Hoe Fire Stick te verbinden met Wi-Fi van het hotel zonder afstandsbediening

Inhoudsopgave:

Hoe Fire Stick te verbinden met Wi-Fi van het hotel zonder afstandsbediening
Hoe Fire Stick te verbinden met Wi-Fi van het hotel zonder afstandsbediening
Anonim

Wat te weten

  • Download de Fire TV mobiele app op het ene apparaat en maak een mobiele hotspot op een ander.
  • Wijzig de naam en het wachtwoord van de nieuwe hotspot zodat deze overeenkomen met een netwerk waarmee uw Fire Stick eerder verbinding heeft gemaakt.
  • Verbind de Fire Stick en het app-apparaat met de nieuwe Wi-Fi-hotspot en gebruik de app om de Fire Stick te bedienen en te verbinden met de wifi van het hotel.

Het kan frustrerend zijn om te beseffen dat je de afstandsbediening van je Fire Stick bent vergeten of verloren nadat je in je hotelkamer hebt ingecheckt, maar er is nog steeds een manier om je Amazon-streamingstick te bedienen. Het kost maar een beetje werk.

Deze gids leidt je door het installatieproces voor het bedienen van je Amazon Fire TV Stick zonder de afstandsbediening met behulp van de Fire TV-app, een secundair mobiel apparaat en een aangepaste Wi-Fi-hotspot. U vindt er ook een verscheidenheid aan alternatieve oplossingen plus wat basisinformatie over het gebruik van de nieuwe configuratie om uiteindelijk verbinding te maken met de wifi van het hotel.

Er zijn verschillende oplossingen voor Fire Stick-afstandsbedieningen die u misschien wilt proberen als u de afstandsbediening heeft en deze niet werkt.

Hoe verbind ik mijn Fire Stick met wifi van het hotel zonder afstandsbediening?

Dit is wat je moet doen om verbinding te maken met je Amazon Fire TV Stick in je hotelkamer als je de afstandsbediening bent vergeten of kwijt bent.

  1. Download en installeer de Fire TV-app op een iPhone of iPad of een Android-smartphone of -tablet.

    De Fire TV-app is een volledig aparte app dan de Amazon Prime Video-app.

    Download voor

  2. Verbind je secundaire apparaat met het wifi-netwerk van het hotel. U kunt een Windows- of Mac-laptop, een iPhone of iPad of een Android-tablet of -smartphone gebruiken.

    Je kunt niet hetzelfde apparaat gebruiken waarop de Fire TV-app is geïnstalleerd.

    Image
    Image
  3. Gebruik nu je secundaire apparaat om een wifi-hotspot te maken. U kunt uw laptop, smartphone of tablet gebruiken om uw internetverbinding te delen met apparaten in de buurt. U kunt mobiele hotspots maken op Windows-, Mac-, Android- en iOS-apparaten.

    Als je geen tweede apparaat hebt om een hotspot mee te maken, vraag dan een hotelmedewerker om je te helpen met een van hen. Zorg ervoor dat je uitlegt waarvoor je het gebruikt, en vergeet niet om hen te vertellen dat het maar een paar minuten duurt.

    Image
    Image
  4. Als je je Amazon Fire TV Stick al eerder hebt verbonden met de mobiele hotspot van je apparaat, kun je deze stap overslaan, aangezien deze er automatisch verbinding mee zou moeten maken.

    Als je dat niet hebt gedaan, moet je de naam en het wachtwoord van de mobiele hotspot van je secundaire apparaat wijzigen zodat deze overeenkomen met die van je wifi-thuisnetwerk. Als je klaar bent, denkt je Fire Stick dat de mobiele hotspot je thuisnetwerk is en maakt er verbinding mee.

    Je kunt de naam en het wachtwoord van je wifi-hotspot wijzigen op hetzelfde scherm dat je hebt gebruikt om het te maken. Als u echter een iPad of iPhone gebruikt, wijzigt u de naam van de hotspot door de naam van uw apparaat te wijzigen. U kunt uw apparaatnaam zo vaak wijzigen als u wilt.

  5. Verbind het slimme apparaat met de Fire TV-app erop met de nieuw hernoemde hotspot.

    Image
    Image
  6. Open de Fire TV-app. Als je de Fire TV-app en dit apparaat eerder hebt verbonden met je Fire Stick, kun je naar stap 10 gaan. Als dit de eerste keer is dat je de Fire TV-app gebruikt, selecteer je je Fire Stick in de lijst met apparaten.
  7. Je Fire Stick zou een viercijferige code moeten tonen op de tv van je hotelkamer.

    Image
    Image
  8. Voer deze code in de Fire TV-app op uw smartapparaat in.
  9. Je zou nu de pijltjestoetsen in de Fire TV-app moeten kunnen gebruiken om door je Fire TV Stick te navigeren.

    Image
    Image
  10. Gebruik de Fire TV-app om door de gebruikersinterface van Fire TV Stick te navigeren en selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  11. Selecteer Netwerk.

    Image
    Image
  12. Zoek het wifi-netwerk van je hotelkamer en maak er verbinding mee. Als je het niet kunt zien, selecteer dan Zie alle netwerken.

    Sommige wifi-hotelnetwerken vereisen een wachtwoord, terwijl andere de opening van een websiteportaal kunnen activeren waarop u moet inloggen met uw kamernummer en naam. Als er niets gebeurt, wacht dan enkele minuten, want de Fire Stick probeert mogelijk de inlogportal te openen.

    Image
    Image
  13. Zodra je Fire Stick is verbonden met de wifi van het hotel, open je de internetinstellingen op je primaire apparaat en verbind je deze ook met de wifi van het hotel.

    Je kunt dit apparaat gebruiken als een Fire Stick-afstandsbediening zolang ze verbonden zijn met de wifi van het hotel.

  14. Schakel op uw secundaire apparaat de Wi-Fi-hotspotfunctie uit.

    Image
    Image

Hoe kan ik Fire Stick gebruiken zonder afstandsbedieningen of secundaire apparaten?

Als je geen afstandsbediening of secundair apparaat hebt om een mobiele hotspot te maken, heb je nog enkele andere opties om je Amazon Fire TV Stick te bedienen.

  • Leen een apparaat van iemand anders. Zoals hierboven vermeld, kunt u altijd een medewerker of een andere hotelgast vragen om u te helpen met hun smartphone of tablet.
  • Probeer de afstandsbediening van de tv in de hotelkamer. Sommige afstandsbedieningen met HDMI-CEC-ondersteuning kunnen Amazon Fire Sticks en andere moderne apparaten bedienen. Gebruik de pijlknoppen op de afstandsbediening van je kamer en kijk of dit van invloed is op je Fire Stick. Als dat niet het geval is, kun je misschien een goedkope afstandsbediening met deze functionaliteit kopen in een winkel in de buurt.
  • Koop een nieuwe Fire Stick-afstandsbediening. Amazon's Fire Stick-streamingapparaten kunnen maximaal zeven aangesloten afstandsbedieningen ondersteunen. U kunt dus een vervanging kopen en deze nieuwe afstandsbediening vervolgens aansluiten op uw Fire Stick.
  • Bedien je Fire Stick met Alexa. Je kunt Amazon's Echo-apparaten gebruiken om je Fire Stick te bedienen met Alexa-spraakopdrachten. Elk apparaat moet echter op hetzelfde wifi-netwerk zijn aangesloten.

Hoe verander ik de wifi op mijn Fire Stick zonder de afstandsbediening?

Helaas kun je de wifi- of andere internetinstellingen van je Fire Stick niet wijzigen met Alexa-spraakopdrachten, maar je kunt dit op de volgende manieren doen als je je afstandsbediening niet hebt:

  • De mobiele Fire TV-app. Je kunt de app als afstandsbediening gebruiken om door de Fire Stick-gebruikersinterface te navigeren.
  • Een nieuwe Fire Stick-afstandsbediening. Je kunt maximaal zeven afstandsbedieningen op je Fire Stick aansluiten.
  • Een compatibele tv-afstandsbediening. Je kunt sommige afstandsbedieningen met HDMI-CEC-functionaliteit gebruiken om door een Fire Stick te navigeren en instellingen te wijzigen.

FAQ

    Hoe sluit ik een Fire Stick-afstandsbediening aan?

    Om een Fire Stick-afstandsbediening te koppelen, koppelt u uw Fire Stick los en verwijdert u de batterijen uit uw Fire Stick-afstandsbediening. Steek vervolgens uw Fire Stick weer in > plaats de batterijen in uw afstandsbediening > en houd Home op de afstandsbediening ingedrukt totdat u een knipperend licht ziet in de rechterbovenhoek.

    Hoe sluit ik een nieuwe afstandsbediening aan op mijn Fire Stick?

    Als je een vervangende of extra afstandsbediening aan je Fire Stick koppelt, selecteer je Instellingen > Controllers en Bluetooth-apparaten >Amazon Fire TV-afstandsbedieningen > Nieuwe afstandsbediening toevoegen Zoek en koppel de nieuwe afstandsbediening door Home 10 seconden ingedrukt te houden.

    Hoe verbind ik een Fire Stick met wifi?

    Om je Fire Stick te verbinden met wifi, steek je de stroomkabel in een stopcontact en sluit je de Fire Stick aan op een beschikbare HDMI-poort op je televisie. Kies de overeenkomstige HDMI-ingang op uw tv en ga vervolgens naar Instellingen > Netwerk > kies uw netwerk > voer het wachtwoord > in en selecteer Connect Volg deze vergelijkbare stappen om een Fire Stick te verbinden met Hotel Wi-Fi.

    Hoe verbind ik mijn iPhone met een Fire Stick?

    Je kunt je iPhone spiegelen naar een Fire Stick met behulp van een app voor schermspiegeling, zoals AirScreen uit de Amazon AppStore. Verbind na het downloaden van de app je iPhone en Fire Stick met hetzelfde wifi-netwerk. Start AirScreen op uw iPhone > tik op Openen in Chrome > Screen Mirroring > en selecteer uw Fire Stick.

Aanbevolen: