PS4 & 5 Krijg nieuwe party-opties, spraakopdrachten en meer

PS4 & 5 Krijg nieuwe party-opties, spraakopdrachten en meer
PS4 & 5 Krijg nieuwe party-opties, spraakopdrachten en meer
Anonim

Zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5 hebben vandaag systeemupdates die een paar nieuwe opties en functies toevoegen.

Sony zegt dat het voor deze nieuwste systeemupdates heeft geluisterd naar feedback en verzoeken van gebruikers en nieuwe functies toevoegt voor Party Chat. Nu kun je Open partijen maken waarbij vrienden (en vrienden van vrienden) kunnen deelnemen zonder een uitnodiging en alleen op uitnodiging gesloten partijen op beide consoles. PS4-gebruikers kunnen ook handmatig het volume van individuele groepschat-leden aanpassen, wat voorheen alleen beschikbaar was op de PS5. Voor de PS5 kun je Share Play ook rechtstreeks vanaf de voicechat-kaart starten in plaats van eerst Share Screen te moeten starten, waardoor een groepswatch gemakkelijker kan worden ingesteld.

Image
Image

Er zijn ook nieuwe toegankelijkheidsfuncties toegevoegd. Vinkjes in instellingen moeten het gemakkelijker maken om te weten wanneer iets is in- of uitgeschakeld. Screen Reader-ondersteuning voor Arabisch, Braziliaans, Nederlands, Koreaans, Pools, Portugees en Russisch biedt tot 15 talen. En een Mono-instelling voor hoofdtelefoons die alle geluiden via één kant van de headset afspeelt in plaats van standaard 3D-stereogeluid is nu beschikbaar.

De update van de PS5 voegt een preview toe (d.w.z. testversie, momenteel alleen in het Engels) voor Voice Command, beschikbaar voor accounts die zijn geregistreerd in de VS en het VK. Zodra de functie is ingeschakeld in de instellingen van de PS5, zeg je 'Hey PlayStation', dan kun je hem vragen om games te zoeken, een app te openen of het afspelen van video's te regelen.

Image
Image

Er zijn ook plannen om ondersteuning voor variabele verversingssnelheid (VRR) toe te voegen voor de PS5, die bedoeld is om de visuele prestaties van games te verbeteren (schermscheuren voorkomen, invoervertraging verminderen, enz.). Hoewel Sony zegt dat VRR alleen werkt op tv's en monitoren die compatibel zijn met HDMI2.1.

Je kunt nu de nieuwe PS4- en PS5-systeemupdates pakken, hoewel de VRR-update voor PS5 nog niet uit is - het is de bedoeling dat deze "in de komende maanden" wordt uitgerold.

Aanbevolen: