Google belooft betere nauwkeurigheid in uw zoekresultaten

Google belooft betere nauwkeurigheid in uw zoekresultaten
Google belooft betere nauwkeurigheid in uw zoekresultaten
Anonim

Er zijn een aantal wijzigingen aangebracht in de zoekopdracht van Google om meer relevante informatie te presenteren en het gemakkelijker te maken om te zien hoe betrouwbaar de resultaten kunnen zijn.

Google heeft een aantal verbeteringen onthuld in de manier waarop het zoekresultaten verzamelt en presenteert, samen met bijgewerkte tools die het een beetje gemakkelijker maken om de legitimiteit van die resultaten te beoordelen. U hoeft dus in ieder geval niet zo veel op geavanceerde zoekopdrachten te vertrouwen om te vinden wat u zoekt.

Image
Image

Featured snippets (het eerste niet-gesponsorde resultaat) zijn aangepast zodat de systemen van Google kunnen verwijzen naar andere bronnen die het als betrouwbaar beschouwt om tot een consensus te komen. Met andere woorden, het featured snippet moet iets zijn waar meerdere bronnen het over eens zijn, dus de kans is groter dat de informatie accuraat is. Aan de andere kant hiervan worden featured snippets nu gebagatelliseerd (of gewoon niet gebruikt) wanneer een vraag geen echt antwoord heeft.

Google verbetert ook de zoekresultaten zodat de functie Over dit resultaat details bevat die het gemakkelijker maken om de geloofwaardigheid van een bron te bepalen, zoals hoe vaak een bron wordt gedeeld, beoordelingen van die bron, welk bedrijf de bron bezit, en of Google überhaupt legitieme details over de bron kan vinden.

Image
Image

Zoekopdrachten die betrekking hebben op situaties met voortdurend bijgewerkte details (zoals het laatste nieuws) of die anderszins in beweging zijn, hebben nu ook inhoudsadviezen. Dus als het systeem niet zeker is van de resultaten (vanwege de gerapporteerde details die vaak veranderen), zal het u op de hoogte stellen en aanbevelen om later terug te komen wanneer meer details zijn geverifieerd.

Ten slotte is er de druk van Google om informatiegeletterdheid te bevorderen, wat niet echt een verandering in het zoeken is, maar nog steeds relevant is. Het is een samenwerking aangegaan met MediaWise (van het Poynter Institute for Media Studies) en PBS NewsHour Student Reporting Labs om een gratis wekelijks lesplan uit te geven voor middelbare school- en middelbare schoolleraren om met hun leerlingen te bespreken, zodat iedereen beter begrijpt hoe ze kunnen verifiëren wat ze willen. lees online.

Alle zoekupdates en verbeteringen van Google zijn nu beschikbaar. De eerste lesplannen voor informatiegeletterdheid zijn nu ook uit, met wekelijkse releases in de nabije toekomst.

Aanbevolen: