Vind uw Roku IP-adres met of zonder de afstandsbediening

Inhoudsopgave:

Vind uw Roku IP-adres met of zonder de afstandsbediening
Vind uw Roku IP-adres met of zonder de afstandsbediening
Anonim

Wat te weten

  • Zoek adres met afstandsbediening: zoek in de Roku-instellingen naar networking > onder About vind het IP-adres van uw Roku.
  • Zoek adres met router: Open de browser en voer het IP-adres van de router in om aangesloten apparaten te bekijken.
  • Zoek adres via Chrome: installeer de Remoku-add-on. Selecteer Instellingen om het IP-adres van uw Roku te bekijken.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het IP-adres van een Roku kunt vinden met behulp van de Roku-afstandsbediening, uw router of de Remoku-add-on voor Google Chrome.

Hoe u het Roku IP-adres kunt vinden met uw afstandsbediening

Het is het gemakkelijkst om het IP-adres van je Roku te vinden vanuit het apparaat zelf. Uw Roku maakt zijn IP-adres direct beschikbaar in zijn menu's. Je moet alleen weten waar je moet zoeken.

  1. Ga in het Roku-hoofdmenu omlaag naar de settings.
  2. Zoek naar de networking optie.
  3. Zoek in dat submenu Over. Daar vindt u het IP-adres van uw Roku en andere nuttige netwerkinformatie over uw apparaat.

Bottom Line

Je hebt misschien niet altijd directe toegang tot de menu's van je Roku; of het nu gaat om het oplossen van problemen, of je probeert iets vanuit een andere kamer te configureren. In ieder geval heb je op verschillende manieren toegang tot het IP-adres van je Roku via je netwerk.

Met de Remoku Chrome-extensie

De gemakkelijkere manier om het IP-adres van uw Roku te krijgen, is met een externe Roku-add-on voor Google Chrome genaamd Remoku.

Remoku is een web-app waarmee je een virtuele afstandsbediening op je computer kunt gebruiken om je Roku via je netwerk te bedienen. Daarom heeft het een functie nodig om Roku-apparaten in uw netwerk te vinden en er verbinding mee te maken. Dat is precies waar je hier op gaat vertrouwen.

  1. Open Google Chrome en open vervolgens de Chrome Web Store. Als je niet weet waar het is, staat er waarschijnlijk een link in je bladwijzerbalk. Als u er geen heeft, voert u een Google-zoekopdracht uit naar " Chrome-apps", en de Chrome Web Store zou als eerste resultaat moeten verschijnen.
  2. Zodra u in de Chrome App Store bent, zoekt u naar " Remoku". Het eerste en enige resultaat is het resultaat waarnaar u op zoek bent.
  3. Selecteer Toevoegen aan Chrome om het toe te voegen aan Chrome.

    Image
    Image
  4. Open Remoku via het pictogram in de rechterbovenhoek van uw Chrome-venster. De virtuele afstandsbediening springt open.

    Image
    Image
  5. Bovenaan zie je je menu voor de app. Selecteer Instellingen. Het bovenste vak van het instellingenmenu bevat alle hulpmiddelen om verbinding te maken met uw Roku.
  6. De eerste twee regels zijn wat je nodig hebt. Zorg er in de eerste regel voor dat het IP-adrespatroon overeenkomt met uw netwerk. Het standaard IP-adres zal voor de meeste mensen werken, maar als u wijzigingen in uw netwerk aanbrengt, zorg er dan voor dat de configuratie overeenkomt. Op de volgende regel kun je het aantal Rokus op je netwerk specificeren en beginnen met scannen om ze te vinden.

    Image
    Image
  7. Remoku scant door het bereik van IP-adressen van uw netwerk en zoekt naar degenen die bij Roku-apparaten horen. Wanneer het ze vindt, zal het ze voor je opsommen en kun je het IP-adres van je Roku vinden.

Van uw router

Als je de voorkeur geeft aan een directere benadering, is er een andere optie, maar die hangt af van je router. De meeste routers hebben een manier om de apparaten te zien die momenteel verbonden zijn, maar niet alle routers laten je de naam van het apparaat zien of het MAC-adres opzoeken; je hebt er een nodig om het IP-adres op je Roku te identificeren.

  1. Open uw webbrowser naar keuze en log in op de beheerdersinterface van uw router door het IP-adres van de router in de URL-balk in te voeren.
  2. Afhankelijk van uw router ziet u mogelijk onmiddellijk een lijst met aangesloten apparaten. Anders moet u zich aanmelden bij de router en naar de status pagina's bladeren. Die bevatten meestal verbindingsinformatie.

    Image
    Image
  3. Uw router kan de Roku-apparaten op hun hostnaam vermelden, waardoor de Roku-apparaten in uw netwerk onmiddellijk worden geïdentificeerd; ze worden op naam weergegeven naast hun IP-adres.

    Image
    Image
  4. Als je geen Roku-namen ziet staan, is dat ook goed. Zoek naar MAC-adressen in de lijst met apparaten. De meeste routers hebben er een kolom voor.

    Sommige routers laten je de fabrikant van het apparaat opzoeken aan de hand van het MAC-adres in de interface. Selecteer de MAC en de informatie die je nodig hebt zou moeten verschijnen.

  5. Zo niet, dan is dat niet erg. Je kunt het zelf opzoeken op sites als WhatsMyIP.org zolang je het volledige MAC-adres hebt. Roku-apparaten vermelden Roku als de fabrikant wanneer u ze opzoekt. Het is een omweg om er te komen, maar met deze methode kun je nog steeds een IP-adres aan je Roku koppelen.

FAQ

    Waar vind ik het IP-adres voor een Roku TV?

    Schakel je Roku TV in en gebruik de afstandsbediening om naar Settings te gaan. Selecteer OK op de afstandsbediening; in Instellingen, selecteer Netwerk. Selecteer Over en bekijk vervolgens het IP-adres van uw Roku TV

    Hoe vind ik een Roku IP-adres zonder wifi?

    Om een IP-adres te hebben, heeft je Roku een netwerkverbinding nodig. Als je geen wifi hebt, kijk dan of je je Roku via een Ethernet-kabel kunt verbinden met een bekabelde netwerkverbinding. Navigeer indien mogelijk naar Settings > Network > About om het IP-adres te bekijken.

    Hoe wijzig ik mijn Roku-pincode?

    Als u uw Roku-pincode wilt zoeken, wijzigen of opnieuw instellen, gaat u naar de website my.roku.com en meldt u zich aan als daarom wordt gevraagd. Selecteer onder PIN-voorkeur Update. Om de pincode te wijzigen, selecteert u Wijzig huidige pincode, voert u uw nieuwe pincode in en selecteert u Wijzigingen opslaan.

Aanbevolen: