Kan geen e-mail verzenden in Apple Mail? Hier is hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Kan geen e-mail verzenden in Apple Mail? Hier is hoe het te repareren
Kan geen e-mail verzenden in Apple Mail? Hier is hoe het te repareren
Anonim

Wat te weten

  • Controleer uw instellingen voor uitgaande e-mail: Open Apple Mail en selecteer Voorkeuren > Accounts > Uw account> Accountinformatie.
  • Selecteer in het gedeelte Server voor uitgaande e-mail (SMTP) Bewerk SMTP-serverlijst > Serverinstellingen. Zorg ervoor dat alle informatie die hier wordt vermeld correct is.
  • De boosdoener kan ook het Apple Mail-voorkeurenbestand zijn. Corrigeer problemen met bestandsrechten in OS X Yosemite en eerder met onze gids.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u dit kunt oplossen als u geen e-mail kunt verzenden in Apple Mail. Een gedimde knop Verzenden betekent dat er geen correct geconfigureerde server voor uitgaande e-mail (SMTP) is gekoppeld aan het e-mailaccount. Dit resultaat kan verschillende redenen hebben, maar de twee meest waarschijnlijke boosdoeners zijn gewijzigde e-mailinstellingen die moeten worden bijgewerkt of een verouderd of beschadigd Mail-voorkeurenbestand.

Uw instellingen voor uitgaande e-mail configureren

Af en toe kan uw e-mailservice wijzigingen aanbrengen in de e-mailservers, inclusief de server die uw uitgaande e-mail ontvangt. Dit soort e-mailservers zijn frequente doelen van malware die is ontworpen om ze in zombie-spamservers te veranderen. Vanwege de altijd aanwezige gevaren, upgraden e-mailservices af en toe hun serversoftware, wat op zijn beurt kan vereisen dat u de serverinstellingen voor uitgaande e-mail in uw e-mailclient wijzigt, in dit geval Mail.

Voordat u wijzigingen aanbrengt, moet u ervoor zorgen dat u een kopie hebt van de instellingen die uw e-mailservice vereist. In de meeste gevallen heeft uw e-mailservice gedetailleerde instructies voor verschillende e-mailclients, waaronder Apple Mail. Als deze instructies beschikbaar zijn, zorg er dan voor dat u ze volgt. Als uw e-mailservice alleen algemene instructies geeft, kan dit overzicht over het configureren van uw serverinstellingen voor uitgaande e-mail nuttig zijn.

  1. Start Apple Mail en selecteer Preferences in het Mail-menu.

    Image
    Image
  2. Klik in het geopende venster Mail-voorkeuren op de knop Accounts.

    Image
    Image
  3. Selecteer in de lijst het e-mailaccount dat u problemen geeft.

    Image
    Image
  4. Klik op het tabblad Accountgegevens of het tabblad Serverinstellingen. Het tabblad dat u selecteert, hangt af van de versie van Mail die u gebruikt. U zoekt naar het paneel met instellingen voor inkomende en uitgaande e-mail.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het gedeelte Server voor uitgaande e-mail (SMTP) Bewerk SMTP-serverlijst in het vervolgkeuzemenu met het label Server voor uitgaande e-mail (SMTP)of Account , wederom afhankelijk van de versie van Mail die je gebruikt.

    Image
    Image
  6. Er wordt een lijst weergegeven met alle SMTP-servers die zijn ingesteld voor uw verschillende Mail-accounts. Het e-mailaccount dat u hierboven hebt geselecteerd, moet worden gemarkeerd in de lijst.

    Image
    Image
  7. Klik op de Serverinstellingen of Accountinformatie tab.

Zorg er op dit tabblad voor dat de server- of hostnaam correct is ingevoerd. Een voorbeeld is smtp.gmail.com of mail.example.com. Afhankelijk van de versie van Mail die u gebruikt, kunt u mogelijk ook de gebruikersnaam en het wachtwoord die aan dit e-mailaccount zijn gekoppeld, verifiëren of wijzigen. Als de gebruikersnaam en het wachtwoord niet aanwezig zijn, kunt u deze vinden door op de Advance tab te klikken.

In het tabblad Advance kunt u de SMTP-serverinstellingen configureren zodat ze overeenkomen met die van uw e-mailservice. Als uw e-mailservice een andere poort dan 25, 465 of 587 gebruikt, kunt u het vereiste poortnummer rechtstreeks in het poortveld invoeren. Voor sommige oudere versies van Mail moet u het keuzerondje Aangepaste poort gebruiken en het poortnummer toevoegen dat door uw e-mailservice is verstrekt. Anders laat u het keuzerondje ingesteld op Gebruik standaardpoorten of Accountinstellingen automatisch detecteren en onderhouden, afhankelijk van de versie van Mail die u gebruikt.

  1. Als uw e-mailservice zijn server heeft ingesteld om SSL te gebruiken, plaatst u een vinkje naast Use Secure Sockets Layer (SSL).
  2. Gebruik het vervolgkeuzemenu Verificatie om het verificatietype te selecteren dat uw e-mailservice gebruikt.
  3. Voer ten slotte uw gebruikersnaam en wachtwoord in. De gebruikersnaam is vaak alleen uw e-mailadres.
  4. Klik op OK.

Probeer de e-mail opnieuw te verzenden. De Send knop zou nu gemarkeerd moeten zijn.

Apple Mail-voorkeursbestand wordt niet bijgewerkt

Een mogelijke reden voor het probleem is een toestemmingsprobleem waardoor Apple Mail geen gegevens naar het voorkeurenbestand kan schrijven. Dit type toestemmingsprobleem voorkomt dat u updates opslaat in uw e-mailinstellingen. Hoe gebeurde dit? Normaal gesproken vertelt uw e-mailservice u dat u de instellingen voor uw account moet wijzigen. U brengt de wijzigingen aan en alles is in orde - totdat u Mail afsluit. De volgende keer dat u Mail start, zijn de instellingen weer zoals ze waren voordat u de wijzigingen aanbracht.

Omdat de Mail-app nu onjuiste instellingen voor uitgaande e-mail heeft, is de knop 'Verzenden' gedimd.

Om problemen met bestandsmachtigingen in OS X Yosemite en eerder te corrigeren, volgt u de stappen die worden beschreven in de handleiding Schijfhulpprogramma gebruiken om harde schijven en schijfmachtigingen te herstellen. Als u OS X El Capitan of hoger gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken over problemen met bestandsrechten, het besturingssysteem corrigeert de toestemming bij elke software-update.

Corrupt e-mailvoorkeurenbestand

De andere mogelijke boosdoener is dat het Mail-voorkeurenbestand corrupt of onleesbaar is geworden. Deze situatie kan ertoe leiden dat Mail niet meer werkt of dat bepaalde functies, zoals het verzenden van e-mail, niet correct werken.

Zorg ervoor dat je een actuele back-up van je Mac hebt voordat je doorgaat, aangezien de volgende methoden om Apple Mail te repareren ertoe kunnen leiden dat e-mailinformatie, inclusief accountgegevens, verloren gaat.

Het vinden van het e-mailvoorkeurenbestand kan een uitdaging zijn, omdat sinds OS X Lion de bibliotheekmap van de gebruiker verborgen is. U kunt echter toegang krijgen tot de bibliotheekmap met deze eenvoudige handleiding: OS X verbergt uw bibliotheekmap.

Het Apple Mail-voorkeurenbestand bevindt zich op: /Gebruikers/gebruikersnaam/Bibliotheek/Voorkeuren. Als de gebruikersnaam van uw Mac bijvoorbeeld Tom is, is het pad /Users/Tom/Bibliotheek/Preferences. Het voorkeurenbestand heet com.apple.mail.plist.

Als je klaar bent met deze stappen, probeer je Mail opnieuw. Mogelijk moet u volgens uw e-mailservice recente wijzigingen in de e-mailinstellingen opnieuw invoeren. Maar deze keer zou je Mail moeten kunnen afsluiten en de instellingen behouden.

Als je nog steeds problemen hebt met Mail en het verzenden van berichten, bekijk dan de handleiding Problemen met Apple Mail oplossen - De probleemoplossingstools van Apple Mail gebruiken.

Aanbevolen: