Hoe het batterijpercentage op Android te tonen

Inhoudsopgave:

Hoe het batterijpercentage op Android te tonen
Hoe het batterijpercentage op Android te tonen
Anonim

Wat te weten

  • Tik op Instellingen > Batterij > Toon batterijpercentage op statusbalk op Android-telefoons.
  • Samsung: Tik op Apps > Settings > Battery > tik op de schuifregelaar naast Percentage op statusbalk.
  • De cijfers zijn niet altijd nauwkeurig vanwege de manier waarop fabrikanten telefoons ontwerpen.

Dit artikel leert u hoe u het batterijpercentage op Android kunt weergeven op zowel Android- als Samsung-telefoons, en wat u moet weten over deze cijfers. Dit proces zou voor alle Android-telefoons hetzelfde moeten zijn, maar er kunnen kleine verschillen zijn met de gebruikte taal.

Hoe het batterijpercentage op Android-telefoons op voorraad te tonen

Het is eenvoudig om het batterijpercentage weer te geven op standaard Android-telefoons, zodat u weet waar u moet zoeken, en het kan handig zijn om te weten hoeveel batterij u nog over heeft. Hier leest u hoe u permanent het batterijpercentage op uw Android-telefoon kunt weergeven.

  1. Tik op je telefoon op Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Batterij.
  3. Scroll naar beneden en tik op Toon batterijpercentage op statusbalk.

    Image
    Image

    Tip:

    Uw telefoon kan ook het batterijpercentage weergeven in de batterij-instellingen.

  4. Uw telefoon geeft nu het numerieke batterijpercentage weer bovenop het batterijbalkpictogram bovenaan het scherm.

Hoe het batterijpercentage op Samsung-telefoons te tonen

Samsung-telefoons hebben een iets andere lay-out dan Android-telefoons. Het is echter nog steeds relatief eenvoudig om batterijpercentages weer te geven tijdens het gebruik van de telefoon, waardoor u inzicht krijgt in hoe snel u bij een stroombron moet zijn. Hier leest u hoe u uw batterijpercentage op Samsung-telefoons kunt weergeven.

  1. Tik op je Samsung-telefoon op Apps.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Scroll omlaag naar Batterij.

    Tip:

    Het staat vermeld onder Systeem.

  4. Tik op de schuifregelaar naast Percentage op de statusbalk om het batterijpercentage in te schakelen.

    Image
    Image

Wat u moet weten over het batterijpercentage op uw telefoon

Het is handig om een specifiek getal voor de batterijduur te zien in plaats van een ononderbroken groene of gele balk, maar dit heeft voor- en nadelen. Hier is een kort overzicht.

Tip:

Er zijn tal van geweldige manieren om de levensduur van de batterij van je telefoon te verlengen. Leer van tevoren de beste methoden.

  • Het getal is niet altijd juist. Soms kan het getal hoger of lager zijn dan de werkelijke waarde. Deze inconsistentie is met name het geval bij oudere telefoons met batterijen die beginnen te verouderen. Vertrouw er niet op dat die resterende 2% van de lading nauwkeurig is als u in de problemen zit.
  • 100% betekent niet altijd 100%. Vanwege de manier waarop smartphonefabrikanten telefoons ontwerpen, betekent 100% niet altijd dat de batterij volledig is opgeladen. Vaak wordt telefoonsoftware opgeladen tot de waarde die het meest efficiënt voor u is, terwijl uw batterij in optimale staat blijft.
  • Geobsedeerd raken door de levensduur van de batterij kan het erger maken. Het constant aanzetten van het scherm van je telefoon om te controleren of de batterijduur niet goed is voor de batterijduur die je nog hebt. Het zal de batterij gewoon geleidelijk leegmaken terwijl u gestrest raakt. Gebruik het batterijpercentage alleen als richtlijn en maak je niet al te veel zorgen.

Aanbevolen: