Abonnementen garanderen niet de gewenste inhoud, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Abonnementen garanderen niet de gewenste inhoud, zeggen experts
Abonnementen garanderen niet de gewenste inhoud, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • We luisteren naar muziek, kijken tv-programma's en spelen onze games via abonnementsdiensten van Spotify, Netflix en Xbox Game Pass en anderen.
  • Abonnementen betekenen dat we content niet direct hoeven te kopen, waardoor we soms geld besparen en dingen betaalbaarder maken.
  • Maar het abonnementsmodel betekent dat we geen controle hebben over de inhoud die we consumeren.
Image
Image

Abonnementen zijn overal en velen van ons gebruiken ze om games, muziek en tv-programma's te consumeren, maar we kunnen niet verwachten dat die inhoud voor altijd zal blijven bestaan.

Hoe veelbelovend de abonnementswereld ook kan zijn - elke maand een kleine vergoeding betalen, toegang krijgen tot een grote bibliotheek met inhoud - het heeft zijn nadelen. Apple Arcade, Apple's iPhone-, iPad-, Mac- en Apple TV-gameabonnementsservice, heeft onlangs een aantal titels voor het eerst onbeschikbaar gemaakt nadat de contracten met hun ontwikkelaars waren verlopen. Het schokte abonnees, maar had waarschijnlijk niet zo moeten zijn omdat het niets nieuws is. Netflix, Spotify en andere streamers verwijderen regelmatig inhoud van hun diensten.

Hoe groot is het probleem van het verdwijnen van inhoud? Dat hangt af van uw standpunt. "Het verwijderen van inhoud baart mij niet per se zorgen, maar het doet iets meer als ouder", vertelde Richard Devine, een oude game- en technologiejournalist bij XDA Developers, via e-mail aan Lifewire. "[Xbox] Game Pass heeft al een paar games verloren die de kleine nog niet had uitgespeeld, dus hij wil natuurlijk dat ik ze nu koop zodat hij dat kan."

Het draait allemaal om communicatie

Veel van de problemen die klanten hebben met abonnementen en hoe inhoud verdwijnt, is dat ze niet altijd weten wanneer het zal gebeuren. Xbox waarschuwt spelers wel wanneer een titel bijna verloopt, maar geeft gamers niet meer dan een week of zo.

Image
Image

"Ik begrijp dat het deel uitmaakt van het model, maar ik denk dat het een enorm voordeel zou zijn om vanaf de eerste dag meer openhartig te zijn. Als deze show/game/album slechts x maanden beschikbaar is, zeg het dan wanneer het wordt vermeld, " suggereerde Devine, wijzend op een gebrek aan communicatie als een groot probleem voor abonnementsaanbieders en hun klanten. Dat is een standpunt waar moeilijk tegenin te brengen is.

Xbox is echter verre van het enige bedrijf dat inhoud van abonnees verwijdert. Netflix is berucht om de manier waarop inhoud op zijn streamingdienst komt en gaat, en het is bekend dat nummers met alarmerende regelmaat van Spotify verdwijnen. We kunnen nu Apple Arcade toevoegen aan de lijst met services die ervoor zorgen dat golven van games in een oogwenk niet meer beschikbaar zijn.

Ontvang het voordat het weg is

Het gaat echter niet alleen om het directe verlies. Game-ontwikkelaar Ralph Barbagallo wees ook op een probleem dat we op dit moment misschien niet voelen, maar waar we in de toekomst zeker mee te maken zullen krijgen. Zoals met name het geval is met Apple Arcade-games, zijn titels die uit de abonnementsservice zijn verwijderd, onmiddellijk niet beschikbaar op alle Apple-apparaten. Er is geen manier om die titels af te spelen. Ze zijn voor altijd verdwenen en het lijkt niet waarschijnlijk dat er een bedrijfsmodel zal zijn dat het de moeite waard maakt voor ontwikkelaars om hun titels opnieuw uit te brengen in de App Store. Zijn games die uit Apple Arcade zijn verwijderd verloren gegaan in de tijd?

Content die van Netflix is verwijderd, is vaak onmogelijk te kopen via een andere service, vooral niet in een post-dvd-wereld. Als het eenmaal weg is, kan het voorgoed weg zijn. En je mag om verschillende redenen geen van deze dingen ondersteunen, waaronder complexiteit en wetten over de hele wereld.

Aan de andere kant maken abonnementen inhoud beschikbaar voor meer mensen, terwijl het anders misschien niet voor sommigen zou zijn. Xbox Game Pass is een voorbeeld van het maken van games die niet altijd groot genoeg zouden zijn om een marketingcampagne te voeren, beschikbaar voor iedereen met een actief abonnement.

Devine vervolgt door te zeggen: "[Xbox Game Pass] is een uitkomst omdat mijn kind via mijn abonnement toegang krijgt tot een heleboel games", zonder extra kosten. Die titels zijn titels die niet voor de volle prijs zouden worden gekocht, wat betekent dat ze helemaal niet zouden worden gespeeld. Die meer kortstondige benadering van muziek, tv en games is misschien de manier om dingen in de toekomst te benaderen, maar het maakt het niet minder vervelend als iets dat je leuk vindt, wordt weggenomen.

Aanbevolen: