Je zou minder kunnen binge als streaming van gedachten verandert

Inhoudsopgave:

Je zou minder kunnen binge als streaming van gedachten verandert
Je zou minder kunnen binge als streaming van gedachten verandert
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Sommige van de aankomende shows van Netflix worden wekelijks uitgebracht in plaats van allemaal tegelijk.
  • Experts zeggen dat een overdaad aan inhoud en diensten en de behoefte aan platforms om abonnees te behouden ons kijkgedrag verandert.
  • Binge-watchen heeft nog steeds een plaats in de streamingwereld en zal niet snel verdwijnen.
Image
Image

Netflix brengt meer van zijn originele shows uit volgens een wekelijks kijkschema, en experts zeggen dat het een teken des tijds is.

De meesten van ons hebben een hele serie in slechts één dag bekeken, waarbij we ons afvragen waar de tijd is gebleven. Aan de andere kant hebben we ook allemaal geanticipeerd op onze favoriete tv-show die op het geplande doordeweekse tijdslot wordt uitgezonden. Binge-watchen en wekelijkse shows kijken wanneer ze regelmatig worden uitgezonden, zijn twee heel verschillende manieren waarop we onze shows tegenwoordig consumeren.

"We hebben allemaal verschillende kijkgewoonten en er is geen goed of fout antwoord, maar ik heb ook het gevoel dat we het allemaal zoveel drukker hebben dan vroeger", Dan Rayburn, hoofdanalist bij onderzoeksbureau Frost & Sullivan, vertelde Lifewire over de telefoon. "Nu is er zoveel inhoudsoverload, zelfs als je een lijst hebt gemaakt van alles wat je wilt bekijken, zul je niet alles zien."

De goede oude dagen?

Toen de streamingdienst van Netflix in 2007 debuteerde, vonden abonnees het prettig dat ze de seizoenen van hun favoriete programma's in één keer konden bekijken. Nu is de streamingdienst begonnen met het implementeren van meer shows per week in een normaal kabelformaat.

De nieuwste shows die wekelijks worden uitgebracht, zijn onder meer The Circle en Too Hot to Handle, maar andere Netflix-shows zoals The Great British Baking Show en Rhythm + Flow zijn ook op deze manier uitgebracht.

Netflix zegt dat het "experimenteert met het release-formaat [van de nieuwe wekelijkse competitieshows], zodat je tijd hebt om elke stap van de competitie te ontleden en te presenteren terwijl deze zich ontvouwt."

We hebben allemaal verschillende kijkgewoonten en er is geen goed of fout antwoord, maar ik heb ook het gevoel dat we het allemaal zoveel drukker hebben dan vroeger.

Maar Netflix is niet het enige streamingplatform dat afwijkt van de binge-watching-trend. Disney+ bracht wekelijks afleveringen van The Mandalorian en WandaVision uit in plaats van allemaal tegelijk, en Apple TV+ volgde dezelfde benadering met The Morning Show.

Als het erop aankomt, zeggen experts dat een belangrijke reden waarom platforms afstappen van binging, is om abonnees te behouden.

"Persoonlijk denk ik dat [retentie] een deel van de reden is dat bedrijven het doen," zei Rayburn. "Voor populaire series kun je alles bingewatchen en vervolgens het platform annuleren."

Image
Image

Sommige voordelen van wekelijkse releases voor de streamingdiensten zijn onder meer een grotere interesse in shows (door je met spanning te laten hangen), evenals een grotere gemeenschapsdiscussie (zoals live-tweeten).

"Het wachten op de aflevering van volgende week heeft nog steeds een eigen schoonheid", vertelde Michelle Davies, mede-oprichter en hoofdredacteur van de Best Ever Guide to Life en een professionele levenscoach, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Neem bijvoorbeeld het geroezemoes rond de volgende Game of Thrones-aflevering. De gedeelde spanning die ontstaat door te moeten wachten op wat komen gaat, maakt het kijken naar die serie een meer sociale ervaring."

Hoe zit het met bingewatchen?

Toch geven sommige mensen de voorkeur aan bingewatchen en romantiseren ze zelfs het afmaken van een hele serie in één keer.

"Sommige tv-series zijn zo slim ontworpen om binge-watch waardig te zijn, cliffhangers en zo," zei Davies."De voldoening van het ononderbroken kijken naar onze personages die door hun fictieve worstelingen gaan, is zo'n feelgood-activiteit die moeilijk te weerstaan is."

Er is ook een gevoel van voldoening om de hele serie Tiger King of Bridgerton in één keer af te ronden dat wekelijkse releases gewoon niet bieden. Uit een onderzoek van Statista bleek dat meer dan 50% van de volwassenen van 45 jaar en jonger aangaven alle afleveringen van een serie op een streamingdienst tegelijk te bekijken, terwijl slechts ongeveer 10% van de volwassenen in deze leeftijdscategorie afleveringen één voor één bekijkt terwijl ze worden wekelijks uitgebracht.

Maar op het hoogtepunt van de concurrentie tussen streamingdiensten om je aandacht en abonnement te krijgen, zegt Rayburn dat platforms het moeten mixen met hun opties, of dat nu het toevoegen van wekelijkse releases, live sport of originele inhoud is.

Al met al gaat binge-watchen nergens heen, maar je moet misschien een week wachten op enkele van de nieuwere releases op streamingplatforms.

Aanbevolen: