Hoe de nieuwe advertenties van TikTok minder privacy kunnen betekenen

Inhoudsopgave:

Hoe de nieuwe advertenties van TikTok minder privacy kunnen betekenen
Hoe de nieuwe advertenties van TikTok minder privacy kunnen betekenen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • TikTok is het nieuwste sociale-medianetwerk dat de optie verwijdert om gepersonaliseerde advertenties uit te schakelen.
  • Je kunt TikTok nog steeds uitschakelen om je gegevens bij te houden in andere apps.
  • Experts zeggen dat dit gewoon weer een zet is die bewijst dat de privacy van gebruikers een tweede gedachte is, en dat je op je hoede moet zijn voor hoe je informatie deelt als je jezelf wilt beschermen.
Image
Image

Binnenkort kun je gepersonaliseerde advertenties op TikTok niet meer uitschakelen, wat verder bewijst dat de privacy van gebruikers slechts een tweede gedachte is.

De verhuizing is hoogstwaarschijnlijk in combinatie met Apple's push voor app-ontwikkelaars om u op de hoogte te stellen van eventuele tracking die plaatsvindt bij het gebruik van hun apps. Je kunt nog steeds voorkomen dat TikTok je buiten de app volgt, maar vanaf nu bepa alt de manier waarop je TikTok gebruikt wat voor soort advertenties je op je 'Voor jou'-pagina ziet. Deze stap neemt gebruikers de keuze uit handen, iets wat volgens experts nooit zou mogen gebeuren.

"Dit is een geweldig moment om te erkennen dat onze wetten in de VS moeten worden gewijzigd", vertelde Brad Snow, een informatietechnologie-adviseur bij IT Compliancy, via e-mail aan Lifewire.

"De realiteit is dat veel mensen geen probleem zullen hebben met tracking in naam van personalisatie. Hoe dan ook, je zult naar advertenties kijken, dus velen zullen zich aanmelden voor advertenties die van belang zijn en niet generiek. Maar nogmaals, het gebruik van deze gegevens zou de keuze van de gebruiker moeten zijn."

Altijd kijken

Advertenties zijn alles, en dat zal waarschijnlijk niet snel veranderen. Het probleem met de huidige staat van advertenties is hoe bedrijven toegang krijgen tot gebruikersgegevens zonder rekening te houden met de keuze van de gebruiker.

Veel gebruikers zijn zich er niet van bewust dat ze zelfs worden gevolgd, wat alleen maar een gebrek aan vertrouwen creëert in hoe uw gegevens worden gevonden en tegen u worden gebruikt.

Image
Image

"Eerlijk gezegd denk ik dat het een gebrek is aan voorlichting over hoe gegevens worden gebruikt, en het is een gebrek aan vertrouwen dat hun gegevens worden beschermd", vertelde Titania Jordan, chief marketing en chief parent officer van Bark, aan Lifewire op een oproep.

"Als je niet begrijpt hoe je gegevens worden verzameld en waar vandaan, kan het erg schokkend zijn om advertenties te zien voor dingen waarvan je niet eens meer weet dat je ze hebt gezocht. Het kan voelen alsof je wordt bespioneerd aan."

Of je nu wel of niet gebruik maakt van sociale media, je bent hoogstwaarschijnlijk een vorm van gepersonaliseerde advertenties tegengekomen. Misschien heb je met een vriend gepraat over een nieuw spel of product dat je wilde uitproberen. De volgende keer dat u Google gaat gebruiken, ziet u advertenties voor dat product of die game in uw zoekopdrachten. Dit kan schokkend zijn en het kan je het gevoel geven dat iemand je altijd in de gaten houdt.

Omdat zoveel websites en bedrijven uw gegevens openlijk delen met adverteerders, heeft u weinig keuze in het proces. Daarom is het altijd een zorg om te zien dat bedrijven en apps zoals TikTok de opties verwijderen om gepersonaliseerde advertenties uit te schakelen.

Bewust zijn

Zowel Snow als Jordan zijn het erover eens dat gepersonaliseerde advertenties leuk kunnen zijn, omdat het beter is om items te zien die je leuk vindt dan gedwongen te worden advertenties te bekijken voor dingen die je niet interesseren. Helaas, met adverteerders die een open uitnodiging hebben voor uw informatie, kan de inzet vaak hoger worden.

"We weten dat er inbreuken plaatsvinden, zelfs op de grootste sites met de grootste budgetten voor beveiliging, en het kan zenuwslopend zijn", legt Jordan uit.

Als je niet begrijpt hoe je gegevens worden verzameld en waar vandaan, kan het erg schokkend zijn om advertenties te zien voor dingen waarvan je niet eens meer weet dat je ze hebt gezocht.

Het kan al zorgwekkend genoeg zijn dat uw gegevens worden gebruikt in gerichte advertenties. Maar het gebrek aan vertrouwen dat ontstaat omdat gebruikers niet weten hoe of wanneer hun gegevens worden gevolgd, kan bijzonder ontmoedigend zijn, vooral wanneer er een beveiligingsinbreuk is waarbij uw persoonlijke gegevens betrokken zijn.

Je weet nooit welke bedrijven het doelwit zijn van die inbreuken, en velen zullen je niet eens op de hoogte stellen van informatieblootstellingen wanneer ze zich voordoen. Daarom raadt Jordan aan altijd rekening te houden met wat je deelt.

Alles wat je plaatst, is brandstof voor adverteerders. De informatie die u opneemt in bio's van sociale media of items die u via instant messaging met vrienden deelt, is alle informatie die kan worden verzameld en tegen u kan worden gebruikt.

Als ik 'mama' in mijn bio op TikTok zet, ga ik waarschijnlijk advertenties zien voor dingen als luiers, ook al draagt mijn kind geen luiers meer', zei Jordan.

Aanbevolen: