Roku Streambar Review: Roku-streaming en geüpgraded geluid in één

Inhoudsopgave:

Roku Streambar Review: Roku-streaming en geüpgraded geluid in één
Roku Streambar Review: Roku-streaming en geüpgraded geluid in één
Anonim

Bottom Line

De Roku Streambar is van uitzonderlijke waarde en biedt een Bluetooth-soundbar met vier luidsprekers en een streamingspeler in één klein apparaat met veel functies.

Roku Streambar

Image
Image

We hebben de Roku Streambar gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De beste soundbars dienen als alternatief voor een volledig surround sound-systeem, terwijl ze ook extra functies bieden die je entertainmentervaring verbeteren. Surround sound-systemen bieden een optimaal geluid, maar ze nemen veel ruimte in beslag, ze vereisen dure apparatuur (denk aan A/V-ontvanger, luidsprekers, streaming-speler), en het kan lastig zijn om luidsprekerkabels door je hele tv-kamer te leggen.

Roku's Streambar probeert een deel van de extra kosten en installatieproblemen te verlichten door het enige A/V-apparaat te zijn dat je nodig hebt, een soundbar met vier luidsprekers en een streaming-speler in één. Bovendien is de nieuwe Streambar, in tegenstelling tot de vorige Smart Soundbar van Roku, een klein apparaat dat in vrijwel elke ruimte past. Ik heb de Streambar twee weken getest om erachter te komen, rekening houdend met het ontwerp, het installatieproces, de audiokwaliteit, de videokwaliteit en de functies.

Image
Image

Ontwerp: Extreem compact

Met een breedte van slechts 14 inch past de Streambar overal. Plaats het op een entertainmentcentrum, op een schoorsteenmantel, zet het op een bureau of monteer het aan een muur. Het bevat zelfs twee montagebussen met schroefdraad voor eenvoudige wandmontage, evenals een HDMI-kabel, optische kabel, voedingsadapter en spraakafstandsbediening met batterijen.

Ik plaatste de Streambar op de schoorsteenmantel in mijn woonkamer - een zitkamer waar mijn gezin slechts af en toe tv kijkt, dus we hebben geen volledig surround sound-systeem nodig. Bovendien denk ik niet dat omvangrijke luidsprekers echt zouden passen bij mijn moderne woonkamerinrichting uit het midden van de eeuw, dus ik heb terugdeinzen voor het installeren van plankluidsprekers of een groot audiosysteem. Gelukkig merk ik nauwelijks de Roku op de mantel, omdat het kleine monotone apparaat niet opv alt tussen de kaarsen, snuisterijen en ander decor.

Met een breedte van slechts 14 inch past de Streambar overal. Plaats het op een entertainmentcentrum, op een schoorsteenmantel, zet het op een bureau of monteer het aan een muur.

De voorkant van de Streambar is helemaal grille, met minimale branding om je aandacht te trekken. Alle poorten - een HDMI 2.0a ARC-poort, voedingspoort, optische ingang en USB 2.0 - bevinden zich aan de achterkant van de Roku. Dit maakt het relatief eenvoudig om de draden te verbergen voor een schoner uiterlijk.

Configuratieproces: de juiste HDMI-poort vinden

De Streambar is niet zo moeilijk in te stellen, maar ik heb wel wat frustratie ervaren met het proces. Het vereist een HDMI ARC-poort om alleen met een HDMI-kabel te werken. Anders moet je zowel een HDMI-kabel als een (meegeleverde) optische kabel aansluiten. Mijn 70-inch tv is dicht tegen de muur gemonteerd en de poorten aan de achterkant zijn moeilijk bereikbaar.

Image
Image

Meestal laat ik een losjes aangesloten HDMI-kabel achter in de tv voor het geval ik een HDMI-apparaat wil aansluiten, zodat ik niet achter de tv hoef te manoeuvreren of hem van de houder hoef te verwijderen. Helaas was de kabel die ik had aangesloten niet aangesloten op de HDMI ARC-poort van mijn tv, dus ik moest achter mijn tv tasten en verschillende HDMI-slots proberen totdat ik eindelijk de juiste (ARC) HDMI vond.

De HDMI ARC-poort is gelabeld, maar als je niet achter de tv kunt kijken, is deze moeilijk te vinden. Als je een oudere tv hebt, kun je het beste ervoor zorgen dat je zelfs een HDMI ARC-poort of zowel een HDMI- als een optische poort hebt voordat je besluit om voor de Streambar te gaan. Controleer uw tv om te zien of deze HDMI ARC en CEC heeft. Mogelijk moet u deze functies ook inschakelen in de instellingen van uw tv.

De Roku Streambar heeft geen dreunende bas, maar het is een enorme upgrade in vergelijking met standaard tv-luidsprekers.

Een andere frustratie die ik ervoer was met de netwerkverbinding. Het menu toonde een optie voor bekabelde connectiviteit, maar de Streambar heeft geen Ethernet-poort. Het blijkt dat je een aparte USB-adapter moet kopen om bekabelde connectiviteit te krijgen. Ik was geen fan van het feit dat de Streambar geen Ethernet-poort had, en ik vond het ook niet leuk dat de interface niet slim genoeg was om de bedrade connectiviteitsoptie te verwijderen of toe te voegen op basis van mijn huidige hardwaresituatie. Roku kan echter automatisch het beste beeld van uw tv detecteren en controleren of het aan de vereisten voldoet. Dit was ook niet het meest naadloze proces, en ik moest het een paar keer doorlopen, maar uiteindelijk kreeg ik een prachtig 4K-beeld.

Behalve die paar kleine ergernissen, was het installatieproces vrij eenvoudig. Het scherm leidt u door het proces met aanwijzingen en u kunt alles in minder dan 30 minuten aan de gang krijgen. Het langzaamste deel van het proces is wachten tot Roku je kanalen toevoegt, wachten op updates en inloggen op al je streamingaccounts.

Image
Image

Geluidskwaliteit: beter dan verwacht voor een soundbar van dit formaat

De Roku Streambar heeft geen dreunende bas, maar het is een enorme upgrade in vergelijking met standaard tv-luidsprekers. De Streambar heeft vier 1.9-inch full-range drivers, met ondersteuning voor PCM en Dolby Audio. De Streambar klinkt rijk, luid en vol. Je kunt zang heel duidelijk horen, er is zelfs een functie voor spraakverstaanbaarheid om de helderheid van dialogen te verbeteren, en je kunt schakelen tussen verschillende volumemodi voor nacht of nivellering. Je kunt Bass Boost ook inschakelen om de lage tonen te verhogen, maar dit verbetert de baskwaliteit slechts matig. Het maakt de bas echt alleen maar luider, in plaats van het krachtiger te maken.

Ik speelde een paar actiefilms op de Streambar: "Star Wars: Revenge of the Sith" en de oude X-Men-trilogie. Ik kon alle actie horen toen Obi Wan en Anakin aan het vechten waren in de lava, en ik kon ook de achtergrondmuziek en zang duidelijk horen. Het geluid was verrassend meeslepend en het klonk niet te geconcentreerd of alsof het uit een centraal punt kwam.

De Roku Streambar is op zichzelf waarschijnlijk een upgrade, maar je kunt hem koppelen met Roku Wireless Speakers of een Roku Wireless Subwoofer voor nog krachtiger geluid.

Videokwaliteit: 4K met opschaling, maar geen Dolby Vision

Je krijgt niet alle premium videofuncties zoals Dolby Vision of 3D, maar de Roku Streambar ondersteunt HDR10 en HLG (Hybrid Log Gamma) op 4K HDR-tv's. Het beschikt ook over een 4K-resolutie tot 60 frames per seconde op compatibele 4K-tv's, evenals opschaling van 720p naar 1080p. Natuurlijk hangt het beeld af van je tv, maar het beeld van 3480 x 2160 op mijn budget Hisense 4K-tv zag er absoluut ongelooflijk uit.

Image
Image

Kenmerken: Het enige apparaat dat je nodig hebt, maar je kunt meer luidsprekers toevoegen

Het grootste voordeel voor de Roku is het dubbele doel als zowel een streaming-speler als een volledig functionele soundbar - alles in een apparaat dat niet veel groter is dan je onderarm. Naast de streaming- en geluidsvoordelen heeft de Streambar Bluetooth voor koppeling met telefoons en andere Bluetooth-apparaten, en werkt hij met Alexa, Google Assistant en Siri.

Je kunt dingen zeggen als: "Alexa, start Hulu op Roku" of "Alexa, pauzeer op Roku", zodat je het apparaat handsfree kunt bedienen als je niet in de buurt van de afstandsbediening bent. Over de afstandsbediening gesproken, er is een mobiele afstandsbediening in de Roku-app en de hoofdafstandsbediening heeft ook spraakbesturing, zodat je door menu's kunt navigeren, het volume kunt aanpassen en met je stem kunt zoeken.

Het grootste voordeel van de Roku is het dubbele doel als zowel een streaming-speler als een volledig functionele soundbar.

Dit is een ongelooflijk handig, slim en veelzijdig apparaat. Met Airplay- en Bluetooth-ondersteuning kan ik hem gebruiken als luidspreker voor de afspeellijst van mijn telefoon of een YouTube-video op mijn tv-scherm casten. Roku heeft een behoorlijk gezonde bibliotheek met kanalen, van Hulu tot Netflix tot Sling tot Spectrum. Natuurlijk heeft het misschien niet elk kanaal, maar ik ben nog geen situatie tegengekomen waarin ik geen programma of film kon vinden die ik wilde bekijken.

Prijs: een geweldige prijs

Voor $ 130 is de Roku Streambar een van de beste soundbars die ik ben tegengekomen in termen van de waarde die het biedt voor zijn prijs. Je ha alt veel uit dit kleine apparaat: streaming, geluid, muziek, smarts en meer. Bovendien klinkt het beter dan de meeste budget-soundbars, en het kost ongeveer hetzelfde als sommige van de duurdere streamingspelers zoals de nieuwste Amazon FireTV Cube. Als je een combinatie van soundbar en streaming-speler wilt voor een kleine ruimte of tweede tv-kamer, zul je waarschijnlijk blij zijn met de Roku Streambar.

Je ha alt veel uit dit kleine apparaat: streaming, geluid, muziek, smarts en meer.

Roku Streambar vs. Sonos Beam

Een andere compacte soundbar, de Sonos Beam, is groter dan de Roku Streambar op 2,7 bij 25,6 bij 3,9 inch (HWD). De Beam is te koop voor $ 399 - ongeveer drie keer de prijs van de Roku. De Beam heeft echter veel betere hardware onder de motorkap, met vijf klasse D-versterkers, vier full-range woofers, één tweeter en drie passieve radiatoren. De Beam beschikt ook over een vijf far-field microfoonarray, evenals ingebouwde Alexa en ondersteuning voor Google Assistant. De Roku Streambar ondersteunt Alexa en andere assistenten, maar heeft geen ingebouwde assistent. Een ander voordeel van de Beam ten opzichte van de Roku is de aanwezigheid van een Ethernet-poort, die de Roku niet heeft.

The Beam verslaat de Roku echter niet in elke categorie. Je moet een FireTV-product op de Beam aansluiten om het meeste uit het apparaat te halen, in tegenstelling tot de Roku die een complete streaming-speler heeft ingebouwd. De Roku heeft ook een aparte optische poort voor die tv's die geen HDMI ARC hebben, terwijl de Beam een adapter nodig heeft. Over het algemeen is de Sonos Beam een hoogwaardige luidspreker in termen van audio, maar de Roku is veel gebruiksvriendelijker en completer. Als je een allesomvattend apparaat wilt, zul je de Roku leuk vinden. Als je een slimme luidspreker voor je tv wilt die beter klinkt, dan zal de Sonos Beam je bevallen.

Kijk eens naar enkele van de andere beste soundbars die je kunt kopen.

Grote functies in een klein pakket

De Roku Streambar is een kosteneffectieve oplossing voor kleine ruimtes, woonkamers of secundaire tv-kamers - overal waar u geen groter of duurder audiosysteem wilt plaatsen. Het biedt geweldige audio- en beeldkwaliteit die voldoet aan de behoeften van de meeste mensen.

Specs

  • Productnaam Streambar
  • Productmerk Roku
  • Prijs $130.00
  • Gewicht 4.77 lbs.
  • Productafmetingen 4,2 x 14 x 2,4 inch.
  • Model 9102R
  • Amazon ASIN B08G8JH836
  • Luidsprekers Vier 1,9-inch drivers met volledig bereik
  • Audioformaten PCM, Dolby Audio
  • Resolutie HD-tv's: tot 1080p met opschaling vanaf 720p, 4K-tv's: tot 2160p bij 60 fps met opschaling van 720p en 1080p, 4K HDR-tv's: ondersteunt HDR10 en HLG
  • Poorten voeding, HDMI 2.0a (ARC), optische ingang (S/PDIF digitale audio), USB 2.0
  • Netwerken 802.11ac dual-band, MIMO draadloos (vereist aparte USB-adapter voor bedrade Ethernet-verbinding)
  • Montage Twee M6 x 8 mm montagebussen met schroefdraad (hardware niet inbegrepen)
  • Inbegrepen Roku Streambar, spraakafstandsbediening met tv-bediening, twee AAA-batterijen
  • Meegeleverde kabels Premium High Speed HDMI, optische kabel, voedingskabel en adapter

Aanbevolen: