De 9 beste internetproviders van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste internetproviders van 2022
De 9 beste internetproviders van 2022
Anonim

Onze topkeuzes

Beste algemeen: Comcast Xfinity

"Het meest complete pakket: supersnelle downloadsnelheden, flexibele bundelopties en een groot netwerk."

Beste budget: Frontier Communications

"Zelfs als de prijs stijgt, zijn zijn diensten meestal goedkoper dan die van andere toonaangevende providers."

Beste waarde: Spectrum internet

"Met eenvoudige abonnementskeuzes, eenvoudige installatie, geen contracten en geen verborgen kosten, is Spectrum van grote waarde."

Beste voor tv en internet: Mediacom

"U kunt uw ideale tv-/internetbundel samenstellen."

Beste voor gaming: Verizon Fios

"Beschikt over een lage latentie, wat leidt tot een naadloze game-ervaring."

Beste voor bedrijven: AT&T

"Maximale downloadsnelheden van 1.000 Mbps, de zakelijke internetpakketten van AT&T laten zijn concurrenten in het stof."

Beste satelliet: HughesNet

"Van de satellietaanbieders wordt HughesNet beschouwd als de beste keuze."

Beste voor landelijke gebieden: Viasat

"De deals van Viasat zijn veel goedkoper dan die van zijn concurrenten, waardoor je wat meer bufferruimte hebt binnen je budget."

Beste klantenservice: Astound (voorheen RCN)

"Het lijkt te begrijpen hoe de klanttevredenheid kan worden gehandhaafd, wat duidelijk blijkt uit de 4-sterren- en 5-sterrenrecensies."

Beste algemeen: Comcast Xfinity

Image
Image

Van alle grote internetproviders hebben we ontdekt dat Comcast Xfinity het meest complete pakket biedt: supersnelle downloadsnelheden, flexibele bundelopties en een wijdverbreid netwerk. De abonnementen variëren van $ 19,99 per maand tot $ 299,95 per maand voor het eerste jaar, afhankelijk van uw regio, en bieden downloadsnelheden van 25 tot 2.000 Mbps. Voor kleine huishoudens biedt een standaardpakket van 100 Mbps voldoende data (tenzij iemand een HD-film wil downloaden).

Voor in aanmerking komende gezinnen verkoopt Xfinity ook maandelijkse abonnementen van $ 9,95 met datasnelheden van 50 Mbps; je zult geen baanmedailles winnen met dit pakket, maar het past bij je energiezuinige web-browsing-behoeften, en het is geweldig voor een thuiskantoor.

Alle plannen van Xfinity zijn uitgerust met Constant Guard, inclusief Norton Security Online, zodat u veilig op internet kunt surfen. Bovendien biedt Xfinity een royale hoeveelheid vrijheid op het gebied van datagebruik, met een datalimiet zodra u 1 bereikt.2TB. Tenzij je in een huishouden vol professionele gamers woont, biedt 1,2 TB voldoende bufferruimte, dus het is onwaarschijnlijk dat je die limiet in de buurt komt.

Comcast Xfinity biedt ook verschillende pakketdeals voor je tv en telefoon, zodat je al je media-gerelateerde behoeften onder één netwerk kunt bundelen.

Beste budget: Frontier Communications

Image
Image

Frontier is een minder bekend merk dat naam heeft gemaakt door zich te wagen in landelijke gebieden waar andere internetproviders nog niet zijn verkend. Als je toevallig op een van de servicelocaties woont, moet je een van deze pakketten bekijken.

Frontier's abonnementen bieden echt onbeperkt datagebruik, terwijl sommige andere internetproviders stiekem zachte datalimieten gebruiken. Dit verlaagt de downloadsnelheid zodra u een bepaalde drempel bereikt, maar de service van Frontier is veel meer up-to-date.

Het biedt twee soorten internetabonnementen: breedband en glasvezel. De FiberOptic-internetpakketten zijn over het algemeen goedkoper en breder beschikbaar. Als alternatief biedt het breedbandnetwerk van Frontier ultrasnelle datasnelheden die gemakkelijk overeenkomen met die van zijn topconcurrenten, maar ze hebben een hoger prijskaartje en zijn beperkt tot grootstedelijke gebieden. Maar als je in een gebied woont dat de diensten van Frontier aanbiedt, biedt het netwerk een goedkoper alternatief voor topmerken zoals Comcast of Verizon, zonder concessies te doen aan snelheid en prestaties.

Frontier's basisplan voor hun FiberOptic-internetservice kost ongeveer $ 50 per maand, wat een bescheiden downloadsnelheid van 50 Mbps oplevert. Voor degenen die een omvangrijker datapakket nodig hebben, biedt Frontier echter ook een hogere snelheid van 500 Mbps voor ongeveer $ 59,99 per maand, en een abonnement van $ 79,99 met downloadsnelheden tot 940 Mbps.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in onze gids voor de beste routers voor minder dan $50.

Beste waarde: Spectrum internet

Image
Image

Spectrum-internet heeft zijn beperkingen, maar over het algemeen is het de meest redelijk geprijsde optie die we tot nu toe hebben gezien. Afhankelijk van de locatie of beschikbaarheid kunt u tot 200 Mbps krijgen voor $ 49,99, tot 400 Mbps voor $ 69,99 of 1 Gbps voor $ 109,99. Zelfs met de langzamere optie kun je op meerdere apparaten internetten, HD- en 4K-films streamen zonder buffering en genieten van een game-ervaring zonder vertraging. Bovendien biedt de Wi-Fi van Spectrum onbeperkte service, dus er zijn geen boetes voor het overschrijden van een bepaalde drempel.

Spectrum's installatieproces is ook snel en eenvoudig en vereist slechts een kleine activeringsprijs. U beta alt voor de installatie en een elektricien komt persoonlijk bij u thuis om de modem te installeren, dus het is absoluut de moeite waard. De door Spectrum uitgegeven modem is inbegrepen als onderdeel van het pakket, dus er zijn geen verborgen kosten; de apparatuur is 100 procent gratis. Spectrum werkt ook op maandelijkse basis, dus er zijn geen contracten die u opsluiten voor langetermijnverplichtingen.

Beste voor tv en internet: Mediacom

Image
Image

Voor wie niet kan kiezen tussen Netflix en goede, ouderwetse kabel-tv, biedt Mediacom redelijke bundelpakketten, zodat jij die opoffering niet hoeft te maken. Het basisplan wordt geleverd met 60 Mbps datasnelheden voor $ 79,99 per maand voor het eerste jaar (plus kosten).

Voor grotere huishoudens biedt Mediacom pakketten met hogere datasnelheden (tot 1.000 Mbps), meer kabelkanalen en grotere datalimieten, die u kunt aanpassen aan uw specifieke behoeften. Geef je de voorkeur aan Netflix boven tv, of zou je wifi-snelheid opofferen ten gunste van HBO? Kun je leven met een datacapaciteit van 200 GB of heb je een limiet van 6.000 GB nodig? Met Mediacom kunnen gebruikers al deze drie factoren beheren, zodat u uw ideale tv- en internetbundel kunt samenstellen.

Hoewel de service van Mediacom een verleidelijke deal biedt, is het belangrijk om de teleurstellende beoordelingen van de klantenservice te benadrukken. Er is niets frustrerender dan kostbare vrije tijd te verspillen aan het luisteren naar "wachtende" muziek aan de telefoon en heen en weer geschud worden tussen nutteloze operators.

Mediacom is zeker niet de enige internetprovider met onvoldoende beoordelingen van de klantenservice (hoewel we geen namen zullen noemen), maar u moet hier rekening mee houden als u besluit over te stappen. Mediacom biedt echter ook een geld-terug-garantie van 90 dagen, zodat u kunt profiteren van een risicovrije proefperiode en zelf kunt bepalen of de voordelen van de provider opwegen tegen de nadelen.

Beste voor gaming: Verizon Fios

Image
Image

Laten we eerlijk zijn: we hadden allemaal verwacht dat Verizon op de een of andere manier zijn weg naar deze lijst zou vinden. Voor al uw tv-, mobiele en internetgerelateerde behoeften biedt Verizon een snelle en betrouwbare streamingservice die bij hen past. In de gaminggemeenschap wordt Verizon Fios beschouwd als een van de sterkste draadloze verbindingen die beschikbaar zijn, hoewel we niets minder zouden verwachten van een glasvezelnetwerk.

Fios biedt drie basisplannen: de laagste wordt geleverd met 300 Mbps voor $ 24,99; het standaardpakket biedt 500 Mbps voor $ 44,99; en het premium abonnement, de Fios Gigabit Connection, levert snelheden tot 940/880 Mbps voor $ 64,99 per maand.

Met alle drie de plannen belooft Verizon hoge uploadsnelheden, wat perfect is voor live Twitch-streaming. Fios heeft ook een lage latentie, wat leidt tot een naadloze game-ervaring. Het enige nadeel is de beperkte dekking van Verizon: Fios is alleen beschikbaar aan de oostkust, dus de meesten van ons kunnen niet genieten van zijn diensten. De West Coasters kunnen zeker genoegen nemen met andere providers, maar het is niet helemaal hetzelfde.

Beste voor bedrijven: AT&T

Image
Image

Met maximale downloadsnelheden van 1.000 Mbps leiden de zakelijke internetpakketten van AT&T een groot deel van de concurrentie. Voor grote bedrijven bieden de glasvezelinternetabonnementen van AT&T serieuze voordelen die de premiumkosten in evenwicht houden. Ten eerste biedt het netwerk een gigabit-verbinding met symmetrische snelheid, wat een onschatbare toevoeging is voor kantoren die sterk afhankelijk zijn van videoconferentiediensten. Houd er rekening mee dat aan deze optionele functie een flink prijskaartje hangt, dus we raden u aan na te denken over de specifieke behoeften van uw kantoor voordat u de cheque ondertekent.

Beste satelliet: HughesNet

Image
Image

Voor huishoudens die geen toegang hebben tot kabelinternetproviders, is satellietinternet meestal het standaard alternatief. Onder satellietaanbieders wordt HughesNet als de beste keuze beschouwd. Het biedt op zijn minst enkele van de hoogste downloadsnelheden voor satellietinternet van 25 Mbps. Het basisplan begint bij $ 59,99 en biedt een bandbreedte van 10 GB per maand, wat een redelijke vergoeding is voor een klein huishouden.

Er zijn geen sancties voor het overschrijden van de bandbreedtedrempel, maar de downloadsnelheden zullen aanzienlijk vertragen. Het is in je eigen belang om onder de pet te blijven, tenzij je het geduld van een zenmeester hebt. HughesNet houdt op zijn minst uw internetgebruik de hele maand bij en stelt u in staat extra dataruimte aan te schaffen als u bijna leeg raakt. Als alternatief kunt u ook uitgeven voor zijn premium-abonnement met een bandbreedte van 50 GB, wat een van de hoogste beschikbare capaciteiten in de branche is.

HughesNet is misschien wel de beste satellietprovider in de VS, maar het is ook de duurste. Naast de maandelijkse servicekosten, vindt het bedrijf kleine manieren om de prijs te verhogen. Er zijn de activeringskosten van $ 99, plus de kosten van apparatuur, die $ 15 per maand zijn om te leasen. Of u kunt ervoor kiezen om de apparatuur direct te kopen. HughesNet heeft ook een van de hoogste opzegvergoedingen, waardoor je in wezen vastzit aan zijn tweejarige contract.

Beste voor landelijke gebieden: Viasat

Image
Image

Viasat is een ander op satellieten gebaseerd internetnetwerk dat voornamelijk landelijke gebieden bedient. Net als HughesNet, de grootste concurrent van het bedrijf, biedt Viasat indrukwekkende downloadsnelheden tot 50 Mbps op bepaalde locaties, hoewel de gemiddelde snelheid schommelt tussen 12 en 25 Mbps. Voor de meeste internetgebruikers is dit een perfecte snelheid, omdat je hierdoor kunt genieten van lag-free videostreaming, online gamen en surfen op het web. Door prestaties en snelheid te vergelijken, komt Viasat overeen met de kwaliteit die wordt geassocieerd met DSL-internetproviders, die over het algemeen onder sterkere netwerken opereren.

De abonnementen van Viasat bieden verschillende datatoewijzingen, variërend van 40 tot 150 GB per maand. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het overschrijden van uw prepaid-limiet, maar de internetsnelheid zal drastisch afnemen. Het is een frustrerend ongemak, maar het is ook een sterke stimulans om uw internetgebruik verstandig te rantsoeneren (of gewoon te betalen voor een hogere datalimiet). Over het algemeen zijn de deals van Viasat veel goedkoper dan die van de concurrenten, waardoor je wat meer bufferruimte hebt binnen je budget.

Bekijk ook zeker onze selectie voor de beste kabelmodems.

Beste klantenservice: Astound Broadband (voorheen RCN)

Image
Image

Klanttevredenheid lijkt een schot in de roos bij de beste internetproviders. Nationaal erkende merken, zoals Comcast of AT&T, kunnen hun klanten geen individuele aandacht geven, simpelweg omdat ze zich zo dun hebben verspreid. In het ideale geval wilt u een netwerk kiezen dat consistent betrouwbare service biedt, waardoor er geen extra technische ondersteuning nodig is, maar er bestaat niet zoiets als een onfeilbaar systeem.

Astound (voorheen RCN) lijkt het belang van het behouden van klanttevredenheid te begrijpen. De diensten zijn alleen beschikbaar in specifieke steden, zoals Boston, New York City, Philadelphia, Chicago en Washington, D. C., maar met een kleiner bereik kan het bedrijf meer individuele aandacht bieden.

Bovendien biedt het netwerk van Astound solide draadloze verbindingen en hoge snelheden. Het basisplan begint bij 250 Mbps voor $ 25,99 tot $ 34,99 per maand en biedt een budgetvriendelijke service voor jonge professionals, studenten of huishoudens met een laag inkomen. Voor een meer substantieel pakket heeft Astound ook een 940 Mbps-optie, die $ 49 kost.99 tot $ 54,99 per maand. Elk abonnement werkt van maand tot maand en wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen. Bovendien biedt Astound een gratis, professionele installatie, wat haar toewijding om haar klanten tevreden te houden nog verder versterkt.

Ons proces

Onze schrijvers besteedden 30 uur aan het onderzoeken van de populairste internetproviders op de markt. Voordat ze hun definitieve aanbevelingen deden, overwogen ze 15 verschillende internetproviders in het algemeen, gescreende opties van 15 verschillende merken en fabrikanten, lees meer dan 150 gebruikersrecensies (zowel positief als negatief), en 1 van de internetproviders zelf getest. Al dit onderzoek leidt tot aanbevelingen die u kunt vertrouwen.

Aanbevolen: