Google voegt veelgeciteerd label toe aan zoekresultaten

Google voegt veelgeciteerd label toe aan zoekresultaten
Google voegt veelgeciteerd label toe aan zoekresultaten
Anonim

Voortzetting van zijn inspanningen om verkeerde informatie te bestrijden, zal Google nieuwe mededelingen aan zijn zoekresultaten toevoegen die mensen helpen de geldigheid en de bron van een verhaal te controleren.

Lokale nieuwsberichten, interviews of persberichten waarnaar vaak wordt gelinkt door andere nieuwspublicaties, krijgen het label 'veel geciteerd' in de zoekresultaten. Google zal ook tips toevoegen over trending topics om mensen kritischer te laten nadenken over een verhaal en de functie 'Over dit resultaat' uitbreiden.

Image
Image

Het veel geciteerde label verschijnt in Topverhalen en is een klein vakje in de hoek van de miniatuur van een artikel. Google zei te hopen dat dit label de originele rapportage zal vergroten naarmate lezers meer te weten komen over de oorspronkelijke context van het onderwerp die verloren kan gaan in andere artikelen. Het label wordt binnenkort uitgerold voor de mobiele app van Google in het Engels voor de VS en zal in de komende weken wereldwijd worden uitgebracht.

Vandaag worden de kritische denktips geïntroduceerd die mensen aanmoedigen om een verhaal opnieuw te evalueren. Het herinnert mensen eraan om te controleren of deze bron te vertrouwen is of om later terug te komen als er meer informatie beschikbaar is. Google verwijst ook naar zijn nieuwe bronnenpagina die mensen leert hoe ze de geldigheid van een verhaal, de bronnen en de auteur kunnen onderzoeken.

Image
Image

De laatste wijziging bevat Over dit resultaat, inclusief de bron van een zoekresultaat, internetopmerkingen op de website en andere vormen van context. Deze wijzigingen worden binnenkort wereldwijd uitgerold naar mobiel, maar alleen in de Engelse taal.

Aanbevolen: