Nieuwe macOS Ventura verbetert functies in het hele ecosysteem van Apple

Nieuwe macOS Ventura verbetert functies in het hele ecosysteem van Apple
Nieuwe macOS Ventura verbetert functies in het hele ecosysteem van Apple
Anonim

Apple heeft zijn nieuwe desktopbesturingssysteem onthuld: macOS Ventura met een focus op organisatie en uitbreiding van interconnectiviteit.

Deze veranderingen zijn te zien in verschillende nieuwe apps en toevoegingen aan Safari. Stage Manager is een nieuwe tool waarmee je meerdere apps kunt samenbrengen en in afzonderlijke groepen kunt plaatsen. Met Continuity Cam kun je je iPhone als webcam gebruiken. En de Safari-browser krijgt nieuwe bedieningselementen in Mail en verandert de manier waarop wachtwoorden worden gebruikt.

Image
Image

Wanneer geactiveerd, organiseert Stage Manager onmiddellijk alle geopende apps of vensters om rommel op uw scherm vrij te maken. De gegroepeerde apps worden aan de zijkant geplaatst en de apps waarop u zich wilt concentreren, zitten in het midden. Interactiviteit is een belangrijk kenmerk, aangezien andere gebruikers zich bij deze groepsvensters kunnen voegen voor samenwerking.

Over samenwerking gesproken, Safari heeft iets soortgelijks met Shared Tab Groups. Mensen kunnen op uitnodiging websites delen in Safari en op uw beurt kunt u zien wat andere mensen bekijken. U kunt rechtstreeks vanuit de browser praten via Berichten of FaceTime.

Met de nieuwe FaceTime kun je een gesprek starten vanaf je iPhone en het vervolgens overzetten naar een ander Apple-apparaat zoals een Mac-bureaublad. U kunt de iPhone dan als webcam gebruiken via de nieuwe Continuity Cam-app.

Image
Image

Mail on Safari voegt de mogelijkheid toe om het verzenden van e-mails ongedaan te maken en ze in te plannen voor een latere release. En voor een betere beveiliging verwijdert Apple wachtwoorden en voegt het in plaats daarvan wachtwoordsleutels toe.

Volgens Apple gebruiken wachtwoordsleutels biometrische gegevens om een unieke inloggegevens te creëren die niet kunnen worden gelekt of gestolen door hackers. De functie zal zich uitstrekken over het hele Apple-ecosysteem en werken op websites die worden bezocht via de Safari-browser.

Aanbevolen: