Voorinstellingen voor Photoshop-tools gebruiken

Inhoudsopgave:

Voorinstellingen voor Photoshop-tools gebruiken
Voorinstellingen voor Photoshop-tools gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Select Window > Tool Presets. U ziet een lijst met voorinstellingen of een bericht dat er geen bestaat voor de huidige tool.
  • Selecteer Create New Tool Preset in het Tool Presets palet om de instellingen die je gebruikt voor een tool als preset op te slaan.
  • Gebruik de Preset Manager om meer presets in Photoshop te importeren, zoals aangepaste patronen en penselen.

Het gebruik van gereedschapsvoorinstellingen in Photoshop CC 2019 voor Windows en Mac kan uw workflow versnellen en u helpen consistentie in uw werk te behouden. Met voorinstellingen kunt u uw favoriete vullingen, teksteffecten, penseelgroottes en zelfs guminstellingen opslaan.

Hoe u standaard gereedschapsvoorinstellingen in Photoshop gebruikt

Selecteer Window > Tool Presets om het Tool Presets palet te openen. Afhankelijk van de huidige tool die je hebt geselecteerd, zie je een lijst met presets of een bericht dat er geen presets bestaan voor de huidige tool. Sommige Photoshop-tools hebben ingebouwde voorinstellingen en andere niet.

Image
Image

Als u bijvoorbeeld het bijsnijdgereedschap op de werkbalk selecteert, ziet u een lijst met standaardvoorinstellingen, inclusief standaard foto-uitsnijdformaten. Wanneer u een van de voorinstellingen selecteert, vullen de waarden automatisch de velden voor hoogte, breedte en resolutie in de balk met gereedschapsopties.

Image
Image

Hoe u uw eigen gereedschapsvoorinstellingen kunt maken

Na het selecteren van een tool en het aanpassen van de instellingen in de tooloptiebalk, sla je de instellingen op als een preset door te klikken op het Create new tool preset icoon onderaan deTool Presets palet (naast de prullenbak). Geef een naam op voor de voorinstelling en selecteer OK om deze aan de lijst toe te voegen.

Image
Image

Paletopties gereedschapsvoorinstellingen

Selecteer het Menu pictogram in de rechterbovenhoek van het Tool Presets palet om een lijst met opties te zien. Hier kunt u het uiterlijk van het palet wijzigen, uw voorinstellingen resetten of zelfs nieuwe voorinstellingen importeren. Selecteer Preset Manager om al uw Photoshop-presets te bekijken.

Gebruik de Preset Manager om meer presets in Photoshop te importeren, zoals aangepaste patronen en penselen.

Image
Image

Omdat je misschien niet al je voorinstellingen tegelijk wilt weergeven, kun je de opties voor opslaan en laden gebruiken om vooraf ingestelde groepen te maken voor specifieke projecten of stijlen. Als u consequent gereedschapsvoorinstellingen gebruikt, kunt u veel tijd besparen door te voorkomen dat u elke keer dat u een gereedschap selecteert gedetailleerde variabelen hoeft in te voeren.

Aanbevolen: