Geen geluiden op Windows 11? Hier is hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Geen geluiden op Windows 11? Hier is hoe het te repareren
Geen geluiden op Windows 11? Hier is hoe het te repareren
Anonim

Geluidsproblemen in Windows zijn meestal niet te wijten aan een fysiek probleem met de geluidskaart of het audioapparaat. Hoewel dat voor u het geval kan zijn, komt het vaker voor dat geluidsgerelateerde problemen iets te maken hebben met de software op uw computer.

Waarom heeft mijn computer ineens geen geluid?

Er zijn verschillende plaatsen waar geluidsproblemen kunnen optreden. Dit kunnen uw luidsprekers of uw hoofdtelefoon zijn, uw audiosoftware of het besturingssysteem, de geluidskaart of het stuurprogramma.

Gelukkig zijn veel Windows-geluidsproblemen te wijten aan een verkeerde configuratie, waardoor de oplossing net zo eenvoudig zou kunnen zijn als het volume hoger zetten of het juiste audioapparaat kiezen uit de software die je gebruikt.

Identificeren of je geen geluid hebt in Windows is vrij eenvoudig, maar het kan ook zo zijn dat het geluid maar soms werkt, of alleen met bepaalde apparaten, of binnen een bepaald programma.

Hoe krijg ik mijn geluid terug op Windows 11?

Het kan moeilijk zijn om geen geluid te diagnosticeren in Windows 11 als je vaak schakelt tussen het gebruik van luidsprekers en koptelefoons, dus volg deze stappen om een beter begrip te krijgen van wat het probleem zou kunnen zijn en wat je eraan kunt doen.

  1. Controleer het volumeniveau. Dit is de eenvoudigste reden waarom je computer geen geluid heeft, en hoewel het een voor de hand liggende stap lijkt, is het goed om het toch te controleren voordat je verdergaat met de andere suggesties hieronder.

    Zet het volume van je luidsprekers of koptelefoon zo hoog mogelijk en controleer ook of Windows 11 het geluid niet gedempt heeft. Selecteer naast de klok het geluidspictogram en zorg ervoor dat het volume op hoog staat.

    Klik ook met de rechtermuisknop op het geluidspictogram en selecteer Geluidsinstellingen om ervoor te zorgen dat het specifieke uitvoerapparaat dat u gebruikt niet wordt gedempt.

    Image
    Image
  2. Controleer nogmaals of de luidsprekers of koptelefoons zijn ingeschakeld en goed zijn aangesloten op de computer. Het geluid werkt misschien prima, en het volume van je computer op het maximale niveau, maar je weet het niet als de luidsprekers gewoon uit zijn of losgekoppeld zijn.

    Sommige apparaten maken verbinding via Bluetooth en andere gebruiken een kabel, dus hoe u dit controleert, hangt af van uw configuratie:

    • Controleer of er een aan/uit-indicator op de luidsprekers of hoofdtelefoon zit
    • Zoek naar losse kabels
    • Bluetooth-apparaten moeten worden gekoppeld aan de pc
    • Zorg ervoor dat het bedrade apparaat op de juiste poort is aangesloten (vaak 'LINE OUT' genoemd)
  3. Stel het geluidsapparaat in als standaard. Als je meerdere audioapparaten hebt aangesloten, zoals een koptelefoon en luidsprekers, speelt er maar één geluid tegelijk af. Je kunt een van deze als standaardapparaat instellen om daar geluiden af te spelen.

    Klik met de rechtermuisknop op het geluidspictogram op de taakbalk en kies Geluidsinstellingen. Selecteer in het Output-gebied bovenaan de kleine cirkel naast het apparaat waardoor je geluid wilt horen. De verandering is onmiddellijk, dus je weet meteen of dit werkt.

    Image
    Image
  4. Bevestig dat de software die je gebruikt is geconfigureerd om geluid door te geven aan je apparaat.

    Als je bijvoorbeeld niets kunt horen in een app zoals Zoom of Skype, ga dan naar de instellingen van het programma om te controleren of de app is ingesteld om je headset of luidsprekers te gebruiken. Met webbrowsers zoals Chrome, Firefox en Edge kunt u een specifiek tabblad dempen via het rechtsklikmenu.

    Image
    Image
  5. Start je computer opnieuw op. Als al het bovenstaande normaal lijkt, kunnen er updates in behandeling zijn die moeten worden voltooid. Het kan ook een tijdelijk incompatibiliteitsprobleem zijn dat na het opnieuw opstarten wordt opgelost.

    Klik met de rechtermuisknop op de Start-knop en ga naar Afsluiten of afmelden > Herstart.

  6. Sluit het audioapparaat aan op een andere computer of verwissel het voor een vervangend apparaat waarvan u weet dat het werkt. Het idee hier is om te zien of het probleem bij uw pc of de hardware zelf ligt.

    Als je luidsprekers bijvoorbeeld niet werken op een computer waarmee je ze probeert, is de kans groot dat de luidsprekers kapot zijn. Als uw hoofdtelefoon overal werkt, maar niet op uw Windows 11-computer, heeft het geluidsprobleem waarschijnlijk te maken met het besturingssysteem of een andere geïnstalleerde software.

    Als je maar één computer hebt, neem dan deze tijd om alternatieve poorten uit te proberen. Als je bijvoorbeeld een koptelefoonaansluiting op je luidsprekers gebruikt, gebruik dan die op je computer, of probeer een USB- of Bluetooth-koptelefoon om het probleem te helpen isoleren. Of, als u gewend bent een luidsprekersysteem te gebruiken, koppelt u het los en sluit u een hoofdtelefoon rechtstreeks aan op de audio-uitgang om te controleren of de luidsprekers het geluidsprobleem niet veroorzaken.

  7. Maak recente systeemwijzigingen ongedaan waarvan u denkt dat Windows 11 plotseling geen geluid meer had. Als je weet dat het geluid de laatste tijd niet meer werkt en je kunt identificeren wat er is veranderd, dan heb je een goede kans om het geluid terug te krijgen.

    Afhankelijk van uw situatie kan dit het volgende omvatten:

    • Een programma verwijderen, misschien een audiotool, dat knoeide met het stuurprogramma van de geluidskaart. Als dit de oplossing is, probeer dan het programma opnieuw te installeren.
    • Systeemherstel uitvoeren
    • Een chauffeur terugdraaien

    Als het upgraden naar Windows 11 de oorzaak is van het probleem met het geluid (d.w.z. het werkte vóór de upgrade), is er in principe 100 procent kans dat dat de schuld is. Het stuurprogramma repareren (stap 9) is de waarschijnlijke oplossing.

  8. Update Windows met de nieuwste fixes en functies. Er kan een update zijn die het geluidsprobleem verhelpt.

    Open Instellingen en ga naar Windows Update om OS-updates te controleren en te installeren. Als u klaar bent, moet u opnieuw opstarten.

    Image
    Image
  9. Update de apparaatstuurprogramma's van uw pc. Een beschadigd of ontbrekend stuurprogramma voor de geluidskaart kan het juiste geluid verstoren, zelfs als uw randapparatuur, zoals luidsprekers of hoofdtelefoons, correct werken.

    Het installeren van stuurprogramma's is eenvoudig met een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's.

  10. Voer de ingebouwde probleemoplosser voor audio uit om problemen te vinden en op te lossen die het probleem zouden kunnen veroorzaken.

    Er zijn twee manieren om toegang te krijgen:

    • Klik met de rechtermuisknop op het geluidspictogram van de taakbalk en kies Problemen met geluidsproblemen oplossen.
    • Ga vanuit Instellingen naar Systeem > Problemen oplossen > Andere probleemoplossers en selecteer Uitvoeren naast Audio afspelen.
    Image
    Image
  11. Herstart audiodiensten. De probleemoplosser hierboven heeft dit misschien al gedaan, maar het kan geen kwaad om het opnieuw handmatig te doen, vooral voordat de laatste, destructieve stap hieronder is bereikt.

    Zoek in Windows naar Services (of voer services.msc uit vanuit Uitvoeren) en zoek deze vervolgens uit de lijst. Klik met de rechtermuisknop op beide, één voor één, en kies Herstart voor elk.

    • Windows Audio
    • Windows Audio Endpoint Builder
    Image
    Image
  12. Reset Windows 11 om het terug te zetten naar de standaardstatus met Reset deze pc. Op dit moment, na te hebben bevestigd dat de hardware en software die u gebruikt, werken en correct zijn ingesteld, is het wissen van al uw aanpassingen en het opnieuw installeren van Windows uw laatste optie om geluidsproblemen op te lossen.

    Open hiervoor Instellingen en ga naar System > Recovery > Reset PC.

    Een van de opties tijdens deze stap is om alles op je computer te verwijderen, inclusief al je persoonlijke bestanden en apps. Zorg ervoor dat u al het bovenstaande eerst heeft geprobeerd voordat u deze stap voltooit. Je kunt deze tijd ook nemen om een back-up te maken van de bestanden op je computer als dat nodig is.

FAQ

    Hoe zorg ik ervoor dat mijn Windows 11-computer geluid afspeelt via een Bluetooth-luidspreker?

    Om Bluetooth in Windows 11 in te schakelen, gaat u naar het menu Start en zoekt en selecteert u Settings Selecteer Bluetooth & devices en schakelt u vervolgens op Bluetooth Of selecteer Action Center en klik vervolgens op het Bluetooth-pictogram om Bluetooth in te schakelen. Zodra Bluetooth is ingeschakeld, gaat u naar Instellingen > Bluetooth & apparaten > Apparaat toevoegen en volgt u de aanwijzingen om uw Bluetooth-luidspreker te koppelen.

    Waarom werken de geluidstoetsen niet op Windows 11?

    Als u merkt dat de volumeregelaars van uw toetsenbord niet meer werken, controleert u de Human Interface Device Service-service van uw computer. Zoek in het menu Start naar en selecteer Services Dubbelklik op Human Interface Device Service en zorg ervoor dat er Running staatnaast Servicestatus Als dit niet het geval is, wijzigt u Opstarttype in Automatisch , klik vervolgens op OK

Aanbevolen: