Problemen oplossen met een camera-acculader

Inhoudsopgave:

Problemen oplossen met een camera-acculader
Problemen oplossen met een camera-acculader
Anonim

Het volledig opgeladen houden van de batterij van je camera is een van de belangrijkste manieren om veelvoorkomende cameraproblemen te voorkomen. Problemen met elektriciteit, batterijen, defecte batterijladers of kapotte AC-adapters kunnen leiden tot kortsluiting of brand. Probeer de batterijlader veilig te repareren voordat u deze weggooit.

Image
Image

Bottom Line

Als je batterij niet correct wordt opgeladen, kan dit duiden op een probleem met de oplader. Toch is het waarschijnlijker dat de batterij problemen moet oplossen. Als het probleem bij de oplader ligt, ruikt u mogelijk een geur van brandend plastic wanneer het apparaat is aangesloten, of ziet u mogelijk een fysiek probleem met het apparaat. De eerste keer dat u de oplader gebruikt, kan deze een vreemde geur hebben, maar de geur zou snel moeten verdwijnen en zich in de toekomst niet herhalen.

Oneven laadvolgorde

U kunt ook een defecte batterijlader opmerken als de indicatielampjes op het apparaat zich vreemd gedragen. Raadpleeg de gebruikershandleiding van je camera voor informatie over hoe de indicatielampjes zich moeten gedragen voor verschillende functies, inclusief de kleur van de lampen en of ze knipperen of constant blijven branden.

Als je een defecte batterijlader hebt, haal deze dan onmiddellijk uit het stopcontact. Probeer de batterij niet op te laden of op de camera aan te sluiten als u vermoedt dat de batterijlader of lichtnetadapter voor uw camera defect is. Het is het risico niet waard.

Bestudeer de staat van de oplader

Kijk goed naar de fysieke toestand van het apparaat voordat u technieken voor probleemoplossing probeert.

  • Zorg ervoor dat de kabels geen scheuren of gaatjes hebben, zodat u de metalen bedrading binnenin kunt zien.
  • Controleer de metalen contacten op vuil of krassen. Diepe krassen in de harde plastic onderdelen kunnen ook gevaarlijk zijn.

Gebruik geen oplader of AC-adapter die enige schade vertoont, noch aan de verpakking noch aan de voedingskabel. Dergelijke schade kan tot brand leiden.

Batterijladers voor camera's zijn meestal ontworpen voor een specifiek type batterij of batterijpakket. Laad een batterij niet op in een oplader die niet specifiek is goedgekeurd om ermee te werken. Als u dat wel doet, riskeert u brand of kortsluiting in de batterij.

Weet wat de lichten betekenen

De meeste batterijladers gebruiken een reeks lampjes of lampen om u informatie te geven over de status van het laadniveau van de batterij. Raadpleeg de gebruikershandleiding om de lichtcodes te leren.

De meeste camera's gebruiken de volgende kleuren:

  • Een oranje, geel of rood lampje geeft aan dat een batterij momenteel wordt opgeladen.
  • Een blauw of groen lampje betekent meestal dat de batterij is opgeladen.
  • Een knipperend lampje duidt soms op een oplaadfout; andere keren geeft het een batterij aan die nog aan het opladen is.

Sommige batterijen kunnen beschadigd raken of hun vermogen verliezen om 100 procent op te laden als het laadproces wordt onderbroken voordat de batterij volledig is opgeladen. Interpreteer een lichtcode dus niet verkeerd en stop het laadproces vroegtijdig.

Bottom Line

Gebruik de batterijlader niet bij extreme temperaturen, meestal onder het vriespunt of boven de 100 graden Fahrenheit. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de oplader voor het exacte temperatuurbereik.

Laat de batterij afkoelen

Als u de batterij niet onmiddellijk correct kunt opladen nadat u de batterij in uw camera hebt gebruikt, is de temperatuur van de batterij mogelijk te hoog om de oplader te laten werken. Laat de batterij afkoelen voordat u deze oplaadt.

Opladen, dan loskoppelen

Een manier om de levensduur van de batterijlader van je camera en de batterij te verlengen, is door de oplader niet altijd aangesloten te laten. Sluit hem alleen aan op een stopcontact als je hem gebruikt. Zelfs als het apparaat geen batterij oplaadt, verbruikt het een beetje stroom. Dit continue stroomverbruik kan de levensduur verkorten, evenals de levensduur van de batterij. Koppel het apparaat los wanneer de batterij is opgeladen.

Aanbevolen: