DSK-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

DSK-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
DSK-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een DSK-bestand is een schijfkopie, projectbestand of databasebestand.
  • Open er een met respectievelijk PowerISO, Delphi of Simple ID's.
  • Dezelfde programma's kunnen het bestand mogelijk converteren.

Dit artikel legt de verschillende bestandsindelingen uit die de DSK-bestandsextensie gebruiken, inclusief hoe u elke soort kunt openen en converteren.

Wat is een DSK-bestand?

Een bestand met de DSK-bestandsextensie kan een schijfkopiebestand zijn dat door verschillende programma's is gemaakt voor het opslaan van afbeeldingen van schijven voor back-updoeleinden.

Sommige bestanden die eindigen op. DSK kunnen in plaats daarvan Borland-projectdesktopbestanden zijn die projectgerelateerde bestanden en referenties opslaan die worden gebruikt door de Delphi IDE of andere programmeersoftware.

Als je DSK-bestand niet in een van deze formaten staat, is het hoogstwaarschijnlijk een Simple IDs-databasebestand waarin ID-kaarten zijn opgeslagen.

Image
Image

De letters "dsk" worden vaak gebruikt als afkorting voor "disk", wat harde schijf betekent, dus het wordt ook gebruikt in sommige computercommando's zoals chkdsk (check disk). Dat commando en anderen vinden het leuk, maar het heeft niets te maken met de DSK-bestanden die op deze pagina worden genoemd.

Hoe een DSK-bestand te openen

Schijfkopiebestanden kunnen mogelijk worden geopend met Partition Doctor, WinImage, PowerISO of R-Studio. Macs bieden ingebouwde ondersteuning voor DSK-bestanden met het hulpprogramma Schijfhulpprogramma.

Het is onwaarschijnlijk dat alle DSK-bestanden met elk van deze programma's kunnen worden geopend. Het is het beste om hetzelfde programma te gebruiken dat uw bestand heeft gemaakt om het opnieuw te openen.

Sommige DSK-bestanden zijn misschien gewoon ZIP-archieven die de bestandsextensie. DSK gebruiken. Als dat het geval is, kun je er een openen met een archiefdecompressor zoals 7-Zip of PeaZip.

Borland-projectbureaubladbestanden kunnen worden geopend met de Delphi-software van Embarcadero (voorheen bekend als Borland Delphi voordat Embarcadero het bedrijf in 2008 kocht).

Simple IDs-databasebestanden slaan ID-kaarten op die worden gebruikt door DSKE's programma voor het maken van ID-kaarten, genaamd Simple IDs. We hebben er geen downloadlink voor, maar dat is het programma dat je nodig hebt om dit soort DSK-bestand te openen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing, of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, raadpleeg dan onze handleiding over het wijzigen van het programma dat een specifieke bestandsextensie om te leren hoe u die wijziging in Windows kunt aanbrengen.

Een DSK-bestand converteren

MagicISO of een van de andere openers van hierboven kan mogelijk een DSK-afbeeldingsbestand converteren naar een ander afbeeldingsbestandsformaat zoals ISO of IMG.

Als je bestand een normaal archiefformaat heeft, zoals ZIP, en je wilt een van de bestanden in het archief converteren, pak dan eerst alle inhoud uit zodat je toegang hebt tot de daadwerkelijke gegevens die erin zijn opgeslagen. Vervolgens kunt u een van die bestanden uitvoeren via een bestandsconverter.

DSK-bestanden die door het Delphi-programma worden gebruikt, kunnen mogelijk worden geconverteerd naar een ander formaat als u naar de optie in het menu zoekt. Gewoonlijk zou een programma als Delphi conversies moeten ondersteunen via het File > Save As menu of een soort Exportof Convert knop.

Simple IDs-databases kunnen alleen worden geopend met Simple IDs, dus als je toevallig toegang hebt tot dat programma, kijk dan in een soortgelijk menu om de conversieoptie te vinden, als die bestaat.

Kan het bestand nog steeds niet openen?

Als je bestand op dit moment niet opent, controleer dan de bestandsextensie. Je zou een andere bestandsextensie voor deze kunnen verwarren, wat betekent dat je een andere indeling voor deze zou kunnen verwarren, en daarom zal het bestand niet openen in de hierboven genoemde programma's.

DockX skin-bestanden gebruiken bijvoorbeeld de DSKIN-bestandsextensie, die behoorlijk lijkt op DSK, maar je hebt eigenlijk een heel ander programma nodig om die bestanden te openen, met name DockX. Een soortgelijke is SKD, dat is gereserveerd voor skin-gegevensbestanden die worden gebruikt door het Max Payne-spel.

Andere voorbeelden kunnen hier ook worden gegeven, zoals instellingenbestanden die de DKS-extensie gebruiken. Ongeacht het achtervoegsel van het bestand, moet je wat onderzoek doen om te zien welk programma je nodig hebt om het te openen of te converteren.

Aanbevolen: