9 Beste gratis muziekstreaming-apps

Inhoudsopgave:

9 Beste gratis muziekstreaming-apps
9 Beste gratis muziekstreaming-apps
Anonim

Als je onderweg bent, gebruik dan een gratis app voor het streamen van muziek om bijna overal naar je muziek te luisteren. We hebben een lijst samengesteld met de beste gratis muziek-apps om u te helpen genieten van uw persoonlijke muziekbibliotheek, nieuwe artiesten te ontdekken, nummers te identificeren, naar streaming muziek te luisteren en radiostations bij u in de buurt te vinden.

Al deze apps zijn volledig gratis en de meeste zijn compatibel met Android- en iOS-apparaten. Gebruik de link om de app te downloaden of vind hem in de app store op je smartphone. U bent binnen de kortste keren aan de slag.

Er zijn ook tal van gratis websites voor het streamen van muziek, online radiostations, gratis muziekvideosites en websites waar je gratis muziek kunt downloaden.

Pandora: populairste muziekstreamingservice

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Start stations op basis van artiesten.
  • Vooraf gemaakte stations zijn beschikbaar voor verschillende stemmingen, activiteiten, decennia en meer.
  • Hiermee kun je nummers beoordelen om de muziekselectie te verfijnen.
  • Speel on-demand door advertenties te bekijken.

Wat we niet leuk vinden

  • Een gebruikersaccount is vereist (het is gratis).
  • Toont advertenties.

  • Hiermee kun je een beperkt aantal nummers per dag overslaan.

Pandora is niet voor niets populair. Voor de meeste mensen is dat omdat ze vinden dat dit de beste app is voor het streamen van muziek.

Voer je favoriete artiest in en Pandora speelt hun nummers samen met vergelijkbare artiesten die het aanbeveelt. Dit is de gemakkelijkste manier om nieuwe muziek te vinden die lijkt op de nummers waar je al van houdt.

Beoordeel nummers terwijl je luistert, zodat de app meer van de muziek afspeelt die je leuk vindt, of geen nummers afspeelt die je niet leuk vindt. De service leert en verbetert suggesties op basis van uw beoordelingen.

Maak een bladwijzer voor je favoriete artiesten om ze later te openen, en stream podcasts vanuit de app.

De app werkt het beste wanneer deze is verbonden met wifi, zodat je muziek kunt streamen met weinig tot geen buffering.

Registreer gratis bij Pandora om je zenders en beoordelingen op te slaan via de telefoon-app en hun website als je ook op je computer luistert.

Er is een gratis app voor iPhone, iPad, Android, Kindle Fire, Nook, Windows Phone, Windows-desktop en andere apparaten, waaronder smartwatches.

Download voor

Shazam: noem die melodie overal en altijd

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Identificeert nummers met één tik.
  • Slaat elk nummer op in je gebruikersaccount.
  • Auto Shazam luistert naar elk nummer dat het hoort totdat je het uitzet.
  • Ondersteunt een automatische modus om elke keer dat je de app opent te luisteren.
  • Muziek kopen via de app is eenvoudig.
  • Geen advertenties.

Wat we niet leuk vinden

Songteksten zijn voor slechts enkele nummers beschikbaar.

Apple's Shazam-app is een coole reverse audio-zoektool die geweldig is als je de naam niet weet van een nummer dat je in een winkel, tijdens een film of in je auto hebt gehoord.

Het luistert naar een nummer dat wordt afgespeeld en vertelt je de naam van het nummer en de artiest. Je kunt je ontdekking delen, een muziekvideo ervan bekijken op YouTube en afspelen in Spotify. Je kunt ook tourinformatie vinden, een discografie bekijken, albumrecensies lezen en een Pandora-station maken op basis van die artiest.

Elk nummer dat via de app wordt geïdentificeerd, wordt opgeslagen als een tag. Deel deze tags met je vrienden en bekijk ook hun ontdekkingen.

Soms, afhankelijk van het nummer dat het identificeert, kun je de songtekst voorbij zien scrollen terwijl je meeluistert.

Als je een gebruikersaccount aanmaakt, kun je je Shazamd-muziek vanaf een computer bekijken. Er is ook een gratis app voor iPhone, iPad en Android-apparaten, evenals voor Apple Watch, Android Wear en macOS.

Download voor

Spotify: stream je favoriete muziek op elk apparaat

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt op veel apparaten.

  • Maak een onbeperkt aantal afspeellijsten.
  • Het is gemakkelijk om naar afspeellijsten te luisteren die door anderen zijn gemaakt.
  • Probeer de premiumfuncties 30 dagen gratis uit.
  • Uitstekende integratie en functies van Apple Watch.

Wat we niet leuk vinden

  • Er kunnen elk uur maar zes nummers worden overgeslagen.
  • Toont advertenties.
  • Je moet een gebruikersaccount maken om te luisteren.

Spotify is een geweldige muziek-app waarmee je artiesten kunt volgen en muziek vanaf je bureaublad kunt synchroniseren. Net als Pandora kun je een radiostation maken zodat het aanbevolen muziek afspeelt op basis van je aanvankelijke interesse.

Zoek muziek door toplijsten en nieuwe releases te bekijken, maar ook door te zoeken naar afspeellijsten en je favoriete artiesten en albums. Voeg je favoriete nummers toe aan je muziekbibliotheek en speel die nummers later opnieuw af.

Een ding dat afspeellijsten leuk maakt met Spotify, is dat iedereen er een kan maken en deze met anderen kan delen, zodat ze dezelfde nummers in hun app kunnen afspelen. De app staat verschillende pushmeldingen toe, die je waarschuwen voor zaken als een nieuw album dat wordt uitgebracht van een artiest die je volgt, of wanneer een afspeellijst wordt bijgewerkt.

De basisversie is gratis. Als u advertenties wilt verwijderen, elk nummer op elk gewenst moment wilt afspelen, de muziek wilt downloaden en meer, zijn er Spotify Premium-abonnementen waaruit u kunt kiezen.

Download de app voor Android, iPhone, iPad, Kindle Fire en je Windows-, Linux- of Mac-computer. Het werkt ook goed met een Apple Watch en biedt Premium-gebruikers zelfs de mogelijkheid om afspeellijsten, podcasts en albums rechtstreeks naar de Watch te downloaden. Met Spotify kunnen alle gebruikers ook het afspelen vanaf hun Apple Watch op draadloze luidsprekers, tv's of andere apparaten regelen.

Download voor

iHeartRadio: reclamevrije podcasts en radiostations

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Inclusief muziek, radio en podcasts.
  • Speelt nul commercials af.
  • Werkt op verschillende apparaten.

Wat we niet leuk vinden

  • Je moet inloggen op je gebruikersaccount voordat je naar muziek van de app luistert.
  • Slechts een bepaald aantal nummers kan dagelijks worden overgeslagen.

Als u een radio-app voor uw mobiele apparaat nodig heeft, heeft iHeartRadio u gedekt. Het ondersteunt talloze apparaten, heeft geweldige functies, toont geen reclame en vindt gemakkelijk radiostations in de buurt.

Je kunt ook naar podcasts luisteren en muziekstations maken op basis van je favoriete nummers, zoeken naar stations en zoeken in categorieën zoals hits uit de jaren 80 en 90, alternatief, vakantie, klassiek, rock, oldies en meer om de muziek die je leuk vindt.

Sla je favoriete zenders op als voorinstellingen en stel er een in als wekker, compleet met een dagelijks schema en snooze-optie. Gebruik de iHeartRadio-muziekapp om een slaaptimer in te stellen om een radiostation na een bepaald aantal minuten of uren uit te schakelen.

iHeartRadio laat je ook songteksten bekijken terwijl je luistert, de biografie van een artiest bekijken en een station delen met anderen.

Upgraden naar iHeartRadio Plus of All Access geeft je meer functies dan de gratis versie toestaat, inclusief onbeperkt overslaan en afspeellijsten, instant herhalingen en meer.

De apps werken met Android, iPhone, iPad, iPod touch, Kindle Fire, Windows en andere apparaten, waaronder Apple TV, Amazon Echo, Chromecast, gameconsoles, voertuigen en wearables.

Download voor

LiveOne: de opvolger van Slacker Radio

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Stream muziek zonder een gebruikersaccount.
  • Veel vooraf gemaakte stations zijn één tik verwijderd.
  • Kan de kwaliteit van de audiostream aanpassen.
  • Waarschuwingen over muzieknieuws en sportupdates.

Wat we niet leuk vinden

  • Er kunnen slechts zes nummers per dag worden overgeslagen.
  • Af en toe reclame tussen nummers.
  • Niet elke functie is gratis; sommige vereisen een betaalde upgrade.

LiveOne (voorheen LiveXLive genoemd en daarvoor Slacker Radio) heeft voorgeprogrammeerde streaming-radiostations voor ongeveer elk genre. Terwijl u naar een zender luistert, kunt u deze finetunen om meer van de nummers af te spelen die u leuk vindt, of de zaken wat meer open laten om nieuwe soorten muziek te vinden.

Maak nieuwe stations en afspeellijsten, en houd je favoriete nummers en recent afgespeelde nummers bij.

De gratis versie bevat advertenties, speelt geen muziek offline af, heeft audio van standaardkwaliteit, kan geen on-demand muziek afspelen en laat je geen onbeperkt aantal nummers overslaan. U kunt upgraden om deze functies te krijgen.

De app werkt op Android, iPhone, iPad, Fire TV, Apple TV en Roku.

Download voor

TuneIn: luister naar lokale radio op elk apparaat

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Inclusief tienduizenden live radiostations.
  • Muziek vinden om naar te luisteren is eenvoudig.
  • Inclusief podcasts.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan specifieke nummers niet horen omdat het een radiodienst is.
  • Is niet ideaal als je alleen een muziekspeler wilt.
  • Veel advertenties in de gratis versie.

Als je van radio houdt maar het gemak van een mobiel apparaat wilt, bekijk dan de gratis muziek-app van TuneIn. Luister naar lokale radiostations waar je ook bent, wat perfect is als je op reis bent.

Voer een nummer of artiest in en je hebt meteen een lijst met alle radiostations in het hele land die dat nummer of die artiest spelen. Met een druk op de knop luister je naar die radiozender vanaf je telefoon. Met TuneIn heb je ook toegang tot podcasts en sportradio.

Als je de service leuk vindt, overweeg dan om je te abonneren op TuneIn Premium voor reclamevrije radio en minder advertenties.

De app werkt met veel apparaten, waaronder Android, iPad, iPhone, Apple Watch, Windows Mobile, Windows, wearables, tv's, gameconsoles, luidsprekers en meer.

Download voor

SoundCloud: vind opkomende artiesten

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gemakkelijk nieuwe muziek te vinden.
  • Er is veel inhoud en het wordt altijd bijgewerkt.
  • Snel vooruitspoelen door nummers, in tegenstelling tot de meeste gratis muziekspelers.
  • Sommige muziek is gratis te downloaden.

Wat we niet leuk vinden

  • De meeste muziek is van nieuwe artiesten, dus het kan zijn dat je moeite hebt met het vinden van nummers die je al hebt gehoord.
  • Vereist een gebruikersaccount.

SoundCloud bevat tonnen audio die door andere gebruikers is geüpload, waaronder zelfgemaakte audio en muziek van opkomende artiesten.

Zoek naar muziek, artiesten en audio en volg andere gebruikers om hun nieuwe uploads bij te houden. Er wordt elke minuut meer dan 10 uur aan audio gepost door andere gebruikers, wat betekent dat je iets interessants kunt vinden.

Afspeellijsten kunnen op de iPhone worden gebouwd om een aangepaste stream van uw favoriete muziek te maken en de afspeellijsten met anderen te delen. Op sommige apparaten kun je je audio opnemen en uploaden via de app.

Als je een gebruikersaccount aanmaakt, heb je toegang tot je opgeslagen nummers en andere gegevens vanuit zowel de app als de website. Met een account en abonnement op SoundCloud kun je zonder advertenties luisteren, zonder previews, audio van hoge kwaliteit en offline luisteren.

Je kunt de app op je Android, iPhone of iPad installeren.

Download voor

YouTube Music: Stream muziekvideo's en live optredens

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Vind inhoud die je nergens anders vindt.
  • Geniet van live-opnames, concertbeelden en interviews met artiesten.
  • Bouw zoveel afspeellijsten als je wilt en deel met vrienden.

Wat we niet leuk vinden

  • Een Premium-account nodig voor advertentievrije muziek en offline luisteren.
  • De geluidskwaliteit is niet altijd de beste.

YouTube Music biedt een duizelingwekkend aantal streaming-nummers en video's van populaire artiesten en minder bekende makers van niche-inhoud. De krachtige aanbevelingsengine past zich naadloos aan om nummers en inhoud aan te bieden op basis van wat je eerder hebt gespeeld, waar je bent en wat je doet. De slimme zoekfunctie helpt je om nummers te vinden, zelfs als je de titel niet kent.

Het video-aanbod van YouTube Music omvat populaire muziekvideo's, live-opnames, interviews, concertbeelden en meer, die tientallen jaren werk van artiesten omvatten. Voeg nummers toe aan je bibliotheek en maak afspeellijsten, of kies uit een groot aantal vooraf ingestelde afspeellijsten. Het kan een afspeellijst voor je maken op basis van de muziek die je leuk vindt.

De standaard, door advertenties ondersteunde versie is gratis. Met Music Premium ($ 9,99 per maand) kun je zonder advertenties luisteren en kijken en biedt een modus met alleen audio, zodat je een nummer zonder video kunt afspelen. Muziek blijft spelen, zelfs als je scherm niet is geactiveerd. Er is ook een gezins- en studentenabonnement. Probeer de premium-editie 30 dagen gratis en kijk of de upgrade het waard is.

YouTube Music werkt met Windows-, Mac- en Linux-pc's en biedt iOS- en Android-apps.

Download voor

Spinrilla: beste hiphop-streaming-app

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geen grenzen.
  • Bewaar nummers offline.
  • Bekijk aankomende releases.
  • Unieke kenmerken.

Wat we niet leuk vinden

  • Ad-ondersteunde app.
  • Gebruikersaccount is vereist.

Spinrilla is de beste app voor hiphopmixtapes. Luister rechtstreeks vanuit de app of download de muziek voor offline gebruik en blader op verschillende manieren door het aanbod.

Bovenaan de app is een sectie voor nieuwe muziek, populaire liedjes en singles. Het gedeelte Aankomende nummers van de app is compleet met aftellen tot de dag dat de muziek beschikbaar zal zijn.

In tegenstelling tot sommige apps voor het streamen van muziek, kun je met deze app heen en weer scrollen door elk nummer, opmerkingen achterlaten bij afzonderlijke nummers, afspeellijsten maken van de nummers die je in de app ziet en de muziek opslaan op je apparaat.

Er is ook een ingebouwde radio waarmee je naar tophits, instrumentale muziek en locatiespecifieke radio kunt luisteren.

Download deze app voor het streamen van hiphopmuziek voor iPhone en Android.

Aanbevolen: