Het Mac-dock verbergen of tonen

Inhoudsopgave:

Het Mac-dock verbergen of tonen
Het Mac-dock verbergen of tonen
Anonim

Wat te weten

  • Open Systeemvoorkeuren, selecteer Dock en vink Het Dock automatisch verbergen en weergeven aan of uit.
  • Of gebruik de sneltoets Command()+ Option+ D om het Dock te wisselen tussen tonen of verbergen.
  • Of, verplaats de cursor naar het Dock-scheidingsteken, klik met de rechtermuisknop en selecteer Turn Hiding On of Turn Hiding Off om te verbergen of toon het Dock.

Dit artikel legt uit hoe je het Dock kunt tonen of verbergen met Systeemvoorkeuren, een sneltoets, of een muis of trackpad, en hoe je het Dock kleiner kunt maken op je scherm terwijl het zichtbaar blijft. De informatie in dit artikel is van toepassing op macOS Big Sur via High Sierra.

Het Dock verbergen of tonen op een Mac

Hier leest u hoe u de zichtbaarheid en prestaties van uw Mac Dock kunt regelen.

  1. Selecteer in het Apple-menu Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Dock icoon. Klik in Big Sur op Dock & Menu Bar.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Automatisch verbergen en tonen van het Dock vakje om het Dock te laten verdwijnen wanneer u het niet gebruikt. Verwijder het vinkje als u wilt dat het Dock altijd zichtbaar blijft.

    Image
    Image
  4. Sluit het voorkeurenpaneel van het Dock.

Als Het Dock automatisch verbergen en tonen is geselecteerd, verdwijnt het Dock wanneer het niet in gebruik is. U laat het zo nodig opnieuw verschijnen door de muiscursor naar de onderkant van het scherm te verplaatsen waar het Dock zich gewoonlijk bevindt. Als je het Dock naar de linker- of rechterrand van het scherm hebt verplaatst, beweeg dan de muis naar die kant van het scherm.

Gebruik het toetsenbord om het Dock weer te geven of te verbergen

Naast het gebruik van de Dock-voorkeuren om te configureren of het Dock wordt weergegeven of verborgen, kun je de zichtbaarheid ervan ook rechtstreeks vanaf het toetsenbord regelen.

Gebruik de Command()+ Option+ Dsneltoets om het Dock in of uit te schakelen om te tonen of te verbergen. Het voordeel van deze methode is dat u de zichtbaarheidsinstelling onmiddellijk kunt wijzigen zonder de Systeemvoorkeuren te openen.

Gebruik de muis of trackpad om het Dock weer te geven of te verbergen

Een laatste methode om de zichtbaarheidsinstelling van het Dock te wijzigen, is door je muis of trackpad te gebruiken om toegang te krijgen tot een geheim menu in het Dock. Verplaats de cursor naar het Dock-scheidingsteken, de kleine verticale lijn tussen de Dock-apps en alle mappen of documenten die u in het Dock hebt geïnstalleerd.

Klik met de cursor op het Dock-scheidingsteken met de rechtermuisknop en selecteer Turn Hiding On om het Dock te verbergen. Als het Dock meestal verborgen is, verplaatst u de cursor naar het Dock-gebied om het Dock te laten verschijnen, klikt u met de rechtermuisknop op het Dock-scheidingsteken en selecteert u Turn Hiding Off.

Image
Image

Je kunt ook het Dock-scheidingsteken gebruiken om snel toegang te krijgen tot alle Dock-instellingen. Klik met de rechtermuisknop op het Dock-scheidingsteken en selecteer Dock-voorkeuren.

Reducing Dock Real Estate

Als je het Dock op het scherm wilt houden maar zo min mogelijk ruimte wilt innemen, gebruik dan het Dock-voorkeurenpaneel om de grootte en vergroting te regelen. Gebruik de Size schuifregelaar om de totale grootte van het Dock te wijzigen. Houd er echter rekening mee dat u het zo klein kunt instellen dat het moeilijk is om te zien wat elk Dock-pictogram vertegenwoordigt.

Vergroting is het geheim van het gebruik van het kleinst mogelijke Dock. Schakel vergroting in door een vinkje te plaatsen in het vakje Magnification in de Dock-voorkeuren.

Image
Image

Gebruik vervolgens de vergrotingsschuifregelaar om de grootte van de uitgebreide weergave van het Dock in te stellen. Als de cursor over een gedeelte van het kleine Dock gaat, wordt de positie onder de cursor vergroot, waardoor dat gedeelte van het Dock gemakkelijk te lezen is terwijl het hele Dock klein blijft.

Image
Image

Subtiele Dock-wijzigingen

Het Dock is meer dan verbergen en tonen. U kunt het Dock niet alleen naar de linker- of rechterkant van het scherm verplaatsen, maar u kunt ook subtiele wijzigingen aanbrengen die van invloed zijn op het Dock, zowel bij het bepalen hoe snel het Dock verschijnt of verdwijnt als bij het elimineren van een deel van de animatie van het Dock om te versnellen dingen een beetje meer. Gebruik je Mac met het Dock zichtbaar en vervolgens onzichtbaar, en kijk welke manier je het beste vindt.

Aanbevolen: