuzemenu om te beginnen met traceren. Als het klaar is, wordt de afbeelding omgezet in een reeks vectorpaden.

    Image
    Image
  4. Ga in het Properties paneel naar de Quick Actions sectie en selecteer Expand om zie de reeks paden.

    Image
    Image
  5. Select Object > Pad > Simplify.

    Image
    Image
  6. Gebruik de schuifregelaars in het paneel om het aantal punten en krommen in de getraceerde afbeelding te verminderen.

    Image
    Image
  7. Als de tracering is voltooid, wilt u misschien delen ervan verwijderen. In dit voorbeeld willen we de koe zonder achtergrond. Schakel over naar het gereedschap Direct selecteren en selecteer de achtergrondvormen en druk vervolgens op Delete op het toetsenbord om die vormen te verwijderen.

    Image
    Image
  8. Je houdt een vectorafbeelding over die je kunt opslaan als PSD-bestand of kunt exporteren in een formaat zoals SVG.

    Image
    Image

Zwart-witafbeeldingen traceren in Illustrator

Een andere manier om een afbeelding te traceren verschijnt in het menu Object. Als u Object > Image Trace selecteert, heeft u twee opties: Make en Maken en uitbreiden De tweede keuze traceert en toont u vervolgens de paden. Tenzij u een schets of lijntekening met een effen kleur overtrekt, is het resultaat meestal zwart-wit.

Image
Image

Adobe Illustrator Image Trace Panel

Als u meer controle wilt over het traceren, selecteert u Window > Image Trace om het deelvenster Image Trace te openen.

Image
Image

De pictogrammen bovenaan, van links naar rechts, zijn de voorinstellingen voor Automatische kleur, Hoge kleur, Lage kleur, Grijswaarden, Zwart-wit en Overzicht. Er is ook een Preset vervolgkeuzemenu waar u de kleurmodus en het te gebruiken palet kiest.

U kunt het traceerresultaat wijzigen in de Geavanceerde opties. Terwijl u met de schuifregelaars en kleuren speelt, ziet u de waarden voor de Paths, Anchors en Colorsonderaan het paneel verhogen of verlagen.

De Method-opties bepalen hoe de paden worden gemaakt. Je hebt twee keuzes. De eerste is aangrenzend, wat betekent dat de paden tegen elkaar botsen. De andere overlapt, wat betekent dat de paden over elkaar heen zijn gelegd.

Aanbevolen: