De Big Tech Busting-wetten van de EU zijn ook geweldig voor de VS

Inhoudsopgave:

De Big Tech Busting-wetten van de EU zijn ook geweldig voor de VS
De Big Tech Busting-wetten van de EU zijn ook geweldig voor de VS
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De EU heeft enorme nieuwe wetten aangenomen om big tech te controleren.
  • Amerikaanse antitrustwetten beginnen aan kracht te winnen.
  • De EU-wetten zullen een wereldwijd effect hebben, ook in de VS.

Image
Image

Het is gemakkelijk om overheidsregulering af te wimpelen als zinloos en ineffectief, en in de VS is dat meestal ook zo. Maar in Europa zet de regering al Big Tech op zijn plaats, en nieuwe wetgeving zou hetzelfde naar de VS kunnen brengen.

De EU heeft Amazon zojuist gedwongen om het gemakkelijker te maken om je af te melden bij Amazon Prime en om af te zien van het gebruik van donkere patronen om te voorkomen dat klanten opzeggen. Deze uitspraak was gebaseerd op bestaande wetten en werd aangekondigd in dezelfde week dat de EU stemde om brede nieuwe antitrustwetten van kracht te laten worden. Maar zal deze Europese verschuiving zijn weg vinden via de trans-Atlantische glasvezelkabels naar de VS?

"Ik denk dat er zeker een kans is dat de wetten die de EU heeft aangenomen een rimpeleffect hebben over de hele wereld, ook hier in de VS. Ik denk echter niet dat de VS binnenkort agressieve wetten zullen aannemen, " vertelde Ben Michael, advocaat bij Michael and Associates, Lifewire via e-mail.

"Hoewel de hervorming van de antitrustwetgeving door twee partijen wordt gesteund, zijn er nog steeds een handvol zorgen die grote stappen zullen voorkomen", voegde Michael eraan toe. "Een van de grootste zorgen is het potentieel voor meer buitenlandse concurrentie of zelfs dominantie als er strenge antitrustwetten in de VS worden aangenomen. Ik weet zeker dat onze regering zal kijken of dit de EU de komende maanden zal beïnvloeden."

Big Tech Pestkoppen

De uitspraak van Amazon van deze week is interessant omdat hij zo specifiek is. Het vereist dat Amazon EU-klanten zich met slechts twee klikken kan afmelden voor een Prime-abonnement. Als je dit ooit eerder hebt geprobeerd, weet je dat het veel meer moeite kostte dan dat. Alleen al het vinden van de juiste plek om te beginnen is genoeg om iemand te laten opgeven, en dat is eigenlijk het punt.

Het internet is vaak vergeleken met het Wilde Westen, een enigszins wetteloze grens waar iedereen elk idee kan uitbuiten. Het is nu een cliché, maar dat doet niets af aan de waarheid. De opzettelijk moeilijke annuleringen van Amazon lijken niets anders dan de werkelijk ongekende niveaus van bewaking en het verzamelen van inlichtingen die door de reclame-industrie worden ingezet, en Apple blijft zowel klanten als ontwikkelaars intimideren door te beslissen welke apps we op onze zakcomputers kunnen gebruiken en zelfs te dicteren waar we kunnen koop die apps van.

We zijn zo gewend geraakt aan deze praktijken dat we ze nauwelijks meer opmerken, maar als je ze verta alt naar het fysieke rijk, kun je zien hoe erg het is geworden. Stel je bijvoorbeeld een reclamebureau voor dat een menselijke agent stuurt om je de hele dag te volgen en zelfs bij je thuis komt om te zien wat je eet en elke avond kijkt.

Image
Image

De offline wereld heeft al lang wetten om het publiek te beschermen tegen dit soort praktijken, en nu komen ze eindelijk naar de online wereld. Europa's nieuwe Digital Services Act (DSA) en Digital Markets Act (DMA) geven de EU veel meer macht om verandering af te dwingen en boetes op te leggen die groot genoeg zijn om zelfs techreuzen pijn te doen.

Dit soort wetgeving begint ook in de VS te gebeuren, zij het langzaam. Maar het momentum groeit nu wetgevers beseffen dat ze politieke punten kunnen scoren door op te komen voor de rechten van burgers. En de nieuwe tweeledige Amerikaanse federale privacywet laat zien dat het serieus wordt.

"Hoewel de Amerikaanse regering traag vooruitgang boekt bij het creëren van een modern, verenigd federaal kader voor gegevensprivacy, laat het feit dat het nieuwe wetsvoorstel werd ingediend na een tweeledige overeenkomst zien dat de Amerikaanse burgers eindelijk een doorbraak kunnen verwachten in de in staat zijn om hun rechten op privacy in het hele land uit te oefenen, "vertelde Danial Markuson, een digitale privacy-expert bij NordVPN, via e-mail aan Lifewire."Hoewel dit een belangrijke stap voorwaarts is, is de klus nog niet geklaard, dus we hopen in de niet al te verre toekomst meer vooruitgang te zien."

VS en zij

Maar zelfs als de VS er niet in slagen om de overtuiging van Big Tech te beteugelen dat de wet er niet op van toepassing is, dankzij het wereldwijde karakter van internet, kan de EU-wetgeving dit voor hen regelen. Terwijl sommige Amerikaanse websites Europese bezoekers blokkeerden nadat de AVG-regels hen verplichtten om te voldoen aan de EU-wetgeving, kozen de meeste ervoor om de regels wereldwijd toe te passen.

Ik denk dat er zeker een kans is dat de wetten die de EU heeft aangenomen een rimpeleffect hebben over de hele wereld, ook hier in de VS.

De EU loopt hier al ver voor op de VS, maar de tekenen zijn goed dat de mondiale kijk op internet aan het veranderen is. Tech heeft een paar decennia genoten van het feit dat het precies kan doen wat het wil, ongeacht het effect ervan op de wereld en de mensen erin. Wetten die veiligheid en privacy beschermen, hebben geen andere bedrijfstakken verstikt en zullen de innovatie in de technologiesector niet doden.

Ze dwingen het gewoon om op te groeien en verantwoordelijk te handelen.

Aanbevolen: