Nieuwe technische innovaties kunnen uw monitor eindelijk… Meer maken

Inhoudsopgave:

Nieuwe technische innovaties kunnen uw monitor eindelijk… Meer maken
Nieuwe technische innovaties kunnen uw monitor eindelijk… Meer maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Nieuwe technologieën brengen smart TV-functies naar computerschermen.
  • Samsung's nieuwe M8-monitor heeft ingebouwde apps en een verwijderbare webcam.
  • Sommige nieuwe monitoren proberen je een virtual reality-ervaring te geven zonder een omvangrijke VR-headset.
Image
Image

Je volgende monitor is misschien meer dan een display voor inhoud, dankzij een groeiende innovatiegolf die slimme functies naar je desktop brengt.

Samsung's nieuwe M8-monitor wil je USB-webcam en smart-tv vervangen. De 32 inch 4K smart monitor heeft een webcam die je kunt verwijderen en ingebouwde apps. En het onlangs gelanceerde Studio Display van Apple heeft een geavanceerde camera met Center Stage, een machine learning-systeem dat de camera aan de voorzijde aanpast bij het gebruik van video-apps.

"Gebruikers zijn op zoek naar technologie die aansluit bij hun nieuwe hybride werk, opleiding en privéleven, waaronder slimmere wifi om de connectiviteit te verbeteren, high-definition camera's om videogesprekken te verbeteren, en betere beveiliging/privacy en apparaat beheersbaarheid, "vertelde Stefan Engel, de vice-president en algemeen directeur van techfabrikant Lenovo's Visuals Business, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Nieuwe technologie in monitoren helpt te voldoen aan de toenemende vraag om iedereen met elkaar te verbinden."

Slimmere beeldschermen

Samsung's nieuwe M8-monitor lijkt op het eerste gezicht meer een lifestyle-accessoire dan een computerscherm. Het is slank en gebeeldhouwd en wordt geleverd in vier nieuwe kleuren: Warm White, Sunset Pink, Daylight Blue en Spring Green.

De technologie in de M8 zorgt er ook voor dat hij zich onderscheidt van de rest. Je kunt het zonder pc gebruiken door verbinding te maken met verschillende IT-apparaten via de geüpgradede Smart Hub. De Workspace-gebruikersinterface helpt gebruikers om draadloos verbinding te maken met een Windows- of Mac-pc en efficiënt gebruik te maken van een reeks handige functies, waaronder Samsung DeX, Apple AirPlay 2 en Microsoft 365 cloudservice en het spiegelen van inhoud van een smartphone naar de M8.

Een andere ongebruikelijke functie is de magnetische en verwijderbare SlimFit Cam die aan de monitor kan worden bevestigd terwijl de bureauruimte netjes blijft zonder al te veel kabels. De SlimFit Cam beschikt ook over functies voor gezichtsherkenning en automatische zoom, waarmee het gezicht van een persoon snel kan worden geïdentificeerd wanneer deze op het scherm wordt weergegeven en automatisch wordt scherpgesteld op het onderwerp. Het kan een individuele spreker volgen en vastleggen, een praktische optie voor presentatie op afstand of livestreaming.

Uitgerust met een zeer gevoelige microfoon, bedient de assistent apparaten zoals Bixby en Amazon Alexa met spraakopdrachten. De microfoon maakt ook gebruik van een Always On Voice-functie, die gespreksinformatie op het scherm weergeeft wanneer Bixby (de stemassistent van Samsung) is geactiveerd, zelfs als het beeldscherm is uitgeschakeld.

"De M8-serie is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de hedendaagse consument nu het huis het middelpunt van het leven is geworden, inclusief werk en vrije tijd", zegt Mark Quiroz, VP Marketing, Samsung Electronics America, in een persbericht. "Ons doel is ervoor te zorgen dat mensen niet hoeven te kiezen tussen technologische apparaten. Met onze nieuwe Smart Monitor kunnen ze het echt allemaal vanaf één scherm doen, omdat we het hebben uitgerust met alle benodigde tools en functies die nodig zijn om naadloos overgang tussen werk, amusement en leren."

3D-monitoren tonen virtuele realiteit

Sommige nieuwe monitoren proberen je een virtual reality-ervaring te geven zonder een omvangrijke VR-headset. Zo projecteert de Brelyon Ultra Reality-monitor virtuele beelden met extra diepte. De monitor toont een beeld dat 5 voet in de verte lijkt te zweven met een gezichtsveld van 101 graden.

Image
Image

"Brelyon pioniert met een nieuwe categorie van meeslepende schermen om gaming, e-sports, metaverse ervaringen en meer naar de desktop te brengen", zei Barmak Heshmat, oprichter en CEO van Brelyon, in een persbericht. "Controle over monoculaire diepte is lang het ontbrekende ingrediënt geweest voor AR/VR en 3D-tv's - dat komt omdat de meeste huidige 3D-schermen diepte simuleren met behulp van omvangrijke stereoscopische headsets of brillen die je ogen laten geloven dat ze een 3D-beeld zien."

In de toekomst zullen we waarschijnlijk de opkomst zien van oprolbare "pop-up" monitoren die ontwerpvoordelen bieden voor verschillende soorten werkruimten, zei Engel.

"Omdat de 'terugkeer naar kantoor' vele vormen aanneemt, weerspiegelt de opkomst van kantoortrends zoals 'hot desking' de mobiliteit van werknemers en veranderingen in de manier waarop kantoorruimtes worden ontworpen en gebruikt, "voegde Engel eraan toe."Oprolbare monitoren zullen deel uitmaken van dit kantoor van de toekomst, waarbij gebruikers het scherm eruit halen wanneer dat nodig is en het apparaat terug in de opslag rollen wanneer het niet in gebruik is."

Aanbevolen: