Luister! Podcasts toevoegen aan Twitter klinkt cool, maar daar blijft het bij

Inhoudsopgave:

Luister! Podcasts toevoegen aan Twitter klinkt cool, maar daar blijft het bij
Luister! Podcasts toevoegen aan Twitter klinkt cool, maar daar blijft het bij
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter voegt podcasts toe aan zijn mobiele apps.
  • Sommige mensen kunnen voor het eerst podcasts ontdekken.
  • Experts verwachten niet dat Twitter bestaande luisteraars helpt op zoek naar iets nieuws.

Image
Image

Twitter voegt podcasts toe aan zijn app, maar wie hoopt leuke nieuwe dingen te vinden om naar te luisteren, kan teleurgesteld worden, zeggen experts.

Twitter heeft onlangs plannen aangekondigd om podcasts toe te voegen aan een opnieuw ontworpen Spaces-tabblad op mobiel, met de belofte het voor mensen gemakkelijker te maken om "gewoon op play en go te klikken." In een blogpost verklaarde het platform dat het "automatisch boeiende podcasts zal voorstellen om mensen te helpen de onderwerpen waar ze meer over willen horen gemakkelijk te vinden en ernaar te luisteren", maar experts vrezen dat deze nieuwe manier mensen niet zal helpen nieuwe inhoud te ontdekken, maar eerder geef ze wat ze al consumeren.

"Als ze de aanbevelingen baseren op wie je volgt en hun algoritme, dan zullen mensen gewoon zien wat ze al volgen", vertelde Eric Silver, hoofd creatief bij podcastbedrijf Multitude Productions, aan Lifewire via e-mail.

Het vindbaarheidsprobleem

Een studie van Edison Research uit 2022 toont aan dat 177 miljoen mensen in de Verenigde Staten naar minstens één podcast hebben geluisterd, wat overeenkomt met 62% van de bevolking van 12 jaar en ouder. Dat aantal vertegenwoordigt een stijging ten opzichte van het cijfer van 57% vanaf 2021, en van de 1.502 respondenten heeft 38% de afgelopen maand naar een podcast geluisterd. Door podcasts toe te voegen aan het tabblad Ruimtes, zou Twitter het die mensen gemakkelijker kunnen maken om nieuwe stemmen te vinden om naar te luisteren en tegelijkertijd de wereld van podcasts aan een heel nieuw publiek te introduceren.

Dat is toch iets waar experts op hopen, maar ze zijn niet overtuigd. De vindbaarheid van podcasts is iets waar podcastmakers en mediabedrijven mee worstelen. De overstap van Twitter naar podcasts wordt gezien als een met potentieel, maar alleen als de aanbevelingen gevarieerd genoeg zijn om mensen kennis te laten maken met nieuwe shows.

"Ik heb het gevoel dat dit gewoon een andere manier zal zijn om reeds populaire shows voor de ogen te krijgen, in plaats van een oplossing voor het podcast-ontdekkingsprobleem", voegde Silver eraan toe. "Als het op een onverwachte manier werkt, geweldig!"

Image
Image

Podcaster Melanie Benson is hoopvoller, maar niet over de functie zoals deze is aangekondigd. Ze kijkt al verder dan het tabblad Ruimtes en vraagt zich af of podcasts een belangrijk onderdeel kunnen worden van het profiel van een Twitter-gebruiker.

"Nog beter zou Twitter zijn, zodat u de RSS-feed van uw [podcast] in uw Twitter-profiel kunt integreren, zodat wanneer een aflevering live gaat, deze automatisch in uw feed wordt gepubliceerd", stelde Benson voor.

Een dergelijke stap zou de wrijving tussen het zien van een podcast en het daadwerkelijk beluisteren ervan verminderen, zegt Silver, wat suggereert dat het verkorten van dat proces zowel podcasters als luisteraars ten goede zou kunnen komen.

"Het sociale-mediaplatform dat de meeste podcast-luisteraars gebruiken, is Twitter, en het kost vijf muisklikken om van het zien van een tweet over een leuke podcast naar iemand te krijgen om zich te abonneren", zei hij.

Podcasts en Spaces, een perfecte match

Het koppelen van podcasts en Spaces kan ook een meerwaarde zijn voor luisteraars. Spaces bieden Twitter-gebruikers al een manier om bijna elk onderwerp te bespreken met behulp van re altime voicechats, en de nevenschikking van die functie met de opgenomen, bewerkte gesprekken van podcasts is opmerkelijk.

Benson is van mening dat Twitter ervoor kan kiezen om mensen een Space in een podcast te laten omzetten, waardoor de app in feite verandert in een soort podcast-opname-oplossing. Podcaster en Twitter-maker Kelly Ann Collins zijn het daarmee eens en voegen eraan toe dat "Spaces een geweldig hulpmiddel is om live op Twitter met je community te communiceren, maar niet iedereen kan live meedoen. Een Spaces-archief en podcastfunctie is precies wat Twitter nodig heeft om meer gebruikers te bereiken en meer conversatie op het platform te creëren."

Ik heb het gevoel dat dit gewoon een andere manier zal zijn voor reeds populaire shows om voor de ogen te komen…

Helaas is dat allemaal pie-in-the-sky-dingen, en wat Twitter heeft aangekondigd, maakt niet al te veel experts enthousiast dat het nieuwe shows en makers zal laten zien aan aanstaande luisteraars.

"Als Twitter mensen probeert aan te trekken die nog nooit een podcast hebben gehoord en theoretisch uitsluitend in Twitter Spaces zullen luisteren, zal hun eerste podcast zijn met wie ze een relatie hebben, de oude garde in de ruimte (zoals NPR), of de podcast van een influencer die hun algoritme al domineert", waarschuwt Sliver.

Aanbevolen: