Vol Commandovoorbeelden en opties

Inhoudsopgave:

Vol Commandovoorbeelden en opties
Vol Commandovoorbeelden en opties
Anonim

De vol-opdracht is een opdrachtpromptopdracht die wordt gebruikt om het volumelabel en het volumeserienummer van een schijf weer te geven.

Vol Commando Beschikbaarheid

De opdracht vol is beschikbaar vanuit de opdrachtprompt in alle Windows-besturingssystemen, inclusief Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en oudere versies van Windows.

De vol-opdracht is ook een DOS-opdracht die beschikbaar is in MS-DOS.

De beschikbaarheid van bepaalde opdrachtschakelaars en andere opdrachtsyntaxis verschilt echter van besturingssysteem tot besturingssysteem.

Image
Image

Vol Commandosyntaxis

De vol-commandosyntaxis in Windows heeft de volgende vorm:

vol [rijden :] [ /?]

  • drive: de letter van de drive waarvan u het volumelabel en het serienummer van het volume wilt zien.
  • /? De help-schakelaar met het vol-commando om gedetailleerde help over het commando te tonen. vol /? uitvoeren is hetzelfde als het help commando gebruiken om help vol uit te voeren.

Vol Commandovoorbeelden

Hier zijn enkele voorbeelden die laten zien hoe u dit commando zou kunnen gebruiken:

Volumegegevens van een andere schijf


vol e:

In dit voorbeeld wordt de opdracht gebruikt om het volumelabel en het volumeserienummer voor de e-drive weer te geven. Het resultaat dat op het scherm wordt weergegeven, ziet er ongeveer zo uit:


Volume in station E is Seagate

Volume serienummer is E096-4125

Het volumelabel in dit voorbeeld wordt gerapporteerd als Seagate en het volumeserienummer als E096-4125. Die resultaten zullen verschillen wanneer u de opdracht vol op uw computer uitvoert.

Volumegegevens van de huidige schijf


vol

Het gebruik van de opdracht vol zonder een drive op te geven, zoals in dit voorbeeld en screenshot hierboven, retourneert het volumelabel en het volumeserienummer van de huidige drive. In dit voorbeeld heeft de C-schijf het volumelabel van Windows en is het serienummer van het volume 06D4-EEBD:


Volume in station C is Windows

Volume serienummer is 06D4-EEBD

Volumelabels zijn niet vereist in bestandssystemen die door Windows worden ondersteund.

Vol-gerelateerde commando's

Het volumelabel van een schijf is noodzakelijke informatie voor een paar commando's, waaronder het format-commando en het convert-commando.

De opdracht dir toont ook het volumelabel en het serienummer van het volume van een schijf voordat de inhoud van de schijf wordt weergegeven.

Aanbevolen: