Aura Daylight Therapy Lamp Review: een stemmingsverbeterend wake-up light

Inhoudsopgave:

Aura Daylight Therapy Lamp Review: een stemmingsverbeterend wake-up light
Aura Daylight Therapy Lamp Review: een stemmingsverbeterend wake-up light
Anonim

Bottom Line

De Aura-daglichttherapielamp heeft een gebruikersinterface die eenvoudig en toegankelijk is, waardoor iedereen 's ochtends warm wakker wordt.

Aura Daglichttherapie Lamp

Image
Image

We hebben de Aura-daglichttherapielamp gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Lichttherapieklokken zijn een populaire keuze voor mensen die zacht wakker willen worden door licht zonder gebonden te zijn aan het schema van de zon, maar ze voldoen niet aan ieders behoeften. Lampen zoals de Aura Daylight Therapy Lamp bieden de voordelen van stimulerende lichttherapie in een apparaat dat door het hele huis kan worden gebruikt. Verschillende doordachte functies, zoals timers en de mogelijkheid om de lamp aan de muur te bevestigen, zijn handig, en de superheldere output van 10.000 lux beknibbelt niet op prestaties. We hebben het een paar weken getest, lees verder om te zien wat we ervan vonden.

Image
Image

Ontwerp: vol handige functies

De Aura-daglichttherapielamp is vrij groot met een breedte van ongeveer 9 inch en een hoogte van 13,5 inch. De basis is groot en stabiel genoeg dat de enorme staart van onze hond hem niet kon omstoten. Het is gemakkelijk om de enkele grote knop in het midden onderaan in het donker te vinden. De knop heeft voelbare afdrukken om de drie functies aan te duiden: vermogen, de timer verhogen en de timer verlagen. De lamp zal automatisch tien minuten werken en de timer kan met tussenpozen van tien minuten worden verhoogd tot een uur.

We gebruikten hem bij voorkeur elke ochtend op desktops en tafelbladen, maar hij kan ook aan de muur worden bevestigd. Helaas zorgt het snoer ervoor dat de lamp bij montage niet vlak tegen de muur zit.

De meegeleverde functies zijn voor iedereen toegankelijk, met grote knoppen en wijzerplaten die geen kracht of mobiele behendigheid vereisen.

Een positievere eigenaardigheid in het ontwerp is dat de Aura Daylight Therapy Lamp kan worden geopend om vervangende lampen mogelijk te maken, wat betekent dat een defecte lamp niet het hele product hoeft te vervangen. Een klein ding dat we willen dat het ontwerp is verwerkt, is een handvat. Het is leuk om de lamp overal mee naar toe te nemen, maar zonder handvat is het een beetje onhandig om te doen als je handen vol koffie en boeken zijn.

Configuratieproces: Minimale installatie vereist

Tenzij je deze lamp aan de muur wilt bevestigen met het meegeleverde muuranker en de schroef, heeft de Aura Daylight Therapy Lamp in wezen geen installatie nodig. Het openen van de standaard vereist behoorlijk wat kracht, dus wees niet bang om hem te breken. Zodra de standaard is neergelaten, steekt u de lamp in het stopcontact en zet u hem aan. Het kan niet eenvoudiger.

Image
Image

Prestaties: Super helder en energiek

De Aura daglichttherapielamp is helder. De fluorescentielamp stra alt energiek wit licht uit. Een draaiknop aan de zijkant regelt het licht van 3.500 lux tot 10.000 lux. We hebben hem eerst aangezet in een slecht verlichte kamer om er zeker van te zijn dat alles werkte, en het was bijna verblindend. Tijdens het testen hielden we de lamp meestal op een computerbureau en hielden hem een uur aan terwijl we e-mails controleerden, aan andere recensies werkten en het gebruikelijke browsen dat onze ochtenden in beslag nemen. Hoe sceptisch we ook waren dat de lamp ons sneller wakker zou maken dan een computer of plafondlamp, over de resultaten v alt niet te twisten. Werken voor de Aura Daylight Therapy Lamp elimineerde binnen enkele minuten slaperigheid in de ochtend.

Werken voor de Aura Daylight Therapy Lamp elimineerde binnen enkele minuten slaperigheid in de ochtend.

Op dagen dat we niet achter computers werkten, maakte de lamp ons nog steeds snel wakker. We hielden het op een eettafel voor onze vrije dagen en lazen terwijl we ongeveer 18 centimeter van de lamp zaten. Op die afstand krijg je niet de volledige intensiteit van 10.000 lux, maar de lamp gaf nog steeds energie en hield ons wakker. De warmte van de tl-lamp heeft als bijkomend voordeel dat het katten aantrekt, de perfecte waakmaatjes. Laat dat je echter niet afschrikken. Zelfs toen we de lamp meer dan een uur gebruikten, werd hij nooit zo warm dat we hem niet konden aanraken.

Image
Image

Voeding en licht: alleen plug-in, maar gaat jaren mee

De Aura Daglichttherapielamp vraagt voldoende stroom zodat hij niet op batterijen kan werken, alleen op een netsnoer. Het met plastic beklede netsnoer is slechts ongeveer anderhalve meter lang, wat enigszins beperkt waar de lamp kan worden geplaatst.

Zodra de standaard naar beneden is, sluit je de lamp gewoon aan en zet je hem aan. Het kan niet eenvoudiger.

Ondanks de gebruikershandleiding waarin staat dat de tweejarige fabrieksgarantie de lamp niet omvat, heeft Aura Daylight verduidelijkt dat de lamp gedekt is voor de duur van de garantie. De UV-vrije lamp heeft een geschatte gebruiksduur van 8.000 uur, of ongeveer elf jaar als hij twee uur per dag wordt gebruikt, wat duidelijk ver buiten onze testperiode ligt. Vervangende lampen zijn beschikbaar voor aankoop als de lamp niet meer werkt na de garantietermijn.

Bottom Line

Een ding dat we niet leuk vonden aan deze lamp, is de prijs van $ 85 op Amazon. Er zijn zeker goedkopere opties voor lichttherapie op de markt. Dat gezegd hebbende, het gebruiksgemak en de eenvoudige maar doordachte functies zoals timers en lichtaanpassing maken de Aura Daylight Therapy Lamp een goede keuze voor veel mensen.

Concurrentie: geen tekort aan andere keuzes

We houden van de Aura daglichttherapielamp vanwege zijn eenvoud, waardoor hij bijzonder geschikt is voor iedereen die niet wil spelen met apparaten met veel opties of ingewikkelde handleidingen. De meegeleverde functies zijn voor iedereen toegankelijk, met grote knoppen en wijzerplaten die geen kracht of mobiele behendigheid vereisen.

De Circadian Optics Lumos 2.0 is een andere optie voor lichttherapie zonder wekker. Het heeft een slank profiel, een verstelbare standaard en ongelooflijk heldere LED's van 10.000 lux die hypothetisch een leven lang meegaan. Met ongeveer de helft van de prijs van de Aura-daglichttherapielamp is het een goede optie voor basislampen voor lichttherapie.

Als je de voorkeur geeft aan lichttherapie in een wekker om rustig wakker te worden, is de Philips HF3505 een goede keuze in een vergelijkbare prijsklasse. De helderheid van 200 lux bootst zonlicht na dat 's ochtends langzaam een donkere kamer vult. Een eenvoudige gebruikersinterface aan de voorkant vereist wat meer behendigheid dan de gigantische knop en draaiknop op de Aura Daylight Therapy Lamp, maar het is voor de meeste mensen nog steeds geen probleem om te beheren.

Basis lichttherapie in een iets te duur pakket

De eenvoudige maar functionele Aura-daglichttherapielamp is geweldig voor mensen die wakker willen worden met het stimulerende licht van de zon zonder gebonden te zijn aan het schema van de zon of blootgesteld te worden aan schadelijke UV-stralen. Als je een lamp nodig hebt die niet gemakkelijk omver te werpen is en geen lastige standaardaanpassingen of veel toeters en bellen vereist, is dit een sterke concurrent in zijn prijsklasse.

Specs

  • Productnaam Daglichttherapielamp
  • Product Merk Aura
  • MPN BL40
  • Prijs $85.89
  • Gewicht 2,43 lbs.
  • Productafmetingen 9 x 4,5 x 13,5 inch.
  • Garantie 2 jaar

Aanbevolen: