Geen geluiden op Windows 10? Hier is hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Geen geluiden op Windows 10? Hier is hoe het te repareren
Geen geluiden op Windows 10? Hier is hoe het te repareren
Anonim

Hoewel hardwareproblemen soms de oorzaak zijn van geluidsstoringen, is software meestal de boosdoener. Grote Windows 10-updates voegen bijvoorbeeld veel nieuwe functies toe, maar ze kunnen ook nieuwe problemen toevoegen. De patch kan conflicteren met oudere audiostuurprogramma's of met de software van uw geluidskaartfabrikant.

Hoe kapotte audio op Windows 10 te repareren

Als je audio niet werkt op je Windows 10-computer, doorloop dan deze stappen in volgorde totdat de audio op je systeem is hersteld.

  1. Controleer je kabels en volume. Controleer of uw luidsprekers of hoofdtelefoons op de juiste aansluitingen zijn aangesloten en dat het volume hoog staat. Controleer vervolgens uw volumeniveaus in Windows. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram speaker in uw systeemvak en selecteer vervolgens Volume Mixer in de lijst met opties.

    Sommige luidsprekers of koptelefoons hebben hun eigen apps met volumeregeling. Mogelijk moet je daar ook kijken.

  2. Controleer of het huidige audioapparaat de systeemstandaard is. Als uw luidsprekers of hoofdtelefoon een USB- of HDMI-poort gebruiken, moet u mogelijk dat apparaat als standaardapparaat instellen. Om dat te doen:

    1. Typ geluid in het zoekvak van Windows 10 en selecteer vervolgens Sound in de lijst met resultaten.
    2. Selecteer het tabblad Playback en selecteer vervolgens uw audioapparaat.
    3. Selecteer Standaard instellen.
    Image
    Image
  3. Start uw pc opnieuw op na een update. Veel Windows 10-updates vereisen dat uw apparaat na installatie opnieuw wordt opgestart en als u dit nog niet hebt gedaan, kan dit uw audioprobleem veroorzaken.

  4. Probeer een systeemherstel. Als je na het installeren van de updates nog steeds geen geluid hebt, kun je proberen terug te gaan naar een eerder systeemherstelpunt. Windows maakt er een aan wanneer het een update voor uw apparaat installeert, voor het geval er een probleem is.
  5. Voer de Windows 10 Audio Troubleshooter uit. Het kan een groot aantal veelvoorkomende geluidsproblemen diagnosticeren en oplossen. Om het te gebruiken:

    1. Typ de probleemoplosser voor audio in het zoekvak van Windows 10.
    2. Selecteer Zoek en los problemen met het afspelen van audio op.
    3. Wanneer de probleemoplosser verschijnt, volgt u de aanwijzingen op het scherm.
  6. Update uw audiostuurprogramma. Als je geluid nog steeds niet werkt, kan het updaten van je Windows 10-stuurprogramma's het probleem oplossen.

    Als Windows geen nieuw stuurprogramma voor u kan vinden, moet u er een downloaden van de website van de fabrikant van de geluidskaart.

  7. Verwijder en installeer uw audiostuurprogramma opnieuw. Als het bijwerken van uw Windows 10-audiostuurprogramma niet werkt, probeer het dan te verwijderen en opnieuw te installeren. Zoek uw geluidskaart opnieuw in Apparaatbeheer, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen Windows installeert het stuurprogramma opnieuw bij de volgende herstart van het systeem.

FAQ

    Hoe speel ik geluid af op zowel luidsprekers als koptelefoons in Windows 10?

    Klik met de rechtermuisknop op het Volume-pictogram in de taakbalk en selecteer Sound Selecteer de Playback tabblad, klik met de rechtermuisknop op Speakers en selecteer Als standaardapparaat instellen Ga naar het tabblad Opname, rechts -klik op Stereo Mix en selecteer Properties In het tabblad Listen vinkt u Listen aan naar dit apparaat Selecteer onder Afspelen via dit apparaat uw hoofdtelefoon en klik op Toepassen

    Hoe zet ik meldingsgeluiden van Windows 10 uit?

    Om de meldingsgeluiden van Windows 10 uit te schakelen, opent u Configuratiescherm, en selecteert u Sound Onder Program Events, selecteer Notification Selecteer None bovenaan het Sounds menu als je dat niet doet wil geen meldingsgeluiden, of kies een ander geluid.

    Hoe neem ik geluid op in Windows 10?

    Om audio op te nemen op Windows 10, moet je ervoor zorgen dat je een aangesloten microfoon hebt die is ingesteld als je standaard opnameapparaat. Open vanuit het menu Start Windows Voice Recorder en selecteer het Record-pictogram aan de linkerkant van het scherm om de opname te starten.

Aanbevolen: