De GoCycle G4i maakte van mij een opvouwbare e-bike gelovige

Inhoudsopgave:

De GoCycle G4i maakte van mij een opvouwbare e-bike gelovige
De GoCycle G4i maakte van mij een opvouwbare e-bike gelovige
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De GoCycle G4 is een opvouwbare elektrische fiets die gemakkelijk een conventionele, niet-vouwfiets kan vervangen.
  • Het gewicht van 36 pond is minder dan fietsen van normale grootte zoals de Specialized Turbo Como SL.
  • De GoCycle G4 is leuk om te rijden en kan gemakkelijk kuilen of grind aan.
Image
Image

Ik reed op de toekomst van elektrische fietsen en hij is opvouwbaar.

De GoCycle G4i, het nieuwste van de ervaren fabrikant van opvouwbare elektrische fietsen, heeft veel te bewijzen. Compact en licht (tenminste voor een elektrische fiets), het werkt hard om te weerstaan om in de categorie vouwfietsen te worden ingedeeld.

Ja, het vouwt. Maar nadat ik een rondje door mijn buurt heb gemaakt, stel ik mezelf een onverwachte vraag: waarom vouwen niet alle elektrische fietsen?

De toekomst is nu

De GoCycle G4 is de meest futuristische, toekomstgerichte, toekomstbestendige fiets die ik ooit heb gereden.

In tegenstelling tot de auto-industrie, die futuristisch design omarmde om elektrische voertuigen te onderscheiden, zien de meeste elektrische fietsen eruit als fietsen met een batterij aan de onderbuis. Er zijn uitzonderingen, zoals de Turbo-fietsen van Specialized, maar ze proberen door te gaan als een conventionele fiets.

Image
Image

De GoCycle G4 kan instorten tot minder dan de helft van zijn normale grootte. Het is ook licht (voor een elektrische fiets) met 36 pond. Dit is handig als je woon-werkverkeer inclusief openbaar vervoer is en handig als je de fiets meeneemt op een weekendtrip.

De GoCycle G4i en G4i+ hebben een gelikte LED-koplamp, terwijl aan de achterkant een LED-achterlicht te vinden is. Er is ook een "F1-geïnspireerde" interface met LED's die de versnellingspositie, snelheid en batterijlading weergeven. Het is net als het LED-raster op een Vanmoof, hoewel het meer informatie kan weergeven.

Image
Image

De interface lijkt rechtstreeks uit Tron te komen, maar de bewegende, knipperende stippen zijn logisch. Ik ben teleurgesteld dat de interface niet beschikbaar is op de basis G4, die alleen een batterijmeter heeft, omdat het veel toevoegt aan de futuristische stijl van de fiets. Toch zal ik het over de zwart-wit LCD's op de meeste elektrische fietsen nemen.

Houd het schoon

Fietsen zijn rommelig. Versnellingen slippen. Kabels rafelen. En kettingvet komt overal. De meeste elektrische fietsen gebruiken een aandrijfsysteem dat vergelijkbaar is met een conventionele fiets en behouden deze problemen als gevolg.

Image
Image

De GoCycle G4 heeft een ketting, maar deze is ingepakt in de Cleandrive-behuizing. Draden en kabels worden intern geleid. Dat verandert het gebruik van de fiets. Je hoeft niet op Spandex te slaan om de GoCycle G4 eens te proberen. Je hoeft je broekspijp niet eens op te rollen om hem uit de ketting te houden.

Hoe zit het met onderhoud? Richie Gitler, hoofd van Noord-Amerikaanse bedrijfsontwikkeling bij GoCycle, zegt dat Cleandrive de ketting beschermt en de noodzaak voor regelmatige kettingreiniging of smering vermindert. "We hebben een Cleandrive opengebroken op 5.000 mijl en het zag er goed uit", zei Gitler tijdens mijn hands-on demo.

Easy Rider

Vouwfietsen worden geconfronteerd met comfortuitdagingen. Kleinere banden, een kortere wielbasis en meer bewegende delen spannen samen om ze de reputatie te geven zenuwachtig, kieskeurig en schokkend te zijn.

GoCycle lost dit probleem op. Het middenframe van koolstofvezel dempt kleine oneffenheden in het wegdek, terwijl een schokdemper op het achterwiel kuilen opvangt. Het is een effectieve setup die comfortabeler is dan de stalen fiets waar ik elke dag op rij.

De G4i leunt ook op de voordelen van elektrische stroom. Kijk eens naar die banden! Ze zijn breder en dikker dan de meeste gravelbikes. Hierdoor kan de fiets vanaf stilstand traag aanvoelen, maar het koppel van de elektromotor elimineert het probleem.

De G4 is niet alleen een geweldige opvouwbare elektrische fiets. Het is een geweldige elektrische fiets, punt uit.

En het koppel is werkelijk indrukwekkend. Ik richtte de fiets op een korte maar steile heuvel waar ik normaal gesproken in mijn laagste versnelling moet schakelen, en legde toen op het gaspedaal. Het rende naar voren als een spin die een muur beklimt.

De elektromotor zit op het voorwiel, waardoor het zwaartepunt van de fiets laag en in balans blijft. Ik heb ooit een onbedoelde wheelie op een achterzware elektrische fiets gegooid en bijna asf alt opgegeten. Een voorwielaangedreven motor maakt dat onmogelijk.

Er is één potentieel nadeel: snelheid. De GoCycle G4 heeft elektrische ondersteuning tot 20 mijl per uur. Je benen kunnen meer gaan, maar iets voorbij het midden van de jaren twintig is onwaarschijnlijk. De meeste high-end fietsen helpen tot 28 mph.

Niet zomaar een vouwfiets

De GoCycle G4 begint bij $ 3.999. De G4i voegt de LED-interface toe, vergroot het batterijbereik van 60 tot 80 mijl en bevat een in hoogte verstelbaar stuur voor $ 4.999. De $ 5.999 G4 + gooit op koolstofvezelwielen. Deze prijzen lijken misschien hoog, maar ze zijn middenklasse voor een moderne elektrische fiets.

Je beta alt evenveel voor een alternatief van Gazelle, Giant, Specialized of Trek. En hoewel ik meer zittijd nodig heb om het zeker te weten, geef ik misschien de voorkeur aan de GoCycle G4i boven conventionele elektrische fietsen zoals de Specialized Turbo Como en Gazelle Ultimate T10. Dat is een compliment, want beide fietsen zijn uitstekend.

De G4 is niet alleen een geweldige opvouwbare elektrische fiets. Het is een geweldige elektrische fiets, punt uit.

Aanbevolen: