Hoe u de limietonderbrekingen van Final Fantasy VII kunt verkrijgen

Inhoudsopgave:

Hoe u de limietonderbrekingen van Final Fantasy VII kunt verkrijgen
Hoe u de limietonderbrekingen van Final Fantasy VII kunt verkrijgen
Anonim

Final Fantasy VII introduceerde het concept van Limit Breaks, speciale aanvallen die personages kunnen gebruiken wanneer ze een bepaalde hoeveelheid schade hebben opgelopen. Hier leest u hoe ze werken en hoe u Final Fantasy VII Limit Breaks kunt krijgen voor elk groepslid.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Final Fantasy VII voor de originele PlayStation en de heruitgave voor Nintendo Switch, PS4, Xbox One en pc.

De basisprincipes van limietonderbrekingen

Tijdens het gevecht zie je een meter met het label Limit. Om een Limit Break-aanval te activeren, moet die meter vol zijn. Elke keer dat een personage schade oploopt van een vijand, vult de limietmeter een klein beetje. Als je genoeg geraakt wordt, krijg je uiteindelijk een Limit Break.

Image
Image

Geavanceerde strategie voor het opbouwen van de grensoverschrijdingsmeter

Alleen omdat je een Limit Break krijgt, wil nog niet zeggen dat je deze moet gebruiken. De meter loopt niet leeg tussen gevechten, dus als je een Limit Break krijgt tijdens een gevecht, kun je deze meenemen naar een ander gevecht. Aangezien Limit Breaks tot de krachtigste aanvallen in het spel behoren, kan het vullen van je meter voor een baasgevecht een groot deel van je strategie zijn.

Als je de Limit Break-meter van een personage sneller wilt bouwen, probeer ze dan op de eerste rij te plaatsen. Vijanden vallen veel vaker personages van voren aan. Om het proces nog verder te vergemakkelijken, rust het personage uit met de Cover Materia, waarmee het personage klappen krijgt die bedoeld zijn voor andere groepsleden. Bovendien zorgt de Hyper-status ervoor dat de limietmeter twee keer zo snel wordt gevuld als normaal, wat ten koste gaat van de nauwkeurigheid van de aanval. Het is de moeite waard om het personage wiens Limit Break je probeert Hyper te activeren te maken en, als je klaar bent, de Hyper-status te genezen met een Tranquilizer.

Hoe krijg ik meer limietpauzes

Het ontgrendelen van limietonderbrekingen werkt voor de meeste personages in het spel op dezelfde manier. Er zijn vier niveaus van Limit Breaks. Elk personage begint met een Level 1 Break. Om de tweede te ontgrendelen, moeten ze de eerste een bepaald aantal keren gebruiken. Om de eerste Level 2 Limit Break te ontgrendelen, moet een personage een bepaald aantal vijanden doden. Vervolgens wordt het proces herhaald om de volgende limietonderbrekingen te verkrijgen.

Zodra je zes Limit Breaks voor een personage hebt verzameld, voldoe je aan de vereisten om hun Level 4 Limit Break te ontgrendelen. In tegenstelling tot de vorige, moeten Level 4 Limit Breaks worden ontgrendeld door naar een item te zoeken. Gebruik het item op het personage om hun laatste Limit Break te ontgrendelen.

Bottom Line

Hier is de volledige lijst met Limit Breaks voor alle personages van Final Fantasy VII, samen met instructies om ze te ontgrendelen.

Cloud Strife

Voor zijn Limit Breaks ontketent Cloud krachtige zwaardaanvallen.

Limietbreuk Hoe het te verkrijgen Beschrijving
Braver (Niveau 1) Startlimietonderbreking Cloud springt de lucht in en brengt zijn zwaard op de vijand neer. Het veroorzaakt een matige hoeveelheid schade en richt zich op één vijand.
Cross-Slash (Niveau 1) Gebruik Braver 8 keer. Cloud snijdt een vijand in het patroon van de Kanji 'Kyou'. Het richt matige schade aan en verlamt. Het richt zich op één vijand.
Blade Beam (Niveau 2) Dood 120 vijanden met Cloud. Cloud raakt de grond en schiet een straal van zijn zwaard naar een vijand. De eerste ontploffing richt matige schade aan de aanvankelijke vijand aan en kleinere ontploffingen vertakken zich en doen weinig schade aan andere vijanden.
Climhazzard (Niveau 2) Gebruik Blade Beam 7 keer. Cloud steekt met zijn zwaard in een vijand en snijdt met een sprong omhoog. Brengt zware schade toe aan één vijand.
Meteorain (Niveau 3) Dood nog eens 80 vijanden met Cloud nadat je Blade Beam hebt verkregen. Cloud springt de lucht in en vuurt zes meteoren af met zijn zwaard. Deze richten zich willekeurig op vijanden en elke aanval veroorzaakt weinig schade.
Afwerking (Niveau 3) Cloud moet Meteorain 6 keer gebruiken. Cloud zwaait met zijn zwaard in het rond en veroorzaakt een tornado die alle gewone vijanden onmiddellijk vernietigt. Tegen bazen doet het matige schade aan alle doelen.
Omnislash (Niveau 4) Koop Omnislash op het Gold Saucer Battle Square voor 64.000 Battle Points op Disc 1 of 32.000 Battle Points op Disc 2 of 3. Cloud voert een combo van 15 treffers uit en raakt willekeurig vijanden voor matige schade bij elke treffer.

Aeris Gainsborough

Aeris's Limit Breaks zijn allemaal gericht op genezing en statusbuffs.

Limietbreuk Hoe het te verkrijgen Beschrijving
Genezende wind (niveau 1) Startlimietonderbreking Aeris roept een briesje op dat elk personage geneest voor ½ hun maximale HP.
Verzegel het kwaad (niveau 1) Gebruik Healing Wind 8 keer. Lichtstralen verblinden de vijand. Werpt de effecten van Stop en Stilte op alle vijanden.
Adem van de aarde (niveau 2) Aeris moet 80 vijanden doden. Licht omringt elk partijlid en alle statuseffecten, zelfs positieve, worden verdreven.
Fury-merk (niveau 2) Gebruik Breath of the Earth 6 keer. Elektriciteit omhult het feest, de limietmeter van elk personage, behalve die van Aeris, wordt onmiddellijk gevuld.
Planeetbeschermer (Niveau 3) Dood nog eens 80 vijanden na het verkrijgen van Breath of the Earth. Sterren omcirkelen het feest en elk personage wordt korte tijd immuun voor schade.
Levenspuls (Niveau 3) Gebruik Planet Protector 5 keer. Glinsterend licht vult de HP- en MP-meters van alle personages. Als er personages worden uitgeschakeld, worden ze hierdoor ook weer tot leven gewekt.
Groot Evangelie (Niveau 4) Rij met de buggy naar Costa Del Sol, neem de boot terug naar Junon, ga dan naar het noorden en steek ondiep water over om een grot te vinden. Ga de grot in en praat met de man die je vertelt hoeveel gevechten je hebt gewonnen. Als de laatste twee cijfers overeenkomen, geeft hij je een item. Als hij je de Mithril niet geeft bij je eerste poging, vecht dan nog 10 gevechten en kom terug. Zodra je de Mithril hebt, ga je terug naar Gongaga en geef je het aan de smid, en hij laat je kiezen tussen een grote doos of een kleine doos. Open de kleine doos om het Grote Evangelie te krijgen. Een lichtstraal uit de lucht vult de HP en MP van iedereen en roept alle uitgeschakelde partijleden op. Het zorgt er ook voor dat de partij voor een korte tijd onzichtbaar is.

Tifa Lockhart

Tifa's Limit Breaks hebben het toegevoegde element van een haspel die voor extra schade kan zorgen als je op een "Ja!" ruimte. Als u echter op een "Miss!" ruimte, zal die aanval de vijand geen schade toebrengen. Je hoeft de rollen niet te stoppen, en vaak is het het risico niet waard om het te proberen. Ook combineert elk van haar Limit Breaks met de laatste, dus tegen de tijd dat je haar Level 4 Limit Break krijgt, zal ze een combo van zeven zetten doen.

Limietbreuk Hoe het te verkrijgen Beschrijving
Beat Rush (Niveau 1) Startlimietonderbreking Een vrij zwakke stootcombo.
Stoll (Niveau 1) Gebruik Beat Rush 9 keer. Een s alto naar de vijand. Doet weinig schade.
Watertrap (niveau 2) Dood 96 vijanden met Tifa. Een redelijk krachtige lage trap.
Meteodrive (Niveau 2) Gebruik Water Kick 7 keer. Tifa vervloekt één vijand en veroorzaakt matige schade.
Dolphin Blow (Niveau 3) Na het verkrijgen van Water Kick, dood je nog eens 96 vijanden. Tifa overwint de vijand zo hard dat hij een dolfijn oproept.
Meteor Strike (Niveau 3) Gebruik Dolphin Blow 6 keer. Tifa grijpt een vijand, springt op en gooit ze op de grond.
Final Heaven (Niveau 4) Nadat Cloud weer deel uitmaakt van je feest op schijf 2, ga je naar Tifa's huis in Nibelheim. Zoek de piano en speel de noten: Do, Re, Mi, Ti, La, Do, Re, Mi, So, Fa, Do, Re, Mi om Final Heaven te ontvangen. Tifa laadt haar vuist op en slaat de vijand, waardoor de grond explodeert.

Barret Wallace

Barret gebruikt krachtige geweeraanvallen voor zijn Limit Breaks.

Limietbreuk Hoe het te verkrijgen Beschrijving
Big Shot (Niveau 1) Startlimietonderbreking Barret schiet een enkele vijand neer voor 3.125X zijn normale aanvalsschade.
Mind Blow (Niveau 1) Gebruik Big Shot 9 keer. Barret zuigt de MP van een enkele vijand leeg.
Granaatbom (Niveau 2) Dood 80 vijanden met Barret. Barret lanceert een granaat die alle vijanden raakt. De hoeveelheid schade hangt af van het aantal doelen.
Hamer Klap (Niveau 2) Gebruik Granaatbom 8 keer. Barret v alt een enkele vijand aan met kans op onmiddellijke dood.
Satellietstraal (niveau 3) Dood nog eens 80 vijanden met Barret nadat je Granaatbom hebt gekregen. Barret vuurt vanuit de lucht stralen af om alle vijanden met kritieke treffers aan te vallen.
Angermax (Niveau 3) Satellietstraal 6 keer gebruiken. Barret vuurt 18 schoten af op willekeurige vijanden voor halve schade.
Catastrofe (Niveau 4) Praat na de enorme Materia-missie in Corel met een vrouw in het verwoeste gebouw bij de herberg in Noord-Corel. Barret schiet 10 keer op willekeurige vijanden voor 1,25x zijn normale aanvalsschade.

Rood XIII

Red XII heeft een mix van offensieve en defensieve Limit Breaks.

Limietbreuk Hoe het te verkrijgen Beschrijving
Slee Fang (Niveau 1) Startlimietonderbreking Red XIII v alt een enkele vijand aan voor 3x normale schade.
Mind Blow (Niveau 1) Gebruik de sleetand 8 keer. Red XIII werpt Haste and Protect op het hele feest.
Blood Fang (Niveau 2) Dood 72 vijanden met Red XIII. Red XIII v alt een enkele vijand aan en absorbeert wat HP en MP.
Stardust Ray (Niveau 2) Gebruik Blood Fang 7 keer. Sterren vallen uit de lucht en raken 10 keer willekeurig voor halve schade.
Huilende maan (niveau 3) Dood nog eens 72 vijanden met Red XII na het verkrijgen van Blood Fang. Red XIII werpt Haste, Berserk en Attack+ op zichzelf.
Earth Rave (Niveau 3) Gebruik Howling Moon 6 keer. Red XIII v alt willekeurige vijanden 5 keer aan voor dubbele schade.
Cosmo-geheugen (niveau 4) Ontgrendel de Shinra Mansion-kluis (Rechts 36, Links 10, Rechts 59, Rechts 97) en versla de optionele baas Lost Number. Red XII roept een plasmastraal op die enorme schade aanricht aan alle vijanden.

Cait Sith

Cait Sith heeft maar twee Limit Breaks, maar ze kunnen erg krachtig zijn.

Limietbreuk Hoe het te verkrijgen Beschrijving
Dobbelstenen (Niveau 1) Startlimietonderbreking Biedt willekeurige schade aan op basis van dobbelstenen. Elke 10 levels krijgt Cait Sith extra dobbelstenen voor een maximum van 6 op level 60.
Slots (Niveau 2) Dood 40 vijanden met Cait Sith. Willekeurige effecten zijn afhankelijk van de slotrollen.

Cid Highwind

Cid kan aanvallen uitvoeren met hulp van zijn luchtschip.

Limietbreuk Hoe het te verkrijgen Beschrijving
Boost Jump (Niveau 1) Startlimietonderbreking Cid springt op een vijand voor 3X normale schade.
Dynamiet (Niveau 1) Gebruik Boost Jump 7 keer. Cid gooit dynamiet naar alle vijanden voor dubbele schade.
Hypersprong (niveau 2) Dood 60 vijanden met Cid. Cid veroorzaakt een explosie die 3x normale schade aanricht aan alle vijanden met een kans van 20% op directe dood.
Draak (Niveau 2) Gebruik Hyper Jump 6 keer. Cid roept een draak op om alle vijanden aan te vallen en Cid's HP en MP te genezen.
Dragon Dive (Niveau 3) Dood nog eens 76 vijanden met Cid nadat je Hyper Jump hebt verkregen. Cid v alt 6 keer willekeurig aan met kans op directe dood.
Big Brawl (Niveau 3) Gebruik Dragon Dive 5 keer. Cid v alt 8 keer willekeurig aan.
Hoge wind (Niveau 4) Versla Reno en Rude in de Gelnika gezonken onderzeeër. Cid beveelt de Highwind om 18 raketten af te vuren.

Yuffie Kigaragi

Yuffie is een optioneel personage dat voornamelijk beledigende Limit Breaks gebruikt.

Limietbreuk Hoe het te verkrijgen Beschrijving
Grease Lightning (Niveau 1) Startlimietonderbreking Yuffie v alt een vijand aan voor 3x normale schade.
Clear Tranquill (Niveau 1) Gebruik Grease Lightning 8 keer. Herstelt de helft van de maximale HP voor alle partijleden.
Landscaper (Niveau 2) Dood 64 vijanden met Yuffie. Veroorzaakt een aardbeving die 3X normale schade aanricht aan alle niet-vliegende vijanden.
Bloodfest (Niveau 2) Gebruik Landscaper 7 keer. Yuffie v alt 10 keer willekeurig aan voor halve schade.
Handschoen (Niveau 3) Dood nog eens 64 vijanden met Yuffie nadat je Landscaper hebt gekregen. V alt alle vijanden aan voor dubbele schade en negeert verdediging.
Doom of the Living (Niveau 3) Gebruik Gauntlet 6 keer. Yuffie v alt 15 keer willekeurig aan voor halve schade.
Alle creatie (niveau 4) Versla Godo als onderdeel van de Pagoda-sidequest in Wutai Village. Een krachtige straal treft alle vijanden voor 8x normale schade.

Vincent Valentine

Vincent Valentine heeft maar één Limit Break per level, omdat hij voor de rest van het gevecht verandert in een uniek wezen.

Limietbreuk Hoe het te verkrijgen Beschrijving
Galian Beast (Niveau 1) Startlimietonderbreking Verhoogt Vincents verdediging, behendigheid en HP. Aanvallen met Berserk Dance en Beast Flare.
Death Gigas (Niveau 2) Dood 40 vijanden met Vincent. Verhoogt Vincents verdediging, magische verdediging, behendigheid en maximale HP. Aanvallen met Gigadunk en Livewire.
Hellmasker (Niveau 3) Dood nog eens 56 vijanden met Vincent nadat je Death Gigas hebt gekregen. Verhoogt Vincents verdediging en magische verdediging. Aanvallen met Splattercombo en Nightmare.
Chaos (Niveau 4) Gebruik de onderzeeër of een groene Chocobo om de watervalgrot bij Nibelheim te betreden met Vincent en Cloud in je gezelschap om een scène te bekijken. Verlaat de grot, win 10 willekeurige veldslagen en keer terug om Chaos te vinden. Verdubbelt Vincents verdediging en magische verdediging. Aanvallen met Chaos Sabre en Satan Slam.

FAQ

    Hoe verwijder ik de Limit Break van een personage?

    Open het Hoofdmenu en selecteer Limit, kies het teken dat u wilt wijzigen en stel de Limit Break in op een ander niveau, als verkrijgbaar. Hierdoor wordt de toegewezen limietonderbreking gewijzigd en wordt de meter ook weer op nul gezet.

    Hoe stop ik Vincent's Limit Break?

    Er zijn maar twee manieren om Vincents grensoverschrijding te stoppen als hij eenmaal op gang is: hij wordt uitgeschakeld of het gevecht eindigt. Als je hem wilt stoppen voordat de strijd voorbij is (als zijn magische aanvallen bijvoorbeeld de vijand genezen), moet je hem zelf uitschakelen.

    Hoe start ik Yuffie's ultieme Limit Break-zoektocht?

    Voltooi eerst de zijmissie Wutai Materia Hunter en keer dan terug naar Wutai met Yuffie in je gezelschap. Aan het einde van het pad buiten Godo's huis, zoek en betreed de Pagoda. Praat vervolgens met de baas van elke verdieping om een een-op-een gevecht te beginnen. Win alle gevechten en versla Godo om Yuffie's laatste Limit Break te verdienen.

    Waarom gebruikt Barret zijn laatste Limit Break niet?

    Als Barret weigert zijn laatste limietonderbreking in de strijd te gebruiken, heb je waarschijnlijk een van zijn lagere technieken overgeslagen. Open het hoofdmenu en selecteer Limit en controleer vervolgens Barret's beschikbare Limit Breaks. Als er een nummer ontbreekt, moet je ervoor zorgen dat hij het leert voordat zijn Catastrofe beschikbaar is voor gebruik.

Aanbevolen: