Hoe een PS5-controller op de iPhone aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een PS5-controller op de iPhone aan te sluiten
Hoe een PS5-controller op de iPhone aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen en selecteer Bluetooth op de iPhone. Houd de knoppen Share en PlayStation op je controller ingedrukt.
  • Wanneer uw apparaat wordt weergegeven onder Andere apparaten, tikt u op om het te koppelen.
  • Bluetooth op de iPhone moet zijn ingeschakeld voordat u dit proces probeert.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een PS5-controller of DualSense op een iPhone aansluit. Dit proces werkt net als het koppelen van elk ander Bluetooth-apparaat aan een iPhone en werkt op alle iOS 14.5-compatibele apparaten buiten de iPhone.

Uw iOS-apparaat moet iOS 14.5 of hoger gebruiken. Controleer de compatibiliteitslijst van Apple voor iOS 14 als u moet bevestigen dat uw apparaat de juiste versie van iOS ondersteunt.

Een PS5-controller koppelen aan iPhone

Je hebt alleen een opgeladen iPhone, een opgeladen PS5-controller en een paar minuten vrije tijd nodig om de twee met elkaar verbonden te krijgen.

Het wordt aanbevolen om je PS5 voor dit proces uit te schakelen als deze in de buurt is, maar het is niet essentieel. Probeer het uit te schakelen als u problemen ondervindt bij het koppelen.

  1. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op uw iPhone en open vervolgens Instellingen en navigeer naar de Bluetooth sectie.
  2. Houd op je controller de knoppen Share en PlayStation ten minste drie seconden samen of totdat je de lichtbalk op je afstandsbediening knippert blauw, wat aangeeft dat de koppelingsmodus is geactiveerd.

    Image
    Image
  3. Terug op je telefoon, zal je controller verschijnen onder Andere apparaten onderaan de Bluetooth pagina. Als dit het geval is, tik je erop om je iPhone ermee te koppelen.

    Image
    Image
  4. Wacht een paar seconden en je controller is officieel gekoppeld aan je iPhone. Het werkt net als elke andere Bluetooth-gamepad op iOS.

Tips voor het aansluiten van PS5-controllers op de iPhone

Voordat u iets probeert aan te sluiten, moet u ervoor zorgen dat zowel uw iPhone als uw PS5-controller zijn opgeladen. Soms kan een bijna lege batterij problemen veroorzaken bij het aansluiten van apparaten of problemen met de verbinding zelf.

Ditzelfde proces dat hierboven is beschreven, werkt voor elk iOS-apparaat met iOS 14.5 of hoger, dus je kunt je PS5-controller niet alleen koppelen met iPhone, maar ook met iPads en vele andere apparaten.

Als je moeite hebt om je controller aan je iPhone te koppelen, zet je je PS5 aan en sluit je je controller via USB aan op de console. Het koppelt terug met de PlayStation, waarna je de controller van de PS5 kunt loskoppelen en opnieuw kunt proberen om hem te koppelen met je iPhone.

Als je klaar bent met het gebruik van je PS5-controller op de iPhone, moet je hem opnieuw verbinden met je PS5, met kabels of draadloos, want hij maakt niet automatisch opnieuw verbinding en blijft in plaats daarvan verbonden met je telefoon.

FAQ

    Kun je de PS5-controller op de PS4 aansluiten?

    Je kunt een PS4-controller aansluiten op een PS5, zij het met beperkingen. Je kunt bijvoorbeeld geen PlayStation 5-games spelen met een PlayStation 4-controller. Een PS4-console herkent echter geen PS5-controller.

    Hoe sluit je een PS5-controller aan op een pc?

    Je kunt een PS5-controller gebruiken met een pc of Mac via Bluetooth of een USB-kabel. Wanneer u de controller op de computer aansluit, zou deze deze automatisch moeten detecteren. Houd voor Bluetooth de knoppen PS en Share van de controller ingedrukt totdat de lampjes beginnen te knipperen om de controller in de koppelingsmodus te zetten.

Aanbevolen: