Hoe Google Home te verbinden met Roku

Inhoudsopgave:

Hoe Google Home te verbinden met Roku
Hoe Google Home te verbinden met Roku
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je Google Home en een Roku-streamingapparaat kunt verbinden met de Quick Remote-app op een Android-telefoon.

Verbind Google Home met Roku met Quick Remote

Quick Remote, een Android-app, koppelt je Google Home-smartspeaker aan je Roku-streamingapparaat. Hiermee bedien je je tv met Google Home en basis spraakopdrachten. Zo stel je het in.

  1. Download en installeer Quick Remote op uw Android-apparaat vanuit de Google Play Store.

    Image
    Image
  2. Zorg ervoor dat uw Android-apparaat en Roku zijn verbonden met hetzelfde draadloze netwerk. Als dat niet zo is, kunnen ze niet met elkaar praten.
  3. Wanneer u Quick Remote opent, ontdekt het automatisch Roku-apparaten op uw draadloze netwerk. Tik op de Selecteer een Roku-tekst onderaan om de zoekresultaten te bekijken.
  4. Selecteer het Roku-apparaat dat u wilt gebruiken.

Integreer je Roku met Google Home

Nu je Quick Remote en je Roku hebt gekoppeld, is het tijd om je Roku te integreren met Google Home.

  1. Tik in het hoofdscherm van Quick Remote op Aanmelden bij Google Home.
  2. Je zou een venster moeten zien met de Google-accounts die je hebt geregistreerd op je Android-apparaat. Selecteer het Google-account dat is gekoppeld aan je Google Home.

Roku bedienen met Google Home

Als je de interface wilt activeren, zeg je: "Ok Google, laat me met Quick Remote praten." Nu kun je opdrachten geven zoals "Hey Google, vraag Quick Remote om naar huis te gaan" om toegang te krijgen tot het startscherm of "Hey Google, vraag Quick Remote om Netflix te starten." Experimenteer met enkele eenvoudige opdrachten om te zien hoe het werkt voor jij.

Quick Remote's integratie met Google Home ondersteunt op dit moment alleen basiscommando's. Evenzo kunt u met de app 50 gratis spraakopdrachten per maand geven. Upgrade naar het Full Pass-abonnement als u de app vaker wilt gebruiken.

Problemen oplossen met Roku en Google Home

Met een slimme luidspreker gebeuren er soms glitches. Hier leest u hoe u enkele van de meest voorkomende problemen kunt oplossen.

Als je spraakopdrachten verloren gaan in de vertaling

Als Google Home niet lijkt te begrijpen wat je vraagt:

  1. Start Quick Remote en tik vervolgens op de knop menu in de rechterbovenhoek.
  2. Kies Kanalen. Elk kanaal dat u op uw Roku hebt geconfigureerd, zoals Netflix en Amazon Prime Video, wordt weergegeven.
  3. Open het kanaal waarmee je problemen hebt en wijs het maximaal vijf alternatieve namen toe waarmee Google Home het kan herkennen.

Als Quick Remote problemen heeft om verbinding te maken met Roku

Als de app en je Roku niet met elkaar praten:

  1. Open de wifi-instellingen van je Android en zorg ervoor dat wifi is ingesteld om altijd aan te staan, zelfs tijdens de slaapstand.
  2. Schakel batterijoptimalisatie uit voor de Quick Remote-app in Instellingen > Battery Optimization.

Aanbevolen: