Hoe OneDrive uit te schakelen in Windows 11

Inhoudsopgave:

Hoe OneDrive uit te schakelen in Windows 11
Hoe OneDrive uit te schakelen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • U kunt OneDrive verwijderen vanuit het Windows 11-toepassingsmenu.
  • Je kunt OneDrive ook sluiten om te stoppen met werken, of het tijdelijk pauzeren.

Dit artikel helpt u bij het pauzeren, uitschakelen en verwijderen van Microsoft OneDrive.

Hoe OneDrive te pauzeren

Als je wilt dat OneDrive nu stopt met het maken van back-ups van je bestanden en mappen, dan is pauzeren de snelste manier om dit te doen.

  1. Selecteer op het bureaublad de kleine pijl naast de datum en tijd in de rechterbenedenhoek. Selecteer OneDrive.

    Image
    Image
  2. Selecteer nu in het OneDrive-venster het instellingenpictogram Cog in de rechterbovenhoek. Selecteer Synchronisatie pauzeren.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de duur van de gewenste pauze. U kunt kiezen tussen twee, acht of 24 uur.

    Image
    Image

Hoe OneDrive uit te schakelen

U kunt OneDrive afsluiten om te voorkomen dat het activiteiten uitvoert terwijl uw machine aan blijft. Om het weer aan te zetten, kun je de app opstarten of je systeem opnieuw opstarten.

  1. Selecteer het OneDrive cloud pictogram in de rechterbenedenhoek (als u het niet op de taakbalk ziet, moet u mogelijk de kleine pijl naast de datum selecteren en tijd, eerst).
  2. Selecteer het Instellingen menu.

    Image
    Image
  3. Selecteer Sluit OneDrive. Er verschijnt een waarschuwingsbericht met de vraag of u het zeker weet. Selecteer Sluit OneDrive om te bevestigen.

    Image
    Image

Hoe OneDrive te verwijderen

Het verwijderen van OneDrive is de meest permanente oplossing om te voorkomen dat het een back-up van uw bestanden maakt. In sommige versies van Windows kunt u de toepassing alleen Uitschakelen, maar het heeft hetzelfde resultaat: OneDrive werkt niet meer.

  1. Druk op de Windows-toets of selecteer het vergrootglas Zoeken pictogram en typ Programma's. Selecteer Programma's toevoegen of verwijderen uit de zoekresultaten.

    Image
    Image
  2. Gebruik in deze lijst met geïnstalleerde applicaties de zoekbalk om OneDrive te zoeken, of blader door de lijst totdat u Microsoft OneDrive vindt.

    Image
    Image
  3. Selecteer het menupictogram met drie stippen aan de rechterkant en selecteer vervolgens Verwijderen. Het zal om bevestiging vragen door te zeggen: "Deze app en de bijbehorende informatie worden verwijderd." Selecteer Uninstall nogmaals om te bevestigen.

    Image
    Image

    Als uw versie van Windows u niet toestaat om de OneDrive-toepassing te verwijderen, kunt u in plaats daarvan Disable selecteren. Dat zal OneDrive volledig uitschakelen en voorkomen dat het in de toekomst opnieuw opstart, tenzij u het opnieuw inschakelt.

Als u OneDrive hebt uitgeschakeld, gepauzeerd of verwijderd, wilt u misschien een van deze alternatieve cloudopslag- en cloudback-upservices overwegen.

FAQ

    Hoe wijzig ik de locatie van mijn OneDrive-map in Windows?

    Selecteer in de Windows-taakbalk het Cloud pictogram om OneDrive te openen en selecteer vervolgens het tandwiel Instellingen > Instellingen > Account > Deze pc ontkoppelen Wanneer u OneDrive opnieuw instelt, selecteert u Locatie wijzigenwanneer je de optie krijgt om een maplocatie te kiezen.

    Hoe synchroniseer ik mijn bureaublad naar de cloud met OneDrive?

    Om uw bureaublad te synchroniseren met OneDrive, opent u Bureaubladeigenschappen en selecteert u Locatie > Verplaatsen > OneDrive> Nieuwe map . Geef de map de naam Desktop en kies vervolgens Select Folder > Confirm.

    Kan ik overal toegang krijgen tot mijn OneDrive?

    Ja. Je hebt toegang tot je OneDrive op elk apparaat, zolang je maar verbinding kunt maken met internet. OneDrive is compatibel met Android-, iOS-, Mac- en Xbox-consoles.

Aanbevolen: