Tesla Robot: nieuws, geruchten en geschatte prijs, releasedatum en specificaties

Inhoudsopgave:

Tesla Robot: nieuws, geruchten en geschatte prijs, releasedatum en specificaties
Tesla Robot: nieuws, geruchten en geschatte prijs, releasedatum en specificaties
Anonim

Hoe onrealistisch het ook klinkt (en zou kunnen zijn), een humanoïde robot waarvan Elon Musk, CEO van Telsa, zegt dat hij op een dag "alles kan doen wat mensen niet willen doen", is blijkbaar in ontwikkeling. Het bedrijf noemt de robot Optimus en zal naar verwachting dit najaar pronken met het prototype.

Wanneer wordt de Tesla-robot uitgebracht?

De Tesla Bot werd eigenlijk aangekondigd op de Tesla AI Day 2021. Hoe bizar het ook klinkt om een live-in robot tot je beschikking te hebben om "repetitieve of saaie" taken voor je uit te voeren, het klinkt alsof dit een echt product is dat het bedrijf van plan is naar voren te brengen.

Image
Image
Tesla Bot-concept.

Tesla

Een enorme indicator dat dit echt is - of op zijn minst iets waar ze zich toe verbinden om in te investeren - is dat ze actief op zoek zijn naar hulp om het te maken. Er zijn verschillende vacatures op Tesla's website voor ingenieurs, managers, architecten en meer om aan het Optimus-team te werken, dus in tegenstelling tot de Tesla Phone en andere ideeën die concepten zijn gebleven, lijkt dit een project te zijn dat ze echt overwegen.

En volgens Elon Musk zou op 30 september een prototype kunnen worden onthuld.

Ervan uitgaande dat de Tesla-robot echt is en op een dag beschikbaar zal zijn, is het nog steeds niet te zeggen wanneer dat zou kunnen zijn. Zijn Musk en het team achter de robot geïnteresseerd om hem tot leven te brengen? Het ziet er zo uit. Maar zelfs als dat zo is, is het belangrijk om de verwachtingen over een echte release te managen.

Zoals veel bedrijven met grootse ideeën, heeft Tesla een geschiedenis van het terugdringen van lanceringsdatums en het lijkt alsof er een heel cool product om de hoek ligt. Een voorbeeld hiervan is de Tesla-slangoplader die in 2015 werd geadverteerd, en enkele jaren later zegt Musk nog steeds dat we het ooit zullen zien.

Maar als het iets betekent, zegt Musk dat hij hoopvol is dat de productie voor de eerste versie van Optimus in 2023 zal beginnen. Op lange termijn zegt Musk dat de robot "meer waard zal zijn dan de auto".

Releasedatum schatting

Musk zei tijdens het Tesla AI Day-evenement in 2021 dat ze waarschijnlijk "volgend jaar" een prototype klaar zouden hebben, en zijn tweet van begin juni 2022 weerspiegelt dezelfde tijdlijn. We gaan met 30 september voor de eerste onthulling, maar we zijn sceptisch dat een robot die je voor je huis kunt kopen, bijna klaar is.

Tesla Robot Prijs Geruchten

Een robot die bedoeld is om alles alleen te doen, zelfs als het ondergeschikte taken zijn die de eigenaar niet wil doen, zal natuurlijk een enorm prijskaartje hebben. Wat dat zal zijn, heeft Tesla niet genoemd, maar we hebben wel een globaal idee.

Elon Musk suggereert dat de prijs in de toekomst zal dalen:

In de toekomst kan een huisrobot goedkoper zijn dan een auto. Misschien kunnen mensen over minder dan tien jaar een robot voor hun ouders kopen als verjaardagscadeau.

Zijn opmerking suggereert ook dat als de robot binnenkort wordt uitgebracht, deze niet goedkoper zal zijn dan een auto.

Onze gok is dus tienduizenden dollars, met variatie als er verschillende modellen zijn waaruit je kunt kiezen. Voor die prijs zou het ons niet verbazen als we lease-opties zien.

Bottom Line

Het is veel te vroeg om te praten over het pre-orderen van de Tesla Bot, maar als die tijd daar is, zullen we de link hier plaatsen.

Tesla Robot-functies

Er is tot nu toe heel weinig onthuld, aangezien het nog vrij vroeg is. Elon Musk zegt dat het vriendelijk zal zijn en kan worden gebruikt om "gevaarlijke, repetitieve en saaie taken" te elimineren. Als je de presentatie bekijkt, is dat eigenlijk alles wat hij zegt… die drie woorden. Dus hoe het zal worden gebruikt, hangt nog een beetje in de lucht.

Sommige van de vacatures die we hebben gevonden, zeggen dat de robot taken voor productie/logistiek zal automatiseren, maar tijdens het evenement bood Musk een tweede gebruikscase voor thuisgebruikers, waar hij zou kunnen worden gebruikt om boodschappen op te halen.

We kunnen nog een paar voorbeelden bedenken. Als het in een kantoor wordt gebruikt, brengt het misschien koffie uit de pauzeruimte naar een vergadering, zodat een assistent aan andere zinvolle taken kan werken; of als er stapels papier in opslag zijn, kan de Tesla-robot verantwoordelijk zijn voor het distribueren ervan naar de juiste printers.

Als het thuis wordt gebruikt, kan het voor je tuin zorgen, en zelfs voor je grootouders, zoals Musk suggereert in zijn stuk, Geloven in technologie voor een betere toekomst, in de publicatie van de Cyberspace Administration of China:

Tesla Bots zijn in eerste instantie gepositioneerd om mensen te vervangen bij repetitieve, saaie en gevaarlijke taken. Maar de visie is dat ze miljoenen huishoudens dienen, zoals koken, grasmaaien en ouderenzorg.

De Tesla Bot moet arbeid vrijmaken die je niet zelf wilt doen. Aangezien we al machines hebben die ons helpen allerlei taken uit te voeren (denk aan voertuigen, vaatwassers, vorkheftrucks), zou het echt lukken als AI wordt gebruikt. Op die manier kan het leren en herkennen wat er moet gebeuren, en het vervolgens voor u doen door die laatste stap-acties uit te voeren (naar de winkel rijden om iets te halen, de vaatwasser laden, enz.).

Natuurlijk zijn veel van deze dingen ongetwijfeld jaren weg. Helaas verwachten we van het Tesla-robotprototype, en misschien zelfs een eerste editie, een semi-menselijk uitziende machine die zware dingen voor je kan verplaatsen wanneer daarom wordt gevraagd. Of misschien is het handig genoeg om je te ontmoeten in de garage om je te helpen alle boodschappen die je hebt gekocht binnen te brengen.

We hopen meer te weten over het gebruik in de echte wereld voor de Tesla-robot als en wanneer we het prototype zien.

Tesla-robotspecificaties en hardware

Om iemand te overtuigen een robot te kopen ter grootte van een mens die op twee poten loopt en die in theorie een volwassene (tot 150 pond) zou kunnen optillen, moet je het idee van vriendelijkheid echt verkopen. Musk zegt dat het zo is gebouwd dat je er 'van weg kunt rennen' en 'het hoogstwaarschijnlijk kunt overmeesteren'.

Voor de veiligheid zegt Musk dat het belangrijk is dat de robot een gelokaliseerde chip heeft die niet op afstand kan worden bijgewerkt. En om ervoor te zorgen dat "dit geen dystopische situatie wordt", wil hij dat het voldoet aan iedereen die het zegt te stoppen met wat het ook doet.

De maximale snelheid is 5 MPH, hij is 173 cm lang en weegt 57 kg. Zijn draagvermogen is 45 pond.

Image
Image

Echter, zoals bij elk concept en elk prototype, kunnen die specificaties drastisch veranderen. Het kan uiteindelijk in meerdere maten komen, of misschien kun je een aangepaste Tesla Bot kopen die 300 pond kan heffen en 10 MPH kan lopen. Niets van dat alles is besproken door Tesla of Musk, maar het is niet uitgesloten.

Niemand weet nog hoe Tesla's robot eruit zal zien, maar Musk zegt dat het Optimus-prototype niet zal lijken op het model dat ze hebben getoond (de bovenstaande afbeelding).

De Tesla Bot heeft een scherm op zijn gezicht dat informatie toont, vermoedelijk een vervanging voor spreken. Maar net als bij een Tesla-auto zijn er in plaats van ogen acht 'autopilot-camera's' die hij gebruikt om zijn omgeving te begrijpen. In de kist bevindt zich de volledig zelfrijdende (FSD) computer die elke beweging van de robot aandrijft.

In feite worden door deze robot ook andere tools gebruikt die in Tesla-auto's worden gebruikt, waaronder neurale videonetwerken met meerdere camera's, neurale netplanning en auto-labeling.

Je kunt meer slim en verbonden nieuws krijgen van Lifewire, maar hier zijn andere gerelateerde verhalen en enkele geruchten die we specifiek over de Tesla Bot hebben gevonden:

Aanbevolen: