Hoe stel je een winnend team samen in Final Fantasy XII

Inhoudsopgave:

Hoe stel je een winnend team samen in Final Fantasy XII
Hoe stel je een winnend team samen in Final Fantasy XII
Anonim

In tegenstelling tot veel andere Final Fantasy-titels, vereist Final Fantasy XII veel denkwerk en strategie om ervoor te zorgen dat elk personage zijn juiste rol in de strijd kan spelen. Terwijl eerdere inzendingen in de serie zelden een situatie lieten zien waarin je een fout kon maken bij de keuze van vaardigheden of uitrusting voor je groep, legt Final Fantasy XII de hele ontwikkeling van een personage in jouw handen. Elk personage kan elke vaardigheid leren of elk item uitrusten. Het is aan jou om elk van hun rollen te kiezen, en als je ze niet goed voorbereidt, zul je merken dat het spel aanzienlijk moeilijker is. Deze gids vertelt je wat je wel en niet mag doen met het verkrijgen van licenties voor je personages en het levelen, en welke apparatuur je moet gebruiken om het beste uit je build te halen.

Specialiseer je personages vroeg

Elk personage begint op ongeveer dezelfde plaats op het License Board en in de originele Amerikaanse versie van Final Fantasy XII is het bord voor iedereen hetzelfde. Het kan verleidelijk zijn om iedereen gewoon door hetzelfde licentiepad te leiden, want als een Technik of Magick eenmaal is ontgrendeld, kan elk personage het gebruiken. Waarom niet gewoon iedereen alles geven?

Het antwoord op waarom dit een slecht idee is, ligt in de subtiele splitsing in licentiegroepen. Alle gerelateerde licenties bevinden zich ruwweg naast elkaar, dus hoe meer licenties van één type u ontgrendelt, hoe gemakkelijker het is om verder te gaan op dat licentiepad. In het begin van het spel merk je niet dat je de gewoonte hebt om alles te ontgrendelen dat je tegenhoudt, maar halverwege het spel zul je merken dat je de licenties voor de nieuwste items en spreuken niet kunt ontgrendelen vanwege het ontbreken van Licentiepunten.

Om deze situatie te voorkomen, kies je vroeg in het spel een rol voor elk personage. Beslis of ze een vechter, een snel schurkentype of een op Magick gericht personage zullen zijn en bepaal halverwege het spel waar je wilt dat ze zijn.

Image
Image

Nivelleer je personages op gelijke hoogte

Dit is een van de moeilijkst te volgen huurders, niet alleen in Final Fantasy XII, maar in bijna elke JRPG ooit. Ongetwijfeld zul je uiteindelijk je drie favoriete personages kiezen en instinct zal ervoor zorgen dat je bij hen blijft ten koste van andere personages. Met Final Fantasy XII kun je echter elk niet-gericht of KO'ed-personage naar believen uit de strijd halen, wat betekent dat je B-team meer dan enig ander Final Fantasy-team een integraal onderdeel van je gevechtsstrategie moet zijn.

Gevechten zijn zwaar bevochten in Final Fantasy XII, en tenzij je uren en uren aan het grinden bent, zul je vaak merken dat je zwaar overklast wordt in elk nieuw gebied dat je betreedt. Dit maakt het essentieel om een back-upteam te hebben dat ofwel lang genoeg in leven kan blijven om je belangrijkste vechters te doen herleven als ze ten onder gaan, of dat bij voorkeur sterk genoeg is om zich staande te houden.

Bovendien hebben veel late-gate en optionele bazen eenmalige massale aanvallen die het hele feest raken, wat er meestal toe leidt dat ze worden uitgeschakeld. Als je back-up niet sterk genoeg is om op zijn minst een paar krachtige aanvallen te doorstaan, kan het zijn dat je niet verder kunt komen in het spel.

Upgrade altijd naar de beste apparatuur

Hoewel personages in Final Fantasy XII sterker worden naarmate ze levellen, komen de meeste statsverhogingen van de wapens en bepantsering die ze hebben uitgerust. Final Fantasy XII is een moeilijke game, en in tegenstelling tot eerdere delen in de serie, kun je niet echt wegkomen door pantser en wapens niet te upgraden naarmate er nieuwe beschikbaar komen.

Dit is nog een reden om de wapen- en pantserspecialiteiten van je personage te beperken. Er zijn veel licentiepunten voor nodig om licenties te ontgrendelen voor de mid-high range wapens, en nieuwe wapens doen er niet echt toe als je ze niet kunt gebruiken.

Nieuwe wapens en bepantsering voor een groep van zes kunnen echter onbetaalbaar zijn. Gil in Final Fantasy XII is voornamelijk gemaakt van buit die je ontvangt van het verslaan van monsters, dus het is gemakkelijk om vast te komen te zitten in de vicieuze cirkel van meer geld nodig hebben om betere uitrusting te kopen, zodat je sterkere monsters kunt verslaan om betere buitdrops te krijgen. De beste tactiek om te gebruiken is om bijgewerkte apparatuur voor je drie primaire personages te kopen wanneer deze beschikbaar komt en vervolgens hun oude apparatuur terug te ruilen voor je drie back-upkarakters.

Door oude uitrusting terug te brengen naar je back-uppersonages wanneer je nieuwe uitrusting koopt, krijg je slechts een iets zwakker back-upteam en hoef je slechts de helft van de kosten voor het uitrusten van je hele team te verhogen.

Stel je gokken op de juiste manier in en houd ze up-to-date

In Final Fantasy XII kun je routines instellen die je personages moeten volgen, Gambits genaamd. Je kunt de beweging van één van je personages per keer maar direct besturen, en het zou vermoeiend zijn om te proberen alle gevechtscommando's voor alle drie de personages handmatig in te voeren, dus het is erg belangrijk om de juiste Gambits te hebben ingesteld, zodat voor de meeste deel dat je personages voor zichzelf kunnen zorgen.

Naarmate je verder komt in het spel, krijg je een steeds groter aantal Gambits en krijg je een beter vermogen om de automatische acties van je personage te verfijnen. Als je begint, heb je maar twee gokvakken, en de meest gecompliceerde dingen die je kunt instellen, zijn de dichtstbijzijnde vijand of het doelwit van de partijleider aanvallen en indien nodig een drankje of Phoenix Down op een bondgenoot gebruiken.

Tegen de tijd dat je het einde van het spel bereikt, heb je in totaal 12 Gambit-slots ontgrendeld en kun je alles doen, van specifieke statusproblemen genezen tot het aanvallen van een vijand op basis van kracht, HP en MP. Een team met de juiste set Gambits kan in het eindspel niet meer te stoppen zijn met heel weinig input van de speler.

Het is handig om een andere set Gambits in gedachten te hebben voor verschillende situaties in het spel. Als je op vijanden jaagt voor buitartikelen of stroperij, moet je ervoor zorgen dat elk personage is ingesteld om die activiteit zo goed mogelijk te vergemakkelijken. Als je tegen bazen vecht, wil je je Gambits aanpassen aan elke baas. Sommigen raken constant het feest met statuskwalen, sommigen moeten Protect, Shell of Haste verdrijven. Het is aan jou om de Gambits te bedenken die het beste bij je passen, afhankelijk van de situatie.

Neem de tijd om te grinden

In elk nieuw gebied in Final Fantasy XII springen de niveaus van de vijand dramatisch omhoog. Helaas kost het nogal wat ervaring voor je personages om een level omhoog te gaan, het kost nogal wat ervaring om je personages te laten stijgen, dus als je het spel alleen maar speelt, zul je bijna altijd in het nadeel zijn. Uiteindelijk zul je op een punt komen waar je gewoon niet voorbij kunt komen, hetzij vanwege frustratie of puur onvermogen.

Als je je in deze situatie bevindt, is het tijd om terug te gaan naar het vorige gebied waar je vandaan kwam en het uit te slijpen. Neem een uur of twee en ga door met het verslaan van de vijanden in dat gebied, en zodra ze extreem gemakkelijk worden voor je team, ga je naar het gebied waar je vast kwam te zitten en vermaal je totdat die vijanden belachelijk gemakkelijk zijn. Je hoeft dit in de loop van het spel maar één of twee keer te doen, maar als je de optionele eindbazen wilt verslaan, kan het uren en uren training vergen voordat je een match voor ze wordt. Aan de positieve kant, zal slijpen je veel buit opleveren om te verkopen, zodat je de best beschikbare uitrusting kunt krijgen.

Wees niet bang om een pauze te nemen

Sommige bazen in Final Fantasy XII zijn irritant, zelfs als je een voldoende niveau hebt om ze te verslaan. Ze casten statuseffecten, splitsen zichzelf in tweeën, zijn sneller dan je ooit zult zijn en raken je met spreuken die een groot gebied beïnvloeden. Over het algemeen hebben ze mogelijkheden die nooit voor jou beschikbaar zullen zijn, en jij hebt zwakke punten die zij niet hebben.

Het is gemakkelijk om jezelf soms overweldigd te voelen. Baasjes zoals Ahriman kunnen van zichzelf lokvogels maken, tot vijf zelfs, en elke lokvogel kan je partij neerslaan voor echte fysieke schade. Dit toegevoegd aan het feit dat hij je kan vergiftigen en immobiliseren, zorgt voor een zwaar gevecht, hoe goed je feest ook is voorbereid. Soms is het gewoon het geluk van de loting of een baasgevecht jouw kant op gaat, dus als je na een paar pogingen niet slaagt, wees dan niet bang om te sparen, even uit te rusten en later terug te komen. Hoe meer gefrustreerd je raakt, hoe meer fouten je maakt, dus vaak is de grootste vloek in een gevecht je eigen houding. Kalmeer en als je terugkomt, heb je een veel betere kans op de overwinning.

Aanbevolen: