Hoe Final Fantasy XIV heeft geholpen bij het gratis streamen van Zepla HQ

Inhoudsopgave:

Hoe Final Fantasy XIV heeft geholpen bij het gratis streamen van Zepla HQ
Hoe Final Fantasy XIV heeft geholpen bij het gratis streamen van Zepla HQ
Anonim

De ultieme toegeeflijke koningin van Final Fantasy XIV, compleet met een set gekostumeerde konijnenoren, Jessica St. John, beter bekend als Zepla HQ op Twitch en YouTube, heeft een lange geschiedenis op het gebied van inhoud. Met een gecombineerd publiek van meer dan 500.000 kleine broodjes, heeft ze zichzelf gecementeerd als een van de beste stemmen en streamers in de meeslepende wereld van FFXIV.

Image
Image

"Ik heb een ongelooflijke ervaring gehad, en het is zo'n zegen om elke dag op te staan en mijn favoriete game ter wereld te starten met al deze mensen die enthousiast verschijnen om de stream te starten," St.zei John in een telefonisch interview met Lifewire. "Ik vergeet nooit hoe dankbaar ik ben voor deze mensen die tijd vrijmaken om tijd met mij door te brengen."

Snelle feiten

  • Name: Jessica St. John
  • Gelegen: Kiev, Oekraïne
  • Random Delight: Koorts toonhoogte! Haar carrière als professionele gamer, afgestudeerd aan LSU, bereikte een hoogtepunt toen ze de kans kreeg om Naoki Yoshida te interviewen, een van de toonaangevende producenten van Final Fantasy XIV en executive officers bij Square Enix.

Een nieuwe kruistocht

Momenteel geïsoleerd in het Oost-Europese land Oekraïne, had St. John een ongebruikelijke weg naar succes. Geboren in een klein stadje in Louisiana voordat ze de LSU verliet, is ze sindsdien van voorbijgaande aard geweest met pitstops in Taiwan en nu Oekraïne.

De katalysator voor de wereldwijde reizen van de streaming-enthousiasteling werd gesmeed in haar jeugd. Geboeid door de ruime en fantastische werelden van videogames, heeft ze een passie voor nieuwe ervaringen en bezienswaardigheden behouden. Een van haar vroegste gameherinneringen was het kijken naar haar oudere broer die de iconische wereld van The Legend of Zelda: Ocarina of Time doorkruiste.

"Ik heb altijd gewoon willen reiken buiten de grenzen van deze wereld waarin ik me bevond en hoe ik anders kon zijn. Videogames en meeslepende werelden waren een soort manier om dat te verkennen, "zei ze.

Religiositeit was een van de stenen die volgens haar die muren van opsluiting in haar leven heeft gebouwd. Haar familie was bijzonder religieus en ze moest het nest verlaten om de wereld buiten die insluiting te verkennen. Een talent voor exploratie, in al zijn vormen, was geboren. Het was de aanleiding voor de ontluikende streaming om les te gaan geven in Taiwan en uiteindelijk creatief te schrijven voor een bedrijf in mobiele videogames in Oekraïne, voordat ze in de wereld van het maken van inhoud terechtkwamen.

Een doorgaande lijn die haar vele reizen met elkaar verbindt, is dit constante gevoel van isolatie dat de streamer zei dat ze voelde in deze vreemde landen waar ze woonde en werkte. Escapisme door middel van videogames was haar zalf. Namelijk massaal meerdere online role-playing games (MMORPG's) die worden gekenmerkt door hun onderlinge verbondenheid en uitgestrekte werelden. Haar vooroordeel? Final Fantasy XIV.

Niet zo bekend met de wereld van het maken en streamen van video's, zocht St. John YouTube-video's op om haar te helpen bij moeilijke aspecten van het spel. Nadat ze onvoldoende diepgaande tutorials had ontdekt, dacht ze er zelf een te maken. Haar eerste video op YouTube is een tutorial over tuinieren, die volgens haar de basis legde voor haar uiteindelijke beklimming op het platform. Ze had de gemeenschap gevonden waar ze naar op zoek was.

The Bun Fam

"Ik begon deze game te spelen toen ik me niet op een goede plek bevond, en het heeft me uit een heel slechte tijd in mijn leven getild waarin ik hoop nodig had en er geen had", zei de FFXIV-streamer. "Ik wil mijn vreugde en verdriet delen met [mijn gemeenschap], en hopelijk kunnen zij dat zien."

Die beklimming kwam echter niet gemakkelijk. St. John herinnert zich jaren in het creëren op het platform en live streaming, ze had twijfels over haar toekomst. Dat was tot de konijneninvasie. In 2019 introduceerde de videogame die haar visitekaartje was geworden een stel konijnenmeisjes in de Shadowbringer-uitbreiding. Om welke reden dan ook, dit beïnvloedde haar om standvastig te blijven.

"De nieuwe konijntjes motiveerden me om mijn hart en ziel in dit spel te steken op manieren die ik voorheen niet deed", legt St. John uit. "Ik kreeg steeds meer passie voor het spel."

Image
Image

Het is de reden voor haar esthetische keuze om konijnenoren op stream te dragen en de naamgenoot voor haar fandom: de bun fam. Een onhandelbare, maar behulpzame groep, ze beschrijft de bun fam als een uitgebreide familie die ze opzettelijk heeft gemaakt als een anti-echokamer. Hoewel haar inhoud grotendeels grillig en onschuldig is, schittert St. John als een bedachtzame maker met een attente, op details georiënteerde aard rond haar inhoud.

De Zepla HQ-community die ze zowel op Twitch als op YouTube heeft gecultiveerd, heeft haar leven gered. Van zowel de verveling van het reguliere werk als de anders ongrijpbare verbinding met een grotere wereld waar ze al jaren naar op zoek was.

"Ik zeg vaak dat FFXIV een game is die meer is dan de som der delen, en ik denk dat hetzelfde kan gelden voor mijn ervaring met streamen", zei ze. "Wat begon als het spelen van een videogame voor de camera omdat het misschien leuk is, is uitgegroeid tot een ervaring van wereldwijde onderlinge verbondenheid waar we… het gevoel kunnen hebben dat we niet zo alleen zijn."

Aanbevolen: