Gratis cd- en dvd-foutcontrolesoftware

Inhoudsopgave:

Gratis cd- en dvd-foutcontrolesoftware
Gratis cd- en dvd-foutcontrolesoftware
Anonim

Als je een programma voor het branden van cd's/dvd's gebruikt met een schijfverificatieoptie, weet je misschien dat deze handige functie handig is om ervoor te zorgen dat de schijven die je brandt geen fouten bevatten. Wat doet u echter als u de schijf bekrast en wilt controleren of alle bestanden nog leesbaar zijn? Een schijfcontroleprogramma is een essentieel hulpmiddel dat u kunt gebruiken om cd's, dvd's, harde schijven en andere soorten opslagmedia te scannen.

Beste voor testen zonder installatie: Ariolic Disk Scanner

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis schijf-/schijftester voor Windows 10, 8, 7 en Vista.
  • Scan elke schijf die u in Windows kunt zien.
  • Identificeert alle beschadigde bestanden.

Wat we niet leuk vinden

De alleen-lezen scan bevat geen oplossingen.

Ariolic Disk Scanner is niet alleen een geweldig hulpprogramma voor het scannen van harde schijven op slechte schijfclusters, maar kan ook cd's en dvd's op fouten controleren. Het test het volledige oppervlak van de schijf en geeft goede en slechte clusters in re altime weer.

Dit Windows-programma hoeft niet te worden geïnstalleerd, dus u kunt het vanaf elk type medium uitvoeren. Als u het bijvoorbeeld naar een USB-flashstation kopieert, kunt u het meenemen om verschillende computerinstellingen te controleren.

Werkt met alle versies van Windows via XP: Emsa DiskCheck

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Analyseert vaste, verwijderbare en optische schijven.
  • Compatibel met Windows 10, 8, 7, Vista en XP.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan scanresultaten niet exporteren naar een bestand.
  • Geen documentatie.
  • Vroeger gratis software, vereist nu een kleine vergoeding.

Emsa DiskCheck voor Windows is een hulpprogramma voor het controleren van media dat u kunt gebruiken voor cd's, dvd's en andere soorten media. Het heeft een eenvoudige interface die gemakkelijk te begrijpen is.

Een interessante eigenschap van Emsa DiskCheck is de mogelijkheid om andere statistieken te zien over de cd of dvd waaraan je werkt. De statistiekensectie laat u bijvoorbeeld zien hoeveel bestanden er op de schijf staan en hoeveel ruimte ze in beslag nemen. U kunt ook het vermogen van uw drive om de schijf te lezen meten door naar de snelheidsstatistieken te kijken.

Beste voor het herstellen van bestanden van schijven die Windows niet kan lezen: CDCheck 3

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goed voor Windows 95, 98, ME, NT, 2000 en XP.
  • Gratis voor persoonlijk gebruik.

Wat we niet leuk vinden

  • Is al lang niet meer bijgewerkt.
  • Registratie is vereist voor een gratis proefperiode van 30 dagen.

CDCheck3 is waarschijnlijk de meest bekende schijfscanner voor het Windows-platform. Deze functie-rijke applicatie scant op verschillende manieren op fouten. Het kan de inhoud van cd's, dvd's, harde schijven en andere soorten media controleren op fouten en kan ook hash-bestanden maken en lezen.

CDCheck kan ook worden gebruikt voor het vergelijken van mappen en bestanden, wat een handige functie is als u de bestanden die op schijf zijn geschreven wilt vergelijken met de bronbestanden die gewoonlijk op uw harde schijf zijn opgeslagen. CDCheck kan ook dienen als hulpmiddel voor het herstellen van bestanden om bestanden te herstellen van een schijf die Windows niet kan lezen.

Al met al een geweldig hulpprogramma om te installeren om al je media in de gaten te houden.

Beste voor Windows Probleemoplossing: VSO Inspector

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt op alle moderne Windows-versies.
  • Biedt een heleboel informatie.
  • Goed georganiseerde interface.
  • Werkelijke gegevens over succespercentage.

Wat we niet leuk vinden

Misschien te technisch voor sommigen.

VSO Inspector is een relatief nieuwe optie die werkt in alle huidige versies van Windows, inclusief Windows 10. Het blinkt uit in het bieden van een heleboel relevante informatie over zowel je dvd-station als de schijf erin. VSO Inspector geeft u informatie over de sectoren van de schijf, welke mogelijk problematisch zijn en de volgorde waarin deze wordt gelezen.

Dit is een fantastische optie om u te helpen precies te bepalen waar een probleem kan optreden.

Beste voor gebruik met Linux: Brasero

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Open-source software.
  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Geïntegreerd in een dvd-brander.

Wat we niet leuk vinden

Geeft niet veel informatie.

Linux-gebruikers zouden zich hier niet buitengesloten moeten voelen. Hoewel u op een lager niveau opdrachtregelprogramma's kunt gebruiken om uw schijven te analyseren, heeft u misschien een grafisch programma geïnstalleerd dat een snelle controle van uw schijven kan uitvoeren.

Brasero is de standaard GNOME dvd-brander, maar het kan ook uw schijven controleren om er zeker van te zijn dat ze correct werken. De interface is eenvoudig en u kunt binnen enkele seconden een scan uitvoeren.

Aanbevolen: