Amazon Amp brengt radio-dj's naar muziekstreaming

Inhoudsopgave:

Amazon Amp brengt radio-dj's naar muziekstreaming
Amazon Amp brengt radio-dj's naar muziekstreaming
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon Amp laat iedereen een streaming muziekshow samenstellen en DJ'en.
  • Amp gebruikt Amazon's ontelbare sterke streamingcatalogus.
  • Muziekstreaming mist nog steeds de menselijke samenstelling van geweldige radioprogramma's.

Image
Image

V: Hoe onderscheidt een muziekstreamingservice zich als ze allemaal vrijwel dezelfde catalogus hebben? A: DJ's.

Amazon Amp laat je een streaming radiostation draaien met behulp van Amazon's streaming muziekcatalogus. Zie het als het hebben van een eigen radiostation, met een bijna wereldwijd bereik en met toegang tot een onbeperkte voorraad platen. Maar het is er niet alleen om een eindeloze voorraad slechte online universiteitsradiostations te creëren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om oproepen van luisteraars aan te nemen.

"Dat is best wel cool", vertelde elektronische muzikant NeuM aan Lifewire via een forumbericht. "Een manier voor beginnende DJ's om hun eigen shows op te voeren."

Live en direct

Of je nu Amazon, Apple Music, Spotify of een andere muziekstreamingservice gebruikt, de ervaring is behoorlijk uitwisselbaar. En er ontbreekt nog één ding aan de ervaring die je (in theorie) nog kunt krijgen met radio: Live programma's. Vergeet even dat de meeste commerciële radio slechts een Spotify-achtige jukebox is die dezelfde oude low-roy alty "hits" van de afgelopen decennia draait, en stel je lokale radio voor, of zelfs piratenradio van de dagen vóór het internet.

Image
Image

Live radio heeft twee voordelen. Je moet op hetzelfde moment luisteren als iedereen, wat het een evenement maakt; je moet afstemmen of het missen (of opnemen). De andere is dat de dj's de selecties maken. En dat is iets dat in de moderne muziek erg ontbreekt. Zelfs de door mensen samengestelde afspeellijsten bij Apple Music of die van Tidal zijn nog steeds vrij saai en generiek.

Britse luisteraars van een bepaalde leeftijd herinneren zich misschien John Peel. Hij presenteerde decennia lang een nachtelijke show op BBC Radio One, waarbij hij nieuwe muziek maakte en over het algemeen allerlei interessante muziek en lawaai speelde.

Peel, ofwel brak, ofwel populair in het VK, treedt zo divers op als Nirvana, Pink Floyd, The Ramones, Joy Division, Led Zeppelin en David Bowie. Je hebt er waarschijnlijk wel eens van gehoord, en Peel bracht talloze andere bands en muzikanten naar een publiek dat ze anders nooit zou hebben gehoord. Het gaat erom te beseffen hoe belangrijk een bron van regelmatige, samengestelde nieuwe muziek is.

Totally Amped

Amped is op geen enkele manier een open radiodienst, maar door de auteursrechtelijke problemen weg te nemen voor een onafhankelijke DJ die records opruimt die ze willen betalen, betekent dit wel dat iedereen een publiek kan opbouwen. We moeten echter geen nieuwe John Peel verwachten - hij speelde veel niet-uitgebrachte muziek die rechtstreeks van bands aan hem werd geleverd, en dat zal niet gebeuren met Amazon's streaming, die zijn bestaande catalogus gebruikt en luisteraars een eigen app moet gebruiken.

Maar het is gemakkelijk voor te stellen dat je een DJ vindt die je leuk vindt en afstemt op reguliere shows. En je kunt programma's volgen, net als een abonnement op een podcast. Amazon heeft Nicki Minaj en haar show Queen Radio al aangemeld, eerder te vinden op Apple Music, plus nog veel meer.

En artiesten konden promoshows doen om hun eigen muziek te spelen en te bespreken. Of zelfs helemaal niet met muziek bezig zijn.

Image
Image

"Ik was ook verrast om te zien dat sport en sportpraat een eerstelijns interesse is die je kunt aangeven. Je kunt specifieke sporten vermelden waarin je geïnteresseerd bent, net zoals je kunt aangeven welke muziekgenres je leuk vindt, " zegt schrijver en (nu) versterkerhost Tim Carmody op Twitter.

Maar wat als een DJ een aanhang creëert? Kunnen ze geld verdienen? En wat gebeurt er als ze besluiten naar een ander platform te verhuizen? Tenzij dat platform ook de ondersteuning heeft van een grote, vooraf gelicentieerde muziekbibliotheek en een dienst als Amp om het te gebruiken, hebben ze pech. Ondertussen plukt Amazon alle voordelen van de regeling.

Een manier voor beginnende DJ's om hun eigen shows op te voeren.

Amp ziet er echt uit als een fantastisch idee, en een idee waar luisteraars net zo goed van kunnen profiteren als Amazon. Maar zoals bij alle muziekstreaming, zijn het de artiesten die het verliezen, aangezien de middendiensten de grootste korting krijgen.

Stel je in plaats daarvan een soort Bandcamp-radio voor die op dezelfde manier werkte, alleen aangedreven door muziek van muzikanten die het grootste deel van het geld uit de streams halen, met links om aanbevolen nummers te kopen. Dat klinkt een stuk eerlijker en waarschijnlijk ook een stuk duurzamer. Maar voor nu denk ik dat we het zullen moeten doen met Amazon's Amp - wanneer het uit zijn huidige alleen-uitnodigende status wordt gelanceerd.

Aanbevolen: