Een gids voor de toegankelijkheidsinstellingen van de iPad

Inhoudsopgave:

Een gids voor de toegankelijkheidsinstellingen van de iPad
Een gids voor de toegankelijkheidsinstellingen van de iPad
Anonim

De toegankelijkheidsinstellingen van de iPad kunnen hem nuttiger maken voor mensen met zicht- of gehoorproblemen, en in sommige gevallen zelfs voor mensen met fysieke of motorische problemen. Deze toegankelijkheidsinstellingen kunnen de grootte van het standaardlettertype vergroten, inzoomen op het scherm en zelfs tekst uitspreken of ondertitels en ondertiteling activeren.

Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 10 en hoger.

Hoe de toegankelijkheidsinstellingen van de iPad te openen

Hier vindt u de toegankelijkheidsinstellingen van de iPad:

  1. Open de instellingen van de iPad.

    Image
    Image
  2. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  3. Zoek in de Algemene instellingen de Toegankelijkheid optie.

    Image
    Image
  4. Als u op de knop Toegankelijkheid tikt, wordt een scherm geopend met alle opties voor het vergroten van de functionaliteit van de iPad.

De toegankelijkheidsinstellingen van de iPad bieden hulp bij het zien, gehoorhulp, op leren gebaseerde begeleide toegang en de instellingen voor fysieke en motorische hulp. Deze instellingen kunnen degenen die anders problemen zouden hebben met het bedienen van een tablet helpen om van de iPad te genieten.

Beeldinstellingen

De instellingen voor toegankelijkheid van het gezichtsvermogen kunnen de tekst op het scherm vergroten of voorlezen.

Lettergrootte vergroten

Als je problemen hebt met het lezen van tekst op het scherm, kun je de standaardlettergrootte vergroten door op de Grotere tekst-knop te tikken in de tweede set beeldinstellingen. Deze lettergrootte kan ervoor zorgen dat de iPad gemakkelijker leesbaar wordt.

Deze instellingen werken alleen met apps die het standaardlettertype ondersteunen. Sommige gebruiken aangepaste lettertypen en websites die u in de Safari-browser bekijkt, hebben geen toegang tot deze functionaliteit, dus het gebruik van de knijpbeweging kan nog steeds nodig zijn tijdens het surfen op internet. U kunt ook Bold Text inschakelen om normale lettertypen te standaardiseren in vetgedrukte lettertypen.

Image
Image

Tekst-naar-spraak

Als u tekst-naar-spraak wilt activeren, tikt u op de Speech optie en schakelt u Spreekselectie in. Dit is de instelling voor degenen die de iPad duidelijk kunnen zien, maar moeite hebben met het lezen van tekst erop.

Met

Spreekselectie kunt u tekst op het scherm markeren door met een vinger te tikken en vervolgens die tekst uit te spreken door de Speak-knop te kiezen, de uiterst rechtse knop wanneer u markeert tekst op het scherm. Je kunt ook op Typing Feedback tikken om Speak Words in te schakelen, die de woorden uitspreekt die je typt, of Speak Auto-text, die je laat weten wanneer autocorrectie je spelling corrigeert.

Image
Image

Zoom

Als je de iPad niet goed kunt zien, kun je de zoommodus inschakelen. Als u op de knop Zoom tikt, wordt de optie ingeschakeld om de iPad in de zoommodus te zetten, waardoor het scherm wordt vergroot zodat u het beter kunt zien.

In de zoommodus kun je niet het hele scherm op de iPad zien. U kunt de iPad in de zoommodus zetten door met drie vingers te dubbeltikken om in of uit te zoomen. U kunt het scherm verplaatsen door met drie vingers te slepen. U kunt de zoommodus ook gemakkelijker activeren door de Zoom Toegankelijkheidssnelkoppeling onderaan de toegankelijkheidsinstellingen in te schakelen.

Image
Image

VoiceOver

De tekst-naar-spraak-optie is geweldig om woorden terug te lezen, maar als je problemen hebt met het zien van knoppen of andere schermitems, verandert de VoiceOver optie het gedrag van de iPad om het toegankelijker te maken. In deze modus spreekt de iPad wat je tikt, zodat de gebruiker kan navigeren via aanraking in plaats van zicht.

Image
Image

Keer kleuren om en verander het contrast

Je kunt kleuren omkeren door te tikken op Accommodaties weergeven Deze instellingen bevatten ook een instelling voor Kleurenfilters voor mensen die kleurenblind zijn. De belangrijkste toegankelijkheidsinstellingen hebben ook een optie om Contrast verhogen te gebruiken, die u kunt gebruiken om Transparantie te verminderen of Darken Colors.

Schakel Smart Invert in om de weergavekleuren voor afbeeldingen en bepaalde apps niet om te draaien. Classic Invert verandert kleuren voor alles op je iPad.

Image
Image

Gehoorinstellingen

De iPad ondersteunt hoortoestellen die zijn gemaakt met de MFi-standaard, wat staat voor 'Made For iOS'. Deze apparaten maken verbinding via Bluetooth. U kunt ook Mono Audio inschakelen en de audiobalans naar links of rechts aanpassen.

Gehoortoegankelijkheid voor het afspelen van video is in de Media sectie onder Ondertitels en bijschriften U kunt Ondertiteling inschakelen en SDH in de Ondertitels en bijschriften sectie. U kunt ook de stijl van de bijschriften wijzigen van een transparante achtergrond naar grotere tekst. Je kunt zelfs je eigen stijl creëren.

Image
Image

De iPad ondersteunt ook videoconferenties via de FaceTime-app. Deze app is geweldig voor mensen met gehoorproblemen die ernstig genoeg zijn om spraakoproepen te belemmeren. En vanwege het grotere scherm is de iPad ideaal voor FaceTime.

Begeleide toegang

De instelling Begeleide toegang is geweldig voor mensen met leerproblemen, waaronder autisme, aandacht en zintuiglijke uitdagingen. De instelling Begeleide toegang zorgt ervoor dat de iPad binnen apps blijft door de Home-knop uit te schakelen, die u normaal gesproken gebruikt om een app te verlaten. In wezen vergrendelt het de iPad op zijn plaats met een enkele app.

Je kunt ook de functie Begeleide toegang van de iPad gebruiken met apps voor peuters om baby's en peuters entertainment te bieden, hoewel het gebruik van de iPad beperkt moet zijn voor peuters onder de twee jaar.

Image
Image

De iPad heeft ook geweldige apps die zijn ontworpen voor mensen met autisme, waaronder apps die helpen bij communicatie.

Fysieke/motorische instellingen

De iPad heeft standaard al ingebouwde hulp voor mensen die moeite hebben met het bedienen van bepaalde aspecten van de tablet. De digitale assistent Siri kan taken uitvoeren zoals het plannen van een evenement of het instellen van een herinnering met spraak, en Siri's spraakherkenning kan spraakdictatie worden door op de microfoonknop op het schermtoetsenbord te tikken.

De AssistiveTouch instelling kan ook de functionaliteit van de iPad vergroten. Deze instelling biedt snelle en gemakkelijke toegang tot Siri. U kunt ook gebaren uitvoeren en aanpassen via een menu op het scherm.

Als AssistiveTouch is geactiveerd, verschijnt er een knop rechtsonder op de iPad. Deze knop activeert het menusysteem en kan naar het startscherm gaan, apparaatinstellingen bedienen, Siri activeren en een favoriet gebaar uitvoeren.

U kunt de AssistiveTouch-knop naar een nieuwe positie langs de rand van het scherm slepen.

Image
Image

De iPad ondersteunt ook Switch Control, waarmee accessoires voor schakelaartoegang van derden de iPad kunnen bedienen. De iPad-instellingen maken het mogelijk om de schakelaarbediening aan te passen, inclusief fijnafstemming en het instellen van geluidseffecten en opgeslagen gebaren.

De Touch Accommodaties instelling past aan hoe lang je het scherm aanraakt voordat de iPad een commando registreert. Gebruik deze accommodatie om herhaalde aanrakingen te negeren en om de eerste of laatste aanrakingslocatie te gebruiken.

Mensen die hulp willen bij het gebruik van de Home-knop, kunnen de instelling Home-click Speed aanpassen, waardoor de iPad dubbele en driedubbele klikken registreert met grotere spaties ertussen dan normaal.

De Toegankelijkheidssnelkoppeling

Met de snelkoppeling Toegankelijkheid kun je instellingen zoals VoiceOver, Zoom of Kleuren omkeren toewijzen aan een drievoudige klik op de startknop.

Image
Image

Sneltoetsen op het Configuratiescherm:

Je kunt ook toegankelijkheidsfuncties inschakelen via het Control Center van de iPad. Open het Control Center door uw vinger vanaf de onderkant van de iPad omhoog te schuiven. U kunt als volgt de toegankelijkheidsopties aanpassen via dit menu:

In iOS 12 en hoger krijg je toegang tot het Control Center op iPad door met je vinger naar beneden te vegen vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.

  1. Start eerst de app Instellingen.

    Image
    Image
  2. Kies Control Center in het menu aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Tik op Besturing aanpassen.

    Image
    Image
  4. De toegankelijkheidsopties die u aan het Control Center kunt toevoegen, zijn:

    • Toegankelijkheidssnelkoppelingen
    • Begeleide toegang
    • Horen
    • Vergrootglas
    • Tekstgrootte
  5. Tik op het plusteken naast elke optie om deze toe te voegen aan het Control Center.

    Image
    Image
  6. De bedieningselementen die u toevoegt, verschijnen de volgende keer dat u het opent in het Control Center.

Aanbevolen: