Hoe contacten van iPhone naar iPhone over te zetten

Inhoudsopgave:

Hoe contacten van iPhone naar iPhone over te zetten
Hoe contacten van iPhone naar iPhone over te zetten
Anonim

Wat te weten

  • iCloud: Ga op beide telefoons naar Instellingen > [ Uw naam] > iCloud. Schuif Contacten naar de positie Aan. Indien gekozen, voeg contacten samen om te voorkomen dat ze verloren gaan.
  • Backup: Schakel op de oude telefoon iCloud Backup in. Kies Nu een back-up maken. Ga op een nieuwe telefoon naar Apps & Data > Herstellen van iCloud-back-up.
  • iTunes: verbind oude telefoon met computer/iTunes. Ga naar Back-ups > Deze computer > Maak nu een back-up. Kies op een nieuwe telefoon Back-up herstellen.

In deze handleiding beschrijven we vijf manieren om contacten tussen iPhones over te zetten: via iCloud, een iCloud-back-up, iTunes, webgebaseerde tools en software van derden. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 9 en hoger.

Contacten overzetten van iPhone naar iPhone met iCloud

De gemakkelijkste methoden om contacten over te zetten, gebruiken functies die bij de iPhone worden geleverd, zoals iCloud. Omdat iCloud gegevens op al uw apparaten gesynchroniseerd kan houden, is het een gemakkelijke keuze om het te gebruiken om contacten van iPhone naar iPhone te synchroniseren.

  1. Zorg ervoor dat beide iPhones zijn aangemeld met dezelfde Apple ID en verbonden zijn met wifi.
  2. Op beide telefoons, open Instellingen, tik op je naam en tik vervolgens op iCloud.
  3. Verplaats de Contacts schuifregelaar naar on/green.

    Image
    Image

    Met deze stap worden je contacten naar iCloud geüpload als ze er nog niet zijn. Als er een back-up moet worden gemaakt van veel contacten, kan het even duren voordat dit is voltooid.

  4. Als er een bericht verschijnt over het samenvoegen van de contacten, kies die optie zodat geen van de contacten wordt verwijderd.

    Omdat gegevens van beide telefoons eerst naar iCloud worden geüpload en vervolgens naar beide telefoons worden gesynchroniseerd, moet je al je contacten met beide apparaten synchroniseren.

Image
Image

Hoe iPhone-contacten over te zetten door een iCloud-back-up te herstellen

Naast het contactsynchronisatieproces uit het laatste gedeelte, kan iCloud ook een back-up maken van de gegevens op je iPhone en die back-up vervolgens terugzetten op een andere iPhone. Hier is hoe:

  1. Verbind de iPhone met wifi.

    Het maken van een back-up naar iCloud vereist veel gegevens. Gebruik wifi in plaats van de mobiele data die bij je telefoonabonnement zijn inbegrepen.

  2. Op de iPhone met de contacten erop, tik op Instellingen > [uw naam]. Log desgevraagd in met uw Apple ID.

    Oudere apparaten geven uw naam mogelijk niet weer op dit scherm.

  3. Tik iCloud > iCloud-back-up.
  4. Verplaats de iCloud Backup schuifregelaar naar on/green en selecteer vervolgens Back Up Now.

    Als je een bericht ziet dat je iPhone niet langer automatisch een back-up maakt naar je computer wanneer je synchroniseert met iTunes, tik je op OK.

    Image
    Image
  5. De iPhone uploadt je contacten en andere gegevens naar iCloud. Dit maakt een back-up van de hele iPhone, dus het duurt even.

    Mogelijk moet u uw iCloud-account upgraden om voldoende opslagruimte te hebben voor de volledige back-up.

  6. Op de nieuwe telefoon waaraan u de iCloud-back-up wilt toevoegen, volgt u de standaard nieuwe iPhone-installatieprocedure. Kies op het Apps & Data scherm Restore from iCloud Backup en volg de aanwijzingen om het herstellen van de iPhone-back-up te voltooien en uw oude contacten naar de nieuwe te kopiëren. telefoon.

Als uw nieuwe iPhone al is ingesteld, herstelt u de back-upgegevens erop door de inhoud en instellingen te wissen en te kiezen voor herstel vanaf een iCloud-back-up wanneer daarom wordt gevraagd.

Hoe iPhone-contacten overzetten met iTunes

Als je liever een back-up van je iPhone op een computer maakt, gebruik dan iTunes in plaats van iCloud. Dit is wat je moet doen:

  1. Sluit de oude iPhone aan op de computer waarmee je hem normaal gesproken synchroniseert.
  2. Open iTunes en open het scherm dat je iPhone laat zien. Als het niet automatisch wordt geopend, klikt u op het pictogram Telefoon.

    Image
    Image
  3. Klik in het gedeelte Backups op Deze computer en klik vervolgens op Nu een back-up maken.

    Image
    Image

    Als je wordt gevraagd om de back-up te versleutelen om je iPhone veiliger te maken, doe dit dan met de Encrypt Backups-knop. U kunt weigeren door Niet versleutelen te selecteren. Je kunt deze instelling later wijzigen.

  4. Wacht terwijl de iPhone een back-up maakt op de computer. Bekijk de blauwe voortgangsbalk bovenaan iTunes om de voortgang te volgen.

    Image
    Image
  5. Als de back-up is voltooid, verwijdert u de oude iPhone en sluit u de nieuwe aan.
  6. Om de nieuwe iPhone vanaf de back-up te herstellen, selecteert u Restore Backup en volgt u de aanwijzingen.

Als iTunes uitlegt dat je eerst Zoek mijn iPhone moet uitschakelen om de back-up te herstellen, doe dit dan via de iCloud > Find My iPhoneoptie in de Settings app.

Bottom Line

iCloud is niet de enige cloudgebaseerde service die contacten opslaat en synchroniseert. Google en Yahoo zijn twee andere voorbeelden.

Hoe iPhone-contacten over te zetten met behulp van software van derden

Er is een robuuste wereld van software van derden die contacten overdraagt, meestal vrij snel, omdat ze niets met iTunes of iCloud te maken hebben. Back-ups van mijn contacten is een voorbeeld van een back-up-app voor een contactenlijst waarmee u de lijst met contacten naar uzelf kunt e-mailen, zodat u de contacten naar uw nieuwe iPhone kunt kopiëren. Open gewoon uw e-mail op de nieuwe telefoon, selecteer de bijlage en importeer de lijst.

Waarom u geen iPhone-contacten kunt overzetten met een simkaart

Als je andere telefoons hebt gebruikt die contacten van de simkaart kunnen overzetten, vraag je je misschien af of je hetzelfde op je iPhone kunt doen. Deze methode maakt een back-up van contacten op de simkaart en vervolgens verplaatst u de oude simkaart naar de nieuwe telefoon om de back-up te gebruiken.

Het is niet zo eenvoudig voor de iPhone omdat de functie niet wordt ondersteund met de iPhone-simkaart. Lees meer in Back-up van contacten naar iPhone SIM.

Aanbevolen: