Xiaomi's tweede opvouwbare telefoon is een serieuze rivaal van de Galaxy Z Fold4

Xiaomi's tweede opvouwbare telefoon is een serieuze rivaal van de Galaxy Z Fold4
Xiaomi's tweede opvouwbare telefoon is een serieuze rivaal van de Galaxy Z Fold4
Anonim

Het lijkt net gisteren (noot van de redactie: het was gisteren) dat Samsung de Galaxy Z Fold4 aankondigde, en er is al een serieuze concurrent aan de horizon.

Chinese elektronicafabrikant Xiaomi heeft zijn tweede opvouwbare telefoon, de Mix Fold 2, onthuld en het lijkt vol te zitten met hightech innovaties met behoud van de gewilde opvouwbare vormfactor waardoor Samsung in de ruimte kon slagen.

Image
Image

Het eerste dat opv alt, is hoe dun deze telefoon is: 5,4 mm in geopende toestand en 11,2 mm in gesloten toestand. Dit biedt voldoende ruimte voor een USB-C-poort, maar nauwelijks. Ter vergelijking: het nieuwste aanbod van Samsung is 15,8 mm in gesloten toestand, en dat werd al als aan de dunnere kant beschouwd. Technologie gaat snel.

Deze ultradunne vormfactor is te danken aan het derde generatie 'micro-waterdruppelscharnier' van het bedrijf, dat een extreem strakke vouw mogelijk maakt. Dit maakt dit ook een extreem lichte smartphone, slechts 90 gram.

Image
Image

"Elk aspect van de ervaring is van belang als het gaat om premium smartphones", schreef Lei Jun, CEO van Xiaomi, in een tweet.

De batterij heeft een lichte klap nodig om dit zakvriendelijke ontwerp mogelijk te maken, aangezien de Mix Fold 2 een batterij van 4.500 mAh heeft, vergeleken met de 5.020 mAh-cel van het origineel. Desondanks is er nog steeds ondersteuning voor snel opladen, waarbij het bedrijf zegt dat het in slechts 40 minuten volledig is opgeladen.

Wat andere specificaties betreft, de Mix Fold 2 beschikt over een Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-processor, Harman Kardon-luidsprekers, NFC-mogelijkheden en opslagopties tot 1 TB. Er is ook een officiële Leica-camera, een goed aangeschreven merk bij professionele shutterbugs.

Pre-orders beginnen vandaag, maar deze telefoon is voorlopig exclusief voor China. Recente stappen van de Chinese overheid om Amerikaanse investeringen in Xiaomi toe te staan, kunnen het lokalisatieproces echter versnellen. Overigens beginnen Mix Fold 2-telefoons bij ongeveer $1.340, vergeleken met $1.800 voor de Z Fold4.

Aanbevolen: